Dagboka onsdag 9. mai, 2012

Kampene kommer tett som hagl nå i mai. I kveld er det Skeid, 2. runde i cupen på selveste Bislet stadion. Vålerenga sliter med en god del skader i troppen, men den er heldigvis stor nok til at Skeid skal kunne feies av banen uansett. Ifølge vif.no så er Aleksander Solli, Yssouf Koné og André … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. mai, 2012»

Kampene kommer tett som hagl nå i mai. I kveld er det Skeid, 2. runde i cupen på selveste Bislet stadion.

Vålerenga sliter med en god del skader i troppen, men den er heldigvis stor nok til at Skeid skal kunne feies av banen uansett. Ifølge vif.no så er Aleksander Solli, Yssouf Koné og André Muri er fortsatt ikke kampklare. For Konés del lurer vi på om han noensinne blir det, mens det for Muri tydeligvis var en meget saftig hjernerystelse han har pådratt seg. Og det er forsåvidt ingenting å spøke med, se bare på Steffen Iversen. Kristofer Hæstad og Fegor Ogude er heller ikke klare. Det samme gjelder Sidoine Oussou og Gudmund Taksdal Kongshavn.

Vi har mistanke om at flere av disse kanskje hadde stilt dersom det var tvingende nødvendig, men denne kampen er også en god anledning til å la halvskadede bli helfriske.

Håvard Nielsen er heller ikke i troppen i dag, han skal nemlig ta eksamen. Samtidig sier Martin Andresen at Harmeet Singh skal «hviles», da han ikke har vært 100% i det siste, han kjenner noe i den ene leggen.

Det offisielle nettstedet melder videre at troppen dermed blir som følger: Lars Hirschfeld, Marcus Engebretsen, Andreas Nordvik, Simon Larsen, Dawda Leigh,  Abdurahim Laajab, Veigar Páll Gunnarsson, Morten Berre, Joachim Thomassen, Mohammed Fellah, Marcus Pedersen, Ahmed Suleiman, Martin Pusic, Nicolai Næss, Bojan Zajic, Chuma Anene, Kamer Qaka, Deniz Payasli.

Forøvrig

Forøvrig så har Dagbladet publisert en interessant artikkel om grunnene til Rosenborg og Ajax storhetstid og fall, skrevet av Josimars redaktør Frode da Costa-Lia. I korthet: penger skaper ikke suksess men derimot lagbygging. Vi klipper følgende avsnitt.

Selve lagbyggingsprosessen er det sentrale. Et av de viktigste punktene var en felles forståelse av hvordan man ønsker å spille, dette gjenspeilet seg også i treningene. Spesifikk taktisk trening i små og større grupper var et annet sentralt moment. Man skulle gjøre hverandre gode og være læringsorienterte, og ikke minst – spillerne skulle få spille på det de var gode på. Dette krever god og åpen kommunikasjon og en felles kulturell plattform, mente Michels. Derfor ønsker man i størst mulig grad å rekruttere spillere fra egen ungdomsavdeling eller nærområde som har fått opplæring i klubbens filosofi og spillestil. Ungdomsavdelingen skal drives læringsorientert og ikke konkurranseorientert.

Men for all del, gå heller til Dagbladet, eller aller helst, kjøp Josimar (nummer 4/2012) og les hele artikkelen. Det er mye mat for tankene der.

En kommentar til «Dagboka onsdag 9. mai, 2012»

Legg igjen en kommentar