Dagboka mandag 16. januar 2012

Vi ga Storhamar etterlengtet fik på Jordal og Truls Haakonsen har takket av i Vålerenga, det og litt lunting i Thailand er dagboka denne mandagen et stykke ut i kjedelige januar 2012.   Farvel Truls Truls Håkonsen takket for seg søndag og den opplyste grunnen er at han og Vålerenga er uenige om veien videre … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. januar 2012»

Vi ga Storhamar etterlengtet fik på Jordal og Truls Haakonsen har takket av i Vålerenga, det og litt lunting i Thailand er dagboka denne mandagen et stykke ut i kjedelige januar 2012.

 

Farvel Truls

Truls Håkonsen takket for seg søndag og den opplyste grunnen er at han og Vålerenga er uenige om veien videre når det gjelder elitesatsingen. Det må du og andre gjerne tro, dagboka tror ikke på det. Truls Haakonsen er siktet for økonomisk utroskap i forbindelse med den mediehypede overgangssaken med Stabæk. Dersom han skulle bli dømt her ville Vålerenga ikke hatt annet valg enn å kvitte seg med Truls, men hadde uansett havnet under ett mediepress av en annen verden. Gjennom å gjøre dette nå, slipper klubben den stormen om Truls skulle bli dømt. Det blir sikkert nok leven rundt dette uansett.

 

Skulle det mot formodning være slik klubben opplyser søndag at dette skyldes uenighet rundt elitesatsingen er det definitivt ikke godt nytt for deg som vålerengasupporter. Det er vel lite trolig at Truls som sportssjef har ønsket å satse mindre penger enn styret på spillerkjøp, så da kan du ta regnestykket om hva som eventuelt ligger bak en slik beslutning om den begrunnelsen er reell.

Takk for jobben du gjorde og lykke til videre!

 

Siste om Haakonsen

Hamar Arbeiderblad melder at Haakonsen fortsetter som konsulent Vålerenga Invest Fotball AS. Etter det VPN forstår er dette et ledd i sluttavtaalen og konsulentoppdraget er begrenset til tre måneder.

Dette gjør at dagbokas første konklusjon neppe innebærer noen realitet. Haakonsen skal for ASet ivareta kontrakter og overganger i denne perioden, noe som innebærer at de må ha tillit til Haakonson og indirekte den jobben han har gjort i de overgangssakene han har vært involvert i.

At Haakonsen og styret i klubben er uenige om satsingen på elitedelen, innebærer at det vil være viktig med en avklaring fra Odd Skarheim som styreleder, eller sportslig utvalg i forhold til hva slags ambisjonsnivå de forskjellige organer i Vålerenga mener er riktig for denne og de kommende sesonger. Dagboka forutsetter at Haakonsen ville satse, det ligger nærmest implisitt i sportsdirektørrollen.

 

 

 

Velkommen, Bengt Eriksen?

Bengt Eriksen avsluttet sin kontrakt ved nyttår og er så langt vi kan skjønne ledig på markedet. Bengt Eriksen var veldig nær å takke ja til å overta jobben sist, men da han takket nei hentet vi Truls Håkonsen fra HamKam. Trolig er timingen bedre denne gangen. Bengt har både selv og gjennom sin far, Leif Eriksen, sterke bånd til klubben. I tillegg til å være en profilert TV-personlighet og være Vålerenga i kjøtt og blod, har Bengt Eriksen økonomiutdanning og trenererfaring. Nevnte vi at han er en av Norges beste fotballbloggere også?

Bengt Eriksen fremstår som et soleklart førstevalg for Vålerenga. Da er det opp til styre og investorer å gi Bengt rammer i stillingen som gjør at det fremstår som et spennende og riktig valg. Jeg nekter å tro at Eriksen gidder å komme for å jakte på fjerdeplasser. Tilbake får vi en sportssjef som har god kontakt inn i fotballmiljøet, godt medietekke, har et positivt omdømme og tilsynelatende alle andre kvalifikasjoner som kreves for å gjøre en god jobb som sportssjef.

 

Martin fungerer

Flott at Martin stiller opp når det trengs, men dette kan ikke bli en sovepute for Martin i en sesong hvor vi forventer mer enn nesten vellykket. Vi vil ikke høre til høsten at fungeringen som sportssjef var det som ødela fokuset  i sesongoppkjøringen. Det er flott at Martin stiller opp, men etter fjorårssesongen skulle en tro at Martin har nok utfordringer i egen posisjon til at han har restkapasitet til å løse mange andre oppgaver. Vel, tiden vil vise hva som skjer.

 

Vålerenga dunka bønda 5-3

Vålerenga ligger ett poeng bak cowboya fra Lørenskog etter gårsdagens seier over Storhamar. Shampo mener vi er i rute i forhold til å få et slagkraftig lag til sluttspillet og det er egentlig viktigere enn både tabellplassering og Storhamar. Per i dag er nok Stavanger soleklare favoritter til å ta sluttspillbøtta, men det er heldigvis lang vei dit.

 

Landskampen i går

Jeg satt på morrakvisten og humra over at Fellah ikke skulle være god nok til å rusle rundt i Bangkok. Egentlig helt greit, treningskampen mot Nesodden må ha vært omtrent like god motstand som begredelighetene vi ble servert til hodepinen på søndagsmorningen. Mos og Singh fikk spilletid og det var vel greit nok uten at budene tikket inn på Valle av den grunn. Dagboka gratulerer Mos og Singh med debuter, men håper NFF finner andre måter å gi pamper og trenere i NFF-systemet bonuspoeng hos flyselskapene i fremtiden, enn å rive norske spillere ut av sesongoppkjøringa med klubbene sine for å dra på sydentur med forbundet. Det vi ble servert i går var i hvert fall småparodisk, nå venter Thailand en nasjon i bunnen av gruten i den internasjonale fotballens kaffekjele.

 

Vålerenga i dag

Vi sa farvel til Truls i går, når kan vi si velkommen?