Søndagsdagboka 15. april

Avisene er pløyd, kaffen er på vei inn i maskineriet (og den påfølgende turen på ramma er nært forestående). Det er klart for kamp mot LSK på Åråsen.  Rammen er satt foran årets første virkelige fotballkamp. Elleve hvite kors ble plantet i en 4-4-2-formasjon på Åråsen natt til lørdag. LSK-folket er i harnisk. Klanen og … Fortsett å lese «Søndagsdagboka 15. april»

Avisene er pløyd, kaffen er på vei inn i maskineriet (og den påfølgende turen på ramma er nært forestående). Det er klart for kamp mot LSK på Åråsen. 

Rammen er satt foran årets første virkelige fotballkamp. Elleve hvite kors ble plantet i en 4-4-2-formasjon på Åråsen natt til lørdag. LSK-folket er i harnisk. Klanen og talsmann Kjellsen ler av det hele, og sier at humoren er i ferd med å komme seg, selv er han tilhenger av en mer raffinert form.

Talsmann i Kanarifansen Kenneth Kvebekk kaller «stuntet» for usmakelig og legger til at det må  være «dissa bydelsrottene» som står bak.

Jaja. Her i VPN ser vi på det hele med et skjevt smil. Vi regner imidlertid med at saken får et etterspill i returoppgjøret.

Tør vi foreslå at Kanarifansen fanger 11 bydelsrotter som de henretter i små rottegalger som igjen plasseres ut på rottegatene i rottebydelen der alle de andre rottene fra rottebyen bor i rottebygårdene sine?

Ja. For det må være fint å kunne si ordet rotte i kombinasjon med andre ord når man skal snakke om klubben som har alt det de ikke har der oppe i bygda si?

Enga på topp…

Kampen er mindre enn åtte timer unna. Vinner vi samtidig som Tromsø avgir poeng topper vi tabellen etter fire serierunder. En posisjon vi beholder enten alene eller sammen med Molde om de får full pott i møtet med Viking i morgen.

Joda, vi har sett dårligere serieåpninger av Vålerenga enn dette, om det betyr at vi er på rett kurs har vi svært liten formening om.

Vi har allerede konstatert at årets lag har en meget bred og spennende stall, men at det har vært ganske så mye rusk i maskineriet så langt, og at vi har mye mer å gå på enn dette.

Statistikk før kampen

De siste fem oppgjørene på Åråsen har endt med seier til Vålerenga:

  • 2011: 0-1
  • 2010: 1-4
  • 2009: 1-2
  • 2008: 0-3
  • 2007: 0-1

Totalt har vi banka LSK 11-2 på deres egen hjemmebane i løpet av de siste 5 årene. Det er det såvidt vi kan se ikke noe annet lag som har gjort.

Så langt i serien har vi 2 poeng i snitt, mens LSK har 0,67 – eller rettere sagt 2 poeng på tre kamper. Skulle de tape så opplever de en av de dårligste seriestartene i manns minne der oppe på Romerike.

Ut over det så ser det ut som om det er flere nye og ukjente spillere som skal få sin debut mot Vålerenga. Vi har ikke hørt en dritt om noen av dem, men så leser vi ikke Romerikes Blad heller da.

Laget fra Oslos Stolthet

Aftenposten trekker frem at Singhér og Fellah som begge har hatt en dårlig oppkjøring til årets seriestart garantert er med i de elleve som starter kampen.

Vi kan ikke få sagt det ofte nok: Men Harmeet nå er det på tide å singnere.

I går var det turbandagen i Oslo i forbindelse med sikhenes viktigste høytid, Vaisakhi. Det vil føles som fullstendig absurd om du skulle forsvinne fra Oslo etter denne sesongen – det er her du hører hjemme. Om du har samme æreskodeks som andre sikher regnervi med at dette er grei skuring:

Signér ny 3-årskontrakt, bli solgt neste sommer for en hyggelig sum. Voks som spiller i utlandet og kom tilbake om ti år med penger, titler , berømmelse og æren i behold.

Klubben melder

Joachim Thomassen, Aleksander Solli og Yssouf Koné er allerede meldt uaktuelle for kamp, men det samme gjelder Fegor Ogude. Han pådro seg en støtskade mot Viking tirsdag og ble testet på treningen lørdag kveld, men blir ikke spilleklar til bataljen mot Lillestrøm. Veigar Páll Gunnarsson står også over kampen.

Vi tipper følgende lag:

  • Lars Hirschfeld
  • Dawda Leigh – Andreas Nordvik – André Muri – Simon Larsen
  • Mohammed Fellah – Kristofer Hæstad – Harmeet Singh
  • Morten Berre  – Marcus Pedersen – Håvard Nielsen

Det er mulig at Bojan kan komme inn mot slutten, vi antar også at Pusic får spilletid, ut over det er det vel bare kampen som avgjør forløpet.

Det blir en tett og hard kamp som Vålerenga vinner 2-0.

Fortsatt god søndag!

 

En kommentar til «Søndagsdagboka 15. april»

Legg igjen en kommentar