Fair play og økonomisk doping

Supporterne rydda tribunen for rasisme og jobber hver dag for å fjerne casuals og andre elementer som bidrar til å trekke norsk fotball ned i søla. Nå krever vi at lederne i fotballnorge rydder opp i forholdet til samfunnets spilleregler. Toppfotballen har et økonomisk dopingproblem. Vi krever at langerne fjernes. Norsk fotballs økonomiske dopingproblem Tidligere avslørte … Fortsett å lese «Fair play og økonomisk doping»

Supporterne rydda tribunen for rasisme og jobber hver dag for å fjerne casuals og andre elementer som bidrar til å trekke norsk fotball ned i søla. Nå krever vi at lederne i fotballnorge rydder opp i forholdet til samfunnets spilleregler. Toppfotballen har et økonomisk dopingproblem. Vi krever at langerne fjernes.

Norsk fotballs økonomiske dopingproblem
Tidligere avslørte norske spillere som tilfører kroppen sin kunstig stimuli for å lykkes, det er både trist og problematisk, men allikevel som en bagatell å regne sammenlignet med det som avdekkes i disse dager. Selv om ingen er dømt ennå, kan man allerede trygt konkludere med at fotballen er gjennomsyret av ukultur. Denne ukulturen later til å være allment utbredt og tillater, om enn stilltiende, at man bryter lover og regler for å gi sin egen klubb et konkurransefortrinn. Mange er vi som har trodd at Geir Karlsen, Eldar Hansen og Vålerengas pølsepapir markerte slutten på løssluppen omgang med regelverk for å skaffe seg konkurransefortrinn. Vel, vi var mange som tok feil sammen, men det er en mager trøst.

Alt går
Har ikke klubbene økonomi til å hente spillere innenfor de økonomiske rammene de har, ja så får man finne en måte å komme rundt de rammene på. Om det gjelder en muntlig avtale om overgangstak med spilleren, selge og kjøpe spillere i pakker, lønne spillere med midler fra svart økonomi, indirekte avlønning til utenlandske agentselskaper, selge og kjøpe fast eiendom som en del av «lønna» til spilleren, så ebber alt ut i det samme:

Juks, økonomisk doping, det å skaffe seg konkurransefortrinn gjennom å være villig til å gjøre seg til den største kjeltringen når man ikke har den feteste lommeboka.

De klubbene som ikke vil være med på regeljuks, om de finnes, ender opp som mindre attraktive, først for spillere, og deretter også som mindre attraktive for media og publikum.

Gjør sporten rein!
VPN ber sjelden om hjelp fra egen klubb og aldri – gjentar aldri – fra NFF og NTF. Vi gjør et unntak nå. Det må nemlig ryddes opp, og den jobben må gjøres grundig og det haster. Det de kaller produktet deres, og som er livet vårt, er i ferd med å bli ødelagt. Dere har kanskje ikke tatt initiativ til juks, men ingen må fortelle meg at dere ikke har historiene.

Vi har ikke tro på at dere ikke alle har noe møkk på fingra, møkk som ikke stammer fra hardt arbeid, men fra god gammaldags dritt. Vel, gjør noe nå! Når halve Tippeligaen er under etterforskning av politiet, er det på høy tid å tenke fremover. Norsk fotball har feilet, ikke fordi noen enkeltpersoner og klubber risikerer straff, men fordi antallet og utvalget er så stort at det viser et generelt problem. Noen må heve fanen og si at det slutter her.

Supporterne har ryddet opp på tribunen, nå må dere rydde i kontorene!
Supporterne rydda tribunen for rasistiske ytringer og jobber hver dag for å fjerne casuals og andre elementer som bidrar til å trekke norsk fotball ned i søla. Nå vil vi høre egen klubb, og konkurrentene for den del, si at det slutta i 2011. Vi trenger ikke juksemakere og røvergløgge ledere i klubber som omsetter for fra 30 til 200 millioner, vi vil ha folk som kan, og respekterer, spillereglene både til fotballen, idretten og samfunnet.

Vi forventer et NFF og NTF som er proaktive, som kommer på banen og har fokus på spilleregler i vid forstand. Flott at vi har påtalenemnd og doms- og sanksjonsutvalg, vi trenger det også, men vi trenger først og fremst et grundig apparat til å lære fotballens ledere regler og holdninger i norsk fotball.

Mange av de som kommer inn på ledersiden i norsk fotball har svært begrenset bakgrunn, ofte er den eneste kvalifikasjonen at de var gode til å sparke ball, eller trivelige utenfor banen. Enten må det stilles strengere krav til formell bakgrunn for å bekle de sentrale verv i klubbene, eller så må vi få en seriøs formell lederautorisasjon for de forskjellige verv og nivåer i norsk fotball, gjerne etter modell fra kravene på trenersiden. Det er ikke en rettighet tidligere fotballspillere har, det å innta styrerommene etter endt karriere.

Kjære Odd Skarheim, Pål Breen og andre sentrale ledere i Vålerenga:
Ta initiativ, gjør noe som viser at vi virkelig vil være i førersetet også når det gjelder klubbdrift. Sett dere ned sammen med representanter fra andre sentrale klubber i Tippeligaen, NFF og NTF og legg løpet for å endre retningen på fotballens utvikling. Historien får vi ikke endret, skammen over det som har skjedd må dere og vi leve med, straffen vil bli fordelt mer eller mindretilfeldig, ut fra hvem som blir tatt og eventuelt dømt.

Det er ingen grunn til å vente og se hva som skjer i domstolene, ta grep for fremtidens klubbdrift nå!

Fotballen kjører både i Norge og internasjonalt en Fair Play-kampanje, se på UEFAs ledelse, se på norsk Tippeliga, er det fortsatt noen som synes komiske Ali var fornøyelig? Han når ikke fotballens ledere opp til navleloet engang, bare å nevne Fair Play i fotballen burde gjøre ledere kvalme.

Harde pakker til jul
Det er snart jul, VPN ønsker seg mest av alt at det tas seriøse grep for å rydde opp.

Legg igjen en kommentar