Håvard Nielsen best kondis

De fysiske testene for A-laget før sesongen er oppløftende og langt bedre enn på samme tid i fjor. En optimistisk Eirik Bjærke letter på sløret. Håvard Nielsen er ikke bare den raskeste i Vålerenga på 40 meteren, han er også spilleren med størst O2-opptak. Det viser relativt ferske tester av samtlige Vålerenga-spillere nå etter ferien. Vålerenga … Fortsett å lese «Håvard Nielsen best kondis»

De fysiske testene for A-laget før sesongen er oppløftende og langt bedre enn på samme tid i fjor. En optimistisk Eirik Bjærke letter på sløret.

Håvard Nielsen er ikke bare den raskeste i Vålerenga på 40 meteren, han er også spilleren med størst O2-opptak.

Det viser relativt ferske tester av samtlige Vålerenga-spillere nå etter ferien. Vålerenga vil ikke røpe testresultatene på enkeltnivå, men avslører i en e-post overfor VPN hvem som er best i noen kategorier.

– Håvard scorer altså best både på kondisjon og hurtighet, er ikke det en sjelden kombinasjon?

– Ja, å score høyest på både hurtighet og kondisjon er en sjelden kombinasjon. Det var de litt overraska over ved testresultatene på Olympiatoppen også. Et eksempel er Luton Shelton, som var veldig rask, men som også var under gjennomsnittet kondisjonsmessig, sier medisinsk koordinator Eirik Bjærke i Vålerenga.

Håvard Nielsen hadde altså beste testresultat på O2 og på 40-meter. Mohammed Fellah hadde beste resultat på 10-meter. Yssouf Koné testet best på spenst, og har også omtrent lik styrke i begge bein, under 2 prosent forskjell på høyre og venstre bein, noe som er veldig bra.

– Koné scorer best på spensttesten, som også er en indikasjon på styrken i beina. På Olympiatoppen konkluderer man da ofte med at dette forteller om styrkeforholdene i beina. Derfor bruker vi spensttesten for å teste styrke i beina.

– I det hele tatt er testene i år mye bedre enn før 2011-sesongen, som var langt under pari. Troppen er fysisk bedre rusta nå enn i fjor, nå er troppen mer på nivå med januar 2010 – en sesong som til slutt ga sølvmedalje, sier Bjærke.

– Det viser at gutta har lagt ned et godt arbeid i ferien og at vi er i rute fysisk. Samtidig har vi lagt om treningsarbeidet nå i januar og februar. Dette gjør vi etter erfaringer fra i fjor og for å prøve å unngå belastningsskader og samtidig øke kvaliteten på fotballøktene. Dette har spillerne respondert godt på de første ukene, sier han.

– Har dere en forklaring på hvorfor gutta gjør det mye bedre i år sammenlignet med tidligere, og hvordan er sammenligningen med 2010-testene?

– I år er vi tilbake på 2010-nivå på testene, og grunnen er at spillerne la ned bedre personlig innsats i ferieperioden med egentrening i år enn før fjorårssesongen.

– Hva er konkret lagt om i år, hva trener dere mer på og hva slags økter er det mindre av?

– Den største endringen i år er at mer av den spesifikke kondisjonstreninga foregår med ball enn med ren løping. Det er naturlig nok for å gjøre øvelsene så fotballrelaterte som mulig.

Da mange andre lag kjører maksimal belastning fra 1. januar, kjører vi nå mer med en trappetrinnsøkning av belastning. Vi øker belastningen jevnt og trutt utover året etter hvert som spillerne blir mer mottakelige for den belastningen som følger. Dette gjør vi for å unngå slitasje- og belastningsskader. Med tellende kamper får vi også en naturlig økning av belastning.

– Hvor mye trener gutta nå og frem til seriestart timer/økter/felles/alene?

– Det er vanskelig å tidsfeste hvor mye hver enkelt trener, da vi tilpasser individuelt for hver enkelt spiller. Men generelt har vi syv fellesøkter med fotball og noe fotballrelatert styrketrening (inkludert treningskamp) pluss egentreningsøkter hver uke, sier Bjærke.

 

Foto: VIF-Media/vif-fotball.no

Legg igjen en kommentar