Dagboka fredag 18. november 2011

Vi nærmer oss innspurten. Den kan koste oss dyrt. Den dårlige innsatsen mot Aalesund og Fredrikstad har kostet Vålerenga dyrt, og om den slappe trenden fortsetter mot Strømsgodset søndag, har klubben tapt 3 mill bare i innspurten, for å sette det på spissen. Fremdeles har vi en liten mulighet til sølv, en prestasjon verdsatt til … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. november 2011»

Vi nærmer oss innspurten. Den kan koste oss dyrt.

Den dårlige innsatsen mot Aalesund og Fredrikstad har kostet Vålerenga dyrt, og om den slappe trenden fortsetter mot Strømsgodset søndag, har klubben tapt 3 mill bare i innspurten, for å sette det på spissen. Fremdeles har vi en liten mulighet til sølv, en prestasjon verdsatt til 4,6 mill fra NFF. Bronsemedaljen er verdt 1,1 mill mindre enn sølv, mens en mulig sjuendeplass gir 1,6 mill i klubbkassa. Her er premiesummene i Tippeligaen:

1. plass: 5 700 000
2. plass: 4 600 000
3. plass: 3 500 000
4. plass: 2 000 000
5. plass: 1 860 000
6. plass: 1 720 000
7. plass: 1 600 000
8. plass: 1 400 000
9. plass: 1 300 000
10. plass: 1 150 000
11. plass: 1 000 000
12. plass: 860 000
13. plass: 717 000
14. plass: 574 000
15. plass: 430 000
16. plass: 287 000

Vi tror full pott i kampene mot Godset og Stabæk holder til bronse og sikker plass for europaspill. Men Godset i Drammen er en lei nøtt og Stabæk har mirakuløst nok senket skuldrene og spilt ålreit fotball tross all utenomsportslig motgang i høst. Etter at Stabæks konstituerte styreleder Jarl Øverby gikk ut med at det var Vålerenga som foreslo Gunnarsson/Stengel-avtalen, noe Odd Skarheim rista på hue av i frokost-TV, er sesongavslutningen mot Stabæk krydret med ingredienser som kan gi oss et ekte hatoppgjør, ikke bare et slapt møte mot en fortapt klubb som har staket ut veien via Nadderud til fotballmørket i lavere divisjoner der klubben egentlig hører hjemme.

Etter at det ble kjent at politiet vil granske Stengelgate, skyter altså Stabæk vilt rudt seg, også mot påtalenemnda i NFF med påstander om forhåndsdømming, godt hjulpet av et blodtørstig pressekorps. Vi foretrekker Vålerengas stil, en nøktern pressemelding og ingen kommentarer. Les klubbens pressemelding vedrørende politietterforskning i saken som handler om avtaler inngått med Stabæk Fotball.

I pressemeldingen merker vi oss styreleder Odd Skarheims konstruktive utsagn:

– Uavhengig av saksgangen i NFF og nå Politiets etterforskning, har Vålerenga Fotball startet gjennomgang av klubbens retningslinjer for kontrakter vedrørende spillere. Vålerenga fotball vil innføre nye og skjerpede retningslinjer som skal følges ved framtidige avtaleinngåelser.

Vi applauderer.

Litt applaus også til den delen av klubben som ikke har så mye penger å rutte med, nemlig damene. Mens resten av toppserielagene sutrer og klorer mot NFFs altfor tøffe lisenskrav, skal «annerledesklubben» Vålerenga, i følge NRK onsdag, gå mot kvinnestrømmen. I stedet for å henge seg på den sterke kritikken av kravene som forbundet stiller, savner sportssjef Runar Kvernen i Vålerenga kvinner en mer ansvarlig økonomikjøring hos sine kommende konkurrenter. Årsaken til at klubbene ønsker å slakke inn på de infrastrukturelle kravene, er at de ønsker å lønne trenerne på heltid. Det vil ikke skje i Vålerenga, som ønsker å fremstå som sjerneeksempelet neste sesong.

– Det gjenstår jo å se, men vi skal kjøre en knallhard og god økonomistyring. Hos oss skal ikke treneren være på heltid, men kombinere det med vanlig jobb, sier Kvernen.

– Vi må unngå at rene lønns- og kostnadsutgifter på trenere og spillere går rett til værs. Vi må være i smarte i bruken av pengene, poengterer han

Hockeynedtur
Det er ikke bare fotballgutta som prøver å styre unna medaljer så godt det lar seg gjøre. Sensasjonelt 1-3 tap mot Rosenborg i Trondheim i går kveld. Kampreferat på vif-hockey.no

Vålerenga i dag?
Svarene får du på fredagsquizen på Bohemen fra klokka 1809

Legg igjen en kommentar