Varsel – fugleinfluensa

Endelig, årets Tippeliga tuppes i gang og første motstander er Haugesund. Hva kan vi egentlig vente oss?   Som kjent er Haugesund en plass skikkelig langt vest i Norge. Det er gjerne her ting som går rett vest havner, noe lokalbefolkningen vet å bære preg av. I det store og hele eies Haugesund av Johan … Fortsett å lese «Varsel – fugleinfluensa»

Endelig, årets Tippeliga tuppes i gang og første motstander er Haugesund. Hva kan vi egentlig vente oss?

 

Som kjent er Haugesund en plass skikkelig langt vest i Norge. Det er gjerne her ting som går rett vest havner, noe lokalbefolkningen vet å bære preg av. I det store og hele eies Haugesund av Johan H. Andresen. Mannen som er mest kjent fra Twitter og som forsøker å gi tobakk-familien sin et ryddig ettermæle ved å bedrive sosialt entrepenørskap. Denne helgen har han gitt Haugesunds befolkning fri for at de skal få ta turen til Oslo.

 

Klubben

Å si noe negativt om FK Haugesund er lett. Betydelig vanskeligere er det å si noe negativt om treneren Grindhaug. Utad fremstår han som så dønn gjennom real og stødig at det er vanskelig å forstå hva han gjør blant et berg av virrete, bråkete og ufyslige måker. Hva laget angår har Haugesund, som endte på 6. plass i fjor, avgitt 8 spillere i løpet av vinteren. Stort sett har disse gått til storklubber som Ranheim, Bodø/Glimt og Vard. På den annen side har de fått inn 5 nye fjes, stort sett fra storklubber som Bodø/Glimt og Vard.

Av spillere som utmerker seg er nummer 11, Tor Arne Andreassen. Han har 9 sesonger bak seg med måkedrit på skuldrene og har trukket frem Messi som beste motspiller. Hva Tor Arne gjør når det ikke spilles Tippeliga i Norge er uklart, men han har garantert ikke Messi som motspiller i den norske serien. Vi skriver det på kontoen som vrøvl, noe som kan gjøres med det meste fra Haugesund.

 

Supporterne

Måker er ikke noe annet enn rotter med vinger som roter i søpla, skriker, skråler og driter på upassende plasser. Når du heier på Haugesund lukker du øynene og ser for deg at du er et helt berg av slike skapninger. Og når du først har kommet såpass skeivt ut fra hoppkanten blir det ikke mye bedre. Måkeberget frister med tur til Oslo, som 43 stykker har meldt seg på til. Av bekvemmelighetsgrunner går denne turen via Strømstad og omtales derfor ”årets tur”. Jaggu. For øvrig omtales landet Strømstad ligger i som ”Sverie” på Måkebergets sider. Om Johan H. Andresen mener noe med sitt sosiale entrepenørskap bør han gå hardt inn i grunnopplæringa i Haugesundsskolen.

 

Allikevel skal ikke dette frata Måkeberget å være en lystig og fargerik gjeng. På sangsiden stiller de blant annet med følgende krysstakling:

I Haugesund drikke me øl
Å det e den store forskjellen
På byass og bondeknøl
Byass, byass, byass og bondeknøøøøøl
Byass, byass, byass og bondeknøøøøøl

 

En ting er sikkert, ”byass” og ”me” er ikke akkurat hentet ut av urban dictionary. Bønder!

Ellers er det bare å stålsette seg, innslag av fiffige tribunepåfunn som digre sjakk-rutete  hodeplagg og gule parykker er vanlig observert blant disse folka.

 

Kampen

Årets første. Hva skal en tro? Vålerenga har noen solide forsterkninger og noen solide skader (hei Solli). Tradisjonen tro er det sikkert litt nerver og tullete personlige feil på begge lag. Til sist kommer uansett Grindhaug til å stå med lua i handa og konstatere at Haugesund tapte for et bedre lag. Ikke noe skyld på dommer eller andre ting.

Og vi? Vi ler. Ler rått. Det er nemlig klin umulig å mobilisere noen form for empati eller positive følelser for noen som asossierer seg med fugler.

12 kommentarer til «Varsel – fugleinfluensa»

  1. Er visst ikke bare i Haugesund grunnopplæringen er smådårlig.. Trodde dere kunne såpass om fotball at dere visste forskjell på Grindhaug og Grindheim 🙂

    Morsomt å lese var det og morsomt at dere ikke tok ironien bak byass sangen som vi, en gjeng sildafiskere fra vestlandet synger! Byasser ass.. Håper jeg slipper å bli voldtatt i Oslo i helgen!

  2. Det er visst autokorrekturen som benekter eksistensen til Grindhaug og fastholder at det kun finnes Grindheim. Heldigvis er måker for manuelkorrektur å regne så det er nå rettet opp i. Heldigvis trenger man ikke kunne skrive andres navn rett for å hente lønn hos NAV.

    Noen som kan forklare hva "byass" er forresten?

  3. Herstein Halvorsen Drtt-ledningane, det er de som skal gå over Hardangervidda? Det er ikke anbefalt fra noen å pisse på disse da det går noe mer strøm gjennom dem enn sauegjerdet.

Legg igjen en kommentar