Dagboka onsdag 25. Januar, 2012

Utviklingen rundt Mos går raskt nå og fra noen hold virker det som om et salg til FCK er «done deal». Vi får se, og i mellomtiden kan vi klippe og lime litte grann. Dårlig søvn og tidlig opp, blar i Aftenposten bakfra som vanlig, der finner vi Mos med en gang: han «hentes til … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 25. Januar, 2012»

Utviklingen rundt Mos går raskt nå og fra noen hold virker det som om et salg til FCK er «done deal». Vi får se, og i mellomtiden kan vi klippe og lime litte grann.

Dårlig søvn og tidlig opp, blar i Aftenposten bakfra som vanlig, der finner vi Mos med en gang: han «hentes til FC København for å bli stjernespissen Dame N’Doyes makker i Mesterligaen til høsten».

– Han kjøpes fordi han skal spille, ingen tvil om det. De har villet ha ham og har fulgt ham lenge. En hurtig angriper som kan supplere N’Doye, sier René Schrøder, journalist i Ekstra Bladet med ansvar for FCK.

Enn videre vurderes Mos i forhold til nåtidig FCK-spiss og toppscorer César Santin:

– Det er nok 50-50 mellom Mos og Santin akkurat nå, men Santin er på vei ut, og de kjøper Mos nå for å få et halvt år på å spille inn den nye konstellasjonen. Uansett har de jo bruk for tre gode spisser, fortsetter Schrøder i følge Aftenposten.

OK? Jeg har forsåvidt fått med meg at Mos var i København og at FCK har budt 8 millioner, men har han virkelig nærmest hoppet bukk over broren karrieremessig?

Tidligere FCK, Start, Brann, og Godset-spiller David Nielsen er noe mer virkelighetsorientert.

– Jeg ville aldri noensinne ha hentet han til Danmark. Det kan være utviklingspotensial i han, og jeg håper også at jeg tar feil, men det jeg har sett fra hans side er ikke godt nok for FC København. Han ble leid ut til Tromsø fordi de ikke trodde på ham i Vålerenga. Derfor har han kommet seg fram i norsk fotball, sier Nielsen til tipsbladet.dk leser vi i VG.

Nielsen fortsetter.

– Han er en naturlig målscorer, men han har store begrensninger i spillet sitt – både teknisk og taktisk, så der skal det jobbes med ham. Og jeg vet ikke hvor mye FCK har sett ham.

Man skal jo være skeptisk til slike uttalelser, men jeg må innrømme at jeg er enig i at Mos, tross fjoråret i Tromsø, har mye å bevise før han når storebror til knærne.

– Det er vanskelig å kalle det et dårlig kjøp hvis du kan få en norsk toppscorer for prisen, men det er så stor forskjell mellom dansk og norsk liga akkurat nå. Nivået i Norge er elendig, og det er også grunnen til at mange danske klubber er litt skeptisk til å hente spillere fra Norge. Dersom beløpet ikke er større enn dette, er det litt av en lottokupong du kjøper, avslutter Nielsen.

Bare så det er sagt så er fortsatt Mos i Vålerenga:

– Akkurat nå er han hundre prosent, helt til han ikke er i Vålerenga noe mer. Vi kan ikke si noe før det er avklart. Men vi søker hele tiden å finne spillere som kan forsterke oss, sånne ting lever hele tiden, er Martin Andresens ord.

Vi har tidligere hatt stor glede av å skrive at overganger man hører om på forhånd aldri blir noe av, men akkurat denne overgangen synes anderledes.

…og mens vi snakker om FCK

Det er ikke lengen siden Vålerenga og FC København var mer eller mindre jenvnbyrdige, er det det? Nå sitter man nærmest igjen med følelsen av at man skal fungere som farmerklubb. Eller kan eventuelle Mos-midler være nok til å løfte Vålerenga mot himmelen igjen?

Litt deprimerende dette her. Vi anbefaler et blikk på avslutningstreningen til Vålerenga for å løfte humøret. Håvard Nielsen og Mohammed Fellah syntes heldigvis fortsatt det er moro i Vålerenga.

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 25. Januar, 2012»

Legg igjen en kommentar