Dagboka torsdag 12. april 2012

Vi tar deg med nesten helt inn i garderobepraten, vi snakker sure sokker og svette truser. I tilegg ser vi frem mot kampen i Skedsmo kommune på søndagskvelden. Dagboka i dag er lang, men det skjer jo litt denne uka også.   Garderobeprat Ja, egentlig er det ikke garderobeprat, men i facebookgruppen til Vålerengas damelag … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. april 2012»

Vi tar deg med nesten helt inn i garderobepraten, vi snakker sure sokker og svette truser. I tilegg ser vi frem mot kampen i Skedsmo kommune på søndagskvelden. Dagboka i dag er lang, men det skjer jo litt denne uka også.

 

Garderobeprat

Ja, egentlig er det ikke garderobeprat, men i facebookgruppen til Vålerengas damelag i Toppserien har du snert og meldinger som du forventer å finne i en garderobe. Er det noe som etterlyses så er det mer åpenhjertig hat, men det regner jeg med de får på plass tidlig i sesongen. Her er noen utdrag:

Det smeller litt i noe fyrverkeri på treninga til damene 1. mars:

Det smeller også fra Kristin: «Oi! sjekk det der a! kanskje det er fordi det er skuddår i år?!»

Her er bøtekassesjef Maria Arnesens oppsummering av ei trening tidligere i år:
«Det hele startet med litt komplikasjoner da en av de yngste ikke kom. Det er jo de som har ansvaret for å hente utstyr denne uken. Vi må rose Betty for innsatsen, men husk en ting: ALDRI spør om en av de eldre skal hente utstyr med deg. Gjør du det en gang til blir’e bank :P.»

 

Skal du ha mer jabbing og sleivspark bør du bli medlem av Facebookgruppa til damene. Det du aller helst vil er å møte opp i Valhall på lørdag i god tid før kl. 15.00. Stabæk forventes å stille med 200 smurfer fra Stabæk support, så vi har litt jobb å gjøre. I 2011 hadde vi vel det fjerde beste snittet i damefotballen. I år skal publikumsrekordene i damefotballen klås. Det er deilig, endelig har vi to viktige kamper hver helg, Vålerenga i Toppserien skal gi deg og oss litt av den sjarmen som savnes i herrefotballen tilbake.

 

Inviter med deg venner, bruk lørdagen som vorspiel til søndagen!

 

Kampen på Åråsen

Det er litt moro å lese forskjellige sider sin presentasjon av Lillestrøm. Navnet kommer av et gårdsnavn, husmannsplassen Lille Strøm var en liten del av Strøm gård og husmannsplassen er i dag området som huser Lillestrøm togstasjon. Selv som gård var altså Lillestrøm liten. Ser du på lista over kjente folk fra Lillestrøm huser den 7 – syv – navn og blant disse er Jan Mangerud og Bjørn Nyland, da skjønner du at det ikke er stort som er født der oppe. Dagboka er ikke sikker på hvilket slektskap det er mellom disse 7 «kjente” personene fra lillestrøm, men forventer at disse A-liste kjendisene minst er i slekt så nærme som søskenbarn.

Ellers fikk dagboka seg et sjokk da den var inne på hjemmesiden til Lsk-maskoten Gullik, den ser da vitterlig ut som en oppblåsbar fuglehemafroditt og selv om vi ikke er prisnippielle motstandere av oppblåsbare godsaker, utgjør nok de som finner fuglehemafrodittet Gullik pirrende eller likanes, heldigvis om et ytterst lite marked. Her blir det nok noen og enhver som må forklare de unge håpefulle for å unngå mareritt etter et maskotmøte.

 

Bergdølmo

Det var deilig å se den ekte gleden Andre Bergdølmo viste da vi skåra mot Viking, måten han kasta seg rundt halsen på Martin Andresen, viste en kjærlighet til klubb som vi setter pris på. Det er moro å se hvor fort en tidligere spiller i storklubber på kontinentet og Rosenborg får følelser for klubben vår. Bergdølmo har tre seriegull med Rosenborg og har i tilegg spilt for flere norske småklubber uten å ta titler, det var først da Bergdølmo tok steget opp fra skedsmoklubben Lillestrøm til RBK at han fikk landskamper også. På samme måte som han gjorde som spiller, har Bergdølmo leka seg i det små som trener før han nå tok steget opp til Vålerenga.  Han er en ambisiøs herremann denne Bergdølmo, nå er han en del av trenerteamet i Vålerenga.

 

RIP – Maya

Det er ikke mulig og ikke trekke på smilebåndet over den fiktive jenta Maya som lurte LSK-fansen på internett så til de grader at de hadde støttebanner på Ullevaal da Maya ”døde” etter lengre tids sykdom. Kanarifansen lærte på den harde måten at ikke alle er det de gir seg ut for på dette berømte internettet, som etter hvert også har inntatt landsbygda.

 

Største siden Rudberg og landbruksmessa

Selv uten Lsk ville ting ha skjedd i sentrum av Skedsmo kommune, her er Rune Rudberg et kjent innslag på Lillestrøm Mart’n for ikke å snakke om den årvisse landbruksmessa. Trenger du en skurtresker, eller en småsexy stillegående automatisk melkemaskin? Ja, da finner du frem gummistøvler, kjeledress, caps fra Felleskjøpet og tar du toget til Lillestrøm. Nå til helga stopper Lillestrøm opp, med god gammaldags landsbyfest.

Det blir bluss, pølsefest og tog i sentrum, vi kan nesten love trekkspill og John Deere show på torvet også, det er stort for dem dette her. Hovedstadens stolthet er en stor attraksjon i bygdenorge. Ikke bare er det vi som har profilene, men vi gir de også den teoretiske muligheten til å være bedre enn noen fra Oslo i noe. Det siste er kanskje det største for småfolket der oppe.

 

Storbyen lillestrøm

Den eneste grunnet til at folk bosetter seg på Lillestrøm er at det er et sted som ligger nærme Oslo. Finn en boligannonse fra Skedsmo som ikke nevner tog/buss til Oslo og du har funnet en boligannonse med trykkfeil. Det er så enkelt, vi i Oslo er Lillestrøms Mekka. Det er oss dem vender seg mot og måler alt i forhold til.

Når dem tar toget hjem fra hovedstaden setter dem seg på et tog det høyst sannsynlig står Lillehammer eller Trondheim på. Om de skulle ha fortrengt det selv, sørger NSB for at de hver jævla dag blir minna på at de kommer fra et lite drittsted i retning Mjøsa.

 

Lillestrøm fikk lov for noen år siden lov av myndighetene til å kalle seg by. Det minner meg om min tykke tante Gunda som for noen år siden fikk lov av myndighetene til å bytte navn til Miss Gunda. Hu er fortsatt smellfeit, hu har fortsatt de lengste puppa du har sett og klumpfoten hennes gjør fortsatt ganglaget hennes spesielt, men hun føler seg som en Miss, og det er det viktigste både med misse og bystatus, små folk finner trøst dem ikke har klart å finne i flaska.

 

Billetter

Onsdag ettermiddag satt Sjappa igjen med 600 billetter til Åråsen søndag, vi veit du skal ha, vi veit det blir utsolgt, det eneste vi ikke veit er når du kommer og henter billetten din.

 

Vålerenga i dag

Hvem har hatt Norges korteste proffkarriere? Når du har klart å komme på det navnet, har du sannsynligvis brukt lengre tid enn oppholdet i Tyskland tok for lillestrømspilleren som nærmest måtte snu på flyplassen.

Ellers er det bare å glede seg til helga, det blir det moro både i Vallhall og på Åråsen. Vi snakker historisk seriestart i Toppserien og  muligens tabelltopp i Tippeligaen?

En kommentar til «Dagboka torsdag 12. april 2012»

Legg igjen en kommentar