Dagboka torsdag 19. april, 2012

En liten kalddusj er i emning: det finnes tydeligvis krefter som ikke vil ha Vålerengastadion på Valle. Nå dyttes skøytefolket fram som hindring i veien. Plan og bygningsetaten har, av ukjent grunn, utarbeidet planer der det «kreves» at det bygges skøytehall under fotballanlegget dersom stadion skal tillates bygd, og det med fantasimål ala 18 meter … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 19. april, 2012»

En liten kalddusj er i emning: det finnes tydeligvis krefter som ikke vil ha Vålerengastadion på Valle. Nå dyttes skøytefolket fram som hindring i veien.

Plan og bygningsetaten har, av ukjent grunn, utarbeidet planer der det «kreves» at det bygges skøytehall under fotballanlegget dersom stadion skal tillates bygd, og det med fantasimål ala 18 meter under taket og så videre. Det har selvsagt ikke Vålerenga råd til å betale.

– Vi ser at det kan være en dyr løsning, men vil forhindre at det blir liggende to store haller midt i grøntdraget. Når du har bygd ned grøntområdene, er de borte, sier avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten, Berit Skarholt til Aften.

Aften skriver også at Statens vegvesen har levert innsigelse om at det blir for mye trafikk i området. Så vidt vi vet dreier det seg om antall parkeringsplasser som skal avsettes, der Vålerengas planer er innenfor normen, men nær toppen, noe Statens vegvesen av en eller annen grunn ikke liker. Aften skriver at Byrådet i Oslo skal i megling med veivesenet.

– Dersom det blir vedtatt bygd skøytestadion under fotballstadion, vil vi bli overrasket og skøytefolket glade. Vi står på at det er urealistisk og ikke i tråd med bystyrets vedtak, men bystyret står fritt til å endre sine vedtak, hvis de ønsker det, sier styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen i VG.

Åge Petter Christiansen er meget diplomatisk med andre ord. Vi derimot ser overhodet ingen grunn til at det skal brukes flerfoldige ti-talls millioner på en gruppe som knapt overstiger noen få titalls mennesker. Eller hvorfor Plan og bygninsetaten insisterer på å lage egne planer med fanatasibudsjett. En kunne begynne å lure på om det finnes folk der som gjør det de kan i det skjulte for å hindre utbygging ved å legge den ene byråkratiske hindringen etter den andre i veien for stadionprosjekt. Det blir interessant å se om bystyret greier å håndtere et byråkrati som jobber på tvers av demokratisk valgte organer.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet og følge med.

Sogndal i morgen

Aftenposten skriver at Sogndals Jasmin Mecinovic’ ankelskade sannsynligvis er et benbrudd og at han dermed nepper spiller på en god stund. Heller ikke mot Vålerenga i morgen. På den annen side er Eirik Bakke nå friskmeldt, så vi får gleden av hans nærvær i Oslo. Per Egil Flo, som prøvespilte for Vålerenga i vinter, er «på bedringens vei», men spiller vel neppe.

Duket for byderby?

Lyn er klar for 1. runde 1. mai etter 3-2 over Drøbak/Frogn i kveld.

Men legg merke til at Vålerenga og Brann får bare 2 hviledager om de skal spille 1. mai som er satt av til 1. runde. Kanskje dem tåler det? Ellers blir 1. runde kampen mulige dyttet til onsdag 2. mai.

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 19. april, 2012»

Legg igjen en kommentar