Dagboka onsdag 7. desember 2011

Mens du venter i spenning på en oppklarende artikkel om status i Stengelgate her på VPN, kan du kose deg med retro VPN i heftig agitasjon med Harald Eia, kosestoff om Ari Behn og Kjetil Rekdal fra 2001. Dagboka i dag har lite nytt, men dropp innom VPN i løpet av kvelden for de seneste oppdateringer.   … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. desember 2011»

Mens du venter i spenning på en oppklarende artikkel om status i Stengelgate her på VPN, kan du kose deg med retro VPN i heftig agitasjon med Harald Eia, kosestoff om Ari Behn og Kjetil Rekdal fra 2001.

Dagboka i dag har lite nytt, men dropp innom VPN i løpet av kvelden for de seneste oppdateringer.

 

Riki Alba

Spilleren som kom fra Skeid og er født i 1995 er aktuell for Celtic der han er på prøvespill. Dagboka har sett Riki gjennom flere år, fra å være et stort talent med relativt lite imponerende holdninger da han kom fra Skeid, til å utvikle seg både sportslig og holdningsmessig de siste to årene.
Diskusjonen vil gå på forumet om hvor dårlig jobb klubben har gjort om vi selger spilleren nå, altså før han har slått til i Vålerenga. De mer edruelige vil kanskje heller rose klubben fordi de klarte å finne og overta dette stortalentet fra Skeid. Vi ønsker lykke til, men hadde gjerne sett at du ble og blomstret noen år før du går til en enda større klubb i et enda større land enn to-klubbs-Skottland.

 

Tilbakeblikk på VPN i
2001

Ari Behn elsker
Vålerenga

Det er vel kanskje å dra det langt, men dagboka i desember
2001 hadde dette sitatet fra Adresseavisen: ” Foreløpig er det ikke mange
feil å finne hos Ari Behn. Ikke bare skriver han godt, han har allerede rukket
å leve et fargerikt liv som han gjerne forteller om. Han er god i fotball,
liker Vålerenga og bryr seg om vanlige folk. Han har vært truckfører på Oslos
østkant, han har vært på lange reiser, i Sahara, i Ghana, i Las Vegas.”

 

Ellers var Harald Eia en av hovedsakene i desember 2001, her er et redigert utdrag fra en oppklarende klassiker av en mail han sendte dagboka:

Jeg gliste fra øre til øre da jeg hadde på meg Odd-skjerfet fordi jeg fikk 5000 svart for å stille opp på cup-finaleshowet deres…


Jeg har fått kritikk for at jeg ikke har et dedikert nok forhold til fotball… Problemet er at jeg har måttet velge. Hva skal jeg bruke tida på? Jeg er nerd på humorting. Jeg følger veldig med på alt som har med humor å gjøre. Jeg bruker mye tid på det. Utenom det liker jeg fotball, jenter, festing og lesing. Men alle de tingene kommer på annen plass. På delt annen.

Jeg bor for tiden i Ullevål Hageby. Og jeg har en god venn og nabo som er dedikert Lyn-fan. Derfor holder jeg for tiden med Lyn. Men jeg har holdt med Vålerenga også. Sånne fans som meg, som investerer lite tid og følelser, som skifter favorittlag innimellom, men som tross alt følger med – ekte fotballfans er jævli ute og kjøre hvis de støter sånne som oss fra seg. Sånne utro
fotballinteresserte som meg utgjør en stor og viktig del av fotballbevegelsen. Det er som når dedikerte teaterfolk harsellerer med oss som bare går i teater en gang iblant for å se klassikerne bli spilt på en konvensjonell måte. Sånne teaterfolk driter seg ut når de rakker ned på oss.

Jeg har sympati med Vålerenga. Jeg regner med at jeg kommer til å se en, eller to kamper med dem neste sesong. Jeg har også sympati med supporterne til Vålerenga, selv om jeg med noen unntak (Tord Baklund m.m.) synes at Vålerenga-supporterne er for tjukke og utrente.

Vennlig hilsen Harald Eia”

 

Vi avslutter desember 2001 med en klar Rekdal:

”Aftenposten bringer et kort intervju med Rekdal. Fokus er smågruffet som har kommet nylig vedrørende droppingen av spillere som Hai Ngoc Tran, Lennart Steffensen og Knut Henry Haraldsen. Rekdal etterlater ingen tvil om hvem han er og hva han skal. Han sier selv at han stiller hardere krav enn spillerne muligvis har opplevd før. Han forventer at de presterer: «- Jeg er ansatt i Vålerenga for å gjøre en best mulig jobb for klubben. Spillerne som ikke tilfredsstiller de sportslige kriteriene vi legger til grunn, har ingen fremtid her. Det kan være tøft å få en slik
beskjed, men slik er det i alle klubber. Vi må kunne kreve at spillerne leverer varene ut ifra den lønna de har», sier han. Rekdal peker på at Vålerenga har vært en «jojo-klubb», men at i løpet av 2 år skal Vålerenga fremstå som en knirkefri organisasjon.

Vi har hørt slike ord mange ganger før i Vålerenga. Men denne gangen tror jeg på det. Riktig vakkert er det å høre slike ord. Det er som tidligere nevnt leit om enkelte spillere blir skadelidende. Men klubben er størst. Og Rekdals kur er nok i mine øyne det beste som har skjedd oss på lenge.»”

Hvem er det som sier at dagboka ikke er profetisk ”Rekdals kur er nok i mine øyne det beste som har skjedd oss på lenge” skulle vise seg å være et understatement av dimensjoner.

 

Vålerenga i dag

Tenk på hvor ung og lekker du var i 2001.

Legg igjen en kommentar