Kamp søndag på Vålerengas reservebane

Der de fleste supportere bruker tiden sin på å elske sitt eget lag 24 timer i døgnet 7 dager i uka, dreier det meste seg om Vålerenga i Lillestrøm. Etter at de har benyttet døgnets timer på å hate Vålerenga, kan det hende de rekker å elske eget lag òg om de har et minutt … Fortsett å lese «Kamp søndag på Vålerengas reservebane»

Der de fleste supportere bruker tiden sin på å elske sitt eget lag 24 timer i døgnet 7 dager i uka, dreier det meste seg om Vålerenga i Lillestrøm. Etter at de har benyttet døgnets timer på å hate Vålerenga, kan det hende de rekker å elske eget lag òg om de har et minutt eller to til overs . Det er derimot sjeldent, men hvem kan egentlig klandre dem?

 

Ingen hater sin egen unge. Den kan være så stygg, usmakelig og nedrig fysikkens lover tillater, hate den gjør du ikke. Derimot er det ikke sikkert du elsker denne ungen heller. Selv for den mest omsorgsfulle mor er enkelte ting fullstendig umulig. Da er det nok lettere å hate naboungen. Særlig hvis den ungen er alt hva din egen unge ikke er,  og dens liv er vellykket og full av solskinn. Man tar altså ikke ansvar for egen miserable situasjon og prøver å endre den, men skuler til de som har det fett i samfunnet og legger ansvaret på egen utrivelighet over på dem. Er ikke lett å være et offer gitt.

 

Spillerne

Folk spiller for Lillestrøm når alle andre forsøk på å etablere seg som spiller i Tippeligaen har havarert. Når du er støtt ut i det ytterste mørke står en klubb alltid klar med åpne armer dersom du er i stand til å knuse et par kneskåler. Kan du tuppe en ball like godt som du tupper lillebroren din i rognpåsan er du førstevalg. Om du tenker på Petter Vaagan Moen, Erling Knudtzon og Frode Kippe nå, har du mer kontroll på Lillestrøms spillerstall enn hva godt er. For det kunne selvsagt vært hvilken som helst av de andre, men selvsagt er disse lavkastene selve manifisteringen av at fotballtekniske ferdigheter ikke er så viktig om du fullstendig kompenserer manglende hjerne med manglende empatiske evner og voldelig bygd kropp.

 

Treneren
Henning Berg sin avgang ble virkelig risset inn i historiebøkene etter hans kones leserinnlegg i Bøndenes Blad. Etter dette må du minst ha en fetter i Lillestrøm for å vite hvem som er trener der nå til dags. Ikke rart vår mest avstumpa medarbeider forleden dag kom med en dundrende tirade mot Lillestrøms trener, Henning Berg. Vi fikk stoppet saken før den traff nettet, noe som kan karakteriseres som flaks. For å klargjøre, dagens trener heter Magnus Haglund, en mann vi ikke kan si en drit om. Bortsett fra at han er svensk. Lillestrøm tar alltid etter de store på sin vei mot toppen og verdensherredømme. Denne gangen har de sett til Rosenborg. Etter at Rosenborg falt hardt og brutalt ned fra toppen. De burde sett til Trondheim for 15 år siden, da det gikk bra, ikke nå når de er et asyl for arbeidsløse partysvensker.

 

Supporterne

Selvsagt blir «supporter» et helt feil ord å bruke på Bøfla, men skitt la gå. Det er nesten vår ute og VPN føler seg vanvittig generøse når dagene blir lengre og nettene kortere. I sin forhåndsomtale av kampen girer de opp ved konstant å kalle Vålerenga og/eller supporterne med noe som inneholder «bydel». Sånn er det når du kommer fra en plass så liten at den ikke er delt inn i bydeler, du tror det er noe negativt. Ellers er «Fort Åråsen» noe gjentar til det kjedsommlige. Dette til tross for at Vålerenga fem år på rad har penetrert festningsverket, voldtatt, plyndret og gjort som vi ville i 2×45 minutter. Åråsen er proklamert vålerengaområde, Åråsen er vårt. Vi lar dere bare låne det resten av året.

 

Klubben på sin side har blitt inspirert av supporterne og laget en lekker plakat hvor en dukke ligger med opprevet tøy, angivelig vålerengadrakt, med mange nåler i. Symbolikken tyder på at Lillestrøm tar i bruk voodo for å vinne kampen, bare synd dukka er klin lik Steinar Pedersen. Det er av sine egne en skal ha det.

Kampen
Vålerenga har, til tross for lite imponerende spill, vunnet to av sine tre første kamper i år. Lillestrøm har to uavgjorte kamper og ble grøftet av Odd. Her kunne vi blitt fotballfaglige, satt lagenes sterke og svake sider opp mot hverandre og dratt en konklusjon. Selvsagt er det helt poengløst. Vålerenga har vunnet de fem siste kampene på «Vårt Åråsen» og det er ingenting som tyder på at vi skal gi fra oss reservehjemmebanen vår i år. En eller annen debutant vi ikke engang visste skulle i ilden får, tradisjonen tro, sitt gjennombrudd og putter vinnermålet.

 

Billettene 
Sjappa meldte onsdag kveld om 600 billetter igjen. Drit i å ta tog, da må du bare av på Sagdalen og gå kanossagang med Onkel til stadion. Etter å ha gjort dette ti år på rad synes du egentlig det er skikkelig stas, eller så lærer du tregt. Ta buss 401 fra Vålerenga i stedet.

Se bilder fra fjorårets oppgjør på Åråsen her.

3 kommentarer til «Kamp søndag på Vålerengas reservebane»

Legg igjen en kommentar