Dagboka mandag 26. mars 2012

Hva skal man si. Vi vinner tre poeng, vi raner Haugesund, det er ikke verre enn det. Det er faktisk direkte ufint deilig, kampen om seriemesterskapet er i gang og vi har tre poeng. Det er stort sett innholdet i dagens dagbok. Kampen lørdag Vålerenga møtte Lørenskog lørdag på Jordal og så mye mer enn … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. mars 2012»

Hva skal man si. Vi vinner tre poeng, vi raner Haugesund, det er ikke verre enn det. Det er faktisk direkte ufint deilig, kampen om seriemesterskapet er i gang og vi har tre poeng. Det er stort sett innholdet i dagens dagbok.

Kampen lørdag

Vålerenga møtte Lørenskog lørdag på Jordal og så mye mer enn at det står 3-1 i kamper (best av 7) trenger du strengt tatt ikke vite. Nå er det matchball til Lørenskog i de to neste, akkurat det liker vi dårlig!

Kampen i går

Hva skal vi si. Kampen startet med gudsjammerlig dårlig spill og særlig Berre og Dawda viste med sine første involveringer at de på ingen måte var til stede ved seriestart. Det var direkte vondt å se ballen rulle under foten til Berre til innkast to ganger på rad. Berre spilte seg opp i andre omgang, mens Dawda støttet opp under det famlende inntrykket innledningsvis ved å forære Haugesund en straffe i en håpløs situasjon på corner. Hodeløst og klønete Dawda, vi har ikke råd til mange av de der i løpet av sesongen. Haugesund skårer på straffen og Djurdic er nær ved å skåre ett mål til, men bommer på tidenes dobbeltsjanse, han løper opp sin egen retur fra tverrliggeren og fra to meters hold header han returen rett til værs og over mål. Nesten komisk stor sjanse å brenne.

Marcus Pedersen hadde mange gode initiativ i første omgang, på et av dem får han ballen og er på vei inn i bakrom, haugesundspilleren feier han ned bakfra og dommeren gir oss fordelen av å spille den siste timen av kampen mot ti mann.

Trolig er gutta våre dårlige til å telle, eller så skjedde ett eller annet. Man måtte faktisk fintelle for å se at det var de kongeblå som var en mer i siste del av omgangen.

Mange av våre underpresterte og det var vanskelig å finne hvem som hadde stått frem da gutta gikk til pause. For dagboka var det en litt ballrusten Ogude som sto frem, i det minste med beinhard fysikk i duellspillet på midten. Større konkurranse var det egentlig om å være vår svakeste. Veigar Pall så utilpass og tung ut og ble med rette byttet ut til pause, men Martin kunne i prinsippet plukket av hvem han ville uten at jeg hadde tenkt det var håpløst.

I andre omgang løfta vi oss, dog uten at noen av de andre medaljekandidatene bør miste nattesøvnen av den grunn. Det var vel først de siste 15-20 minuttene at vi virkelig fikk etablert et konstant press mot Haugesunds 10 menn, som selv da var viktige på kontringer.

Det er på mange måter Singh som snur kampen, selv om det er Håvard og Pusic som er sistemann på de målgivende pasningene fra spilleren som ikke unner klubben som har gjort han til fotballspiller penger.

Den forløsningen som kom da ”Pussi” heada inn 2-1 to minutter ut i tilleggstiden var bare kosmisk. Med 12 500 som synger ”Så jævla enkelt” og bønder tuslende på vei mot bussen etter å ha hatt 3 poeng i lomma til det var 20 minutter igjen, ja da kjenner du at fotballsesongen er i gang igjen.