Tap mot Stabæk

Det ble tap 0-3 i søndagens treningskamp for damelaget mot Stabæk. Det var cirka 200 som hadde røska seg løs fra sofaen denne søndagskvelden. Ut fra antall SUV-er var ca 50 fra Stabæk.Fasiten etter tre kamper mot Stabæk, Røa og LSK er tre tap, men tre hederlige opptredener. Så kan man spørre seg om Cecilie … Fortsett å lese «Tap mot Stabæk»

Det ble tap 0-3 i søndagens treningskamp for damelaget mot Stabæk. Det var cirka 200 som hadde røska seg løs fra sofaen denne søndagskvelden. Ut fra antall SUV-er var ca 50 fra Stabæk.Fasiten etter tre kamper mot Stabæk, Røa og LSK er tre tap, men tre hederlige opptredener. Så kan man spørre seg om Cecilie Berg-Hansen er sadomachosist, eller om det faktisk er fornuftig av et nyopprykka lag å bryne seg mot medaljefavorittene allerede i januar og februar.

Første omgang

Kampen starter fartsfylt med et Vålerenga som ligger kompakt, men som viser at vi er giftige på kontringer. To ganger eksploderer vi når vi erobrer ballen i midtbaneleddet og kommer rundt på venstrekanten, vi får avsluttet men har ikke helt marginene med oss. Stabæk har ballen mest, men bortsett fra et par anledninger hvor linjemannen er like offside som stabækspillerne, som ikke blir vinket av, slipper vi Stabæk lite til med farligheter. Etter litt over halvtimen får Stabæk en corner fra vår venstreside, Lill-Yvonne kommer ut i feltet og bokser ballen rett ut i farlig sone, der står en enslig stabækspiller og får god til god tid til å sikte seg inn. Fra rundt straffemerket setter hun ballen i mål på hel volley. Lill-Yvonne har en tilsvarende slapp tohåndsboksing ut i samme rom senere i kampen, men slipper da med skrekken. Det er bare snakk om en liten justering på en ellers solid keeper, så slipper vi sånne drittmål. Vi ser i førsteomgang også at vi sliter litt med tempo på backene våre og særlig på høyrebacken sliter vi med Stabæks fotrappe venstrekant.

Stabæk vinner sjansestatistikken 6-3, men da har vi tatt med de to sjansene hvor de fikk løpe igjennom på soleklare offsider. I det heletatt en godt gjennomført omgang av Vålerenga.

 

Andre omgang

Mens Vålerenga i første omgang lå kompakt virket det som beskjeden jentene hadde fått i pausa var å variere mer i presshøyden. Dette lyktes vi bare delvis med, i perioder ble det mye jaging en og en.  Omgangen starter dog positivt, Vålerengas setter inn Anna Fjeld, eks XXX, på venstrekanten i andre omgang. Anna var teknisk, kvikk og viste at hun trolig er det beste som har kommet fra tettstedet Kongsvinger siden Glomma nesten feide Lillestrøm ut i Øyeren på midten av 90-tallet. Etter 10 minutter av omgangen er vi uheldige da en Stabæk pasning som var ment til høyrevingen deres treffer en av våre i skuldra og lander i beina på spissen deres, hun kommer aleine med Lill-Yvonne og det står 2-0. I denne perioden blir vi kjørt litt av Stabæk og de presterer på uforklarlig vis å blåse en ball tyve meter over må fra cirka 23 centimeters hold.  Stabæk setter speakeren i kista da deres høyreving mottar ballen på hjørnet av 16-meteren.  Hun får god treff og ballen går hardt i en bue over keeper og i mål. I andreomgang synes forskjellen på lagene bedre, Vålerenga er ikke like flinke til å presse Stabæk som et kollektiv og det gjør at vi heller ikke klarer å presse Stabæk til like mange feil som vi gjør i første omgang. Selv mister vi ballen litt for lett i midtbaneleddet og er heller ikke kalde nok i boksen de få gangene vi har muligheten i andre omgang. At vi taper andreomgangen med to mål er helt ok ut fra spill og sjanser.

 

Oppsummering

Ikke la det være noen tvil om et Vålerenga har kommet langt i sesongforberedelsene, i store deler av kampen spiller vi jevnt med og har god kontroll på Stabæk. To av måla til Stabæk, er virkelige drittmål. Første omgang viser at vi er godt organisert og er flinke til å sette fart i lengderetningen når vi vinner ball. Becky på topp jobber utrettelig gjennom hele kampen og kommer garantert til å skape mye både for seg selv og for sine lagvenninner utover i sesongen. Midtbanen vår er godt organisert, vi har vinger med fart og gode tekniske ferdigheter. Defensivt er det litt smårusk, både i forhold til fart på backene våre og det at vi sliter litt med å falle/støte som en  firer. Heldigvis er det altså noe å rette på også, særlig synlig blir dette mot så kvalifisert motstand som vi har hatt i årets tre første treningskamper. Vi må heller ikke glemme å se dagens kamp i lys av at jentene spilte 90 minutter mot Lillestrøm så seint som fredag.

Neste treningskamp er borte mot Amazon Grimstad, mens vi stadig rykker stadig nærmere seriestart, hjemme i Valhall, 14. april, mot dagens motstander Stabæk.

Når det gjelder innledningen om hvorvidt det er smart å hente treningskampmotstandere fra øverste hylle slik Cecilie har gjort så langt, så virker det ut fra søndagens kamp som om svaret må være et ubetinget: JA.  Vi trenger å venne oss til dette tempoet og fysikken som også er et hakk opp fra i fjor, samtidig som vi viser at vi ikke er langt bak nivået til lagene helt i norgestoppen. Det virker som nysigneringene våre har kommet fort inn i laget, mens både VPN og resten av fotballnorge venter på at ballvirtuosen Tina Wulf skal bli skadefri.

Vi gleder oss til fortsettelsen, Cecilie!

Damelagets eget kampreferat finner du her:

http://www.vif-damefotball.no/index.php?option=com_content&view=article&id=275:tap-mot-stabaek

Fra vif-damefotball.no har vi hentet dagens lagoppstilling:

Lill Yvonne Karlsrud; Silje Kronkvist, Elisabeth Giske Bakken (Pernille Bakken), Hanne Mellingsæter, Sharon Hansen (Tone Løkås); Line Nordeide Grønli (Mari Kalmo), Mari Solstad; Cathrine Rolness (Kristin Haugstad), Maria Arnesen, Marianne Hanssen (Anna Fjeld); Becky Angus.

En kommentar til «Tap mot Stabæk»

Legg igjen en kommentar