Dagboka onsdag 2. november 2011

Endelig er Vålerenga på topp, i tillegg vinner laget når det gjelder. Ellers noterer vi høy bruskverdi på en utgående spiller og garantert lavfiskfaktor på Bohemen i helga. Men først av alt: Stoldugnad NFF har klart å tøyse det til. I tolvte time bestemte de at stolene skal opp før cupfinalen, det betyr rigging i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. november 2011»

Endelig er Vålerenga på topp, i tillegg vinner laget når det gjelder. Ellers noterer vi høy bruskverdi på en utgående spiller og garantert lavfiskfaktor på Bohemen i helga. Men først av alt: Stoldugnad

NFF har klart å tøyse det til. I tolvte time bestemte de at stolene skal opp før cupfinalen, det betyr rigging i dag fra klokka 16.30 og ned med stolene en gang i neste uke. Uansett hvor dårlige vestlendinger er til beins ville mange av dem hatt glede av å få stå som skikkelige supportere. Saken følges kanskje opp i Aftenposten i dag. Følg med! Og framfor alt: Møt opp og ta i et tak for Klanen på Ullevål halv fem!

3 mål på 4 forsøk
Å ta ut keeper når du har en mann utvist er rett og slett genialt. Særlig når motstanderen har to i fryseboksen. Med fem mot tre tok det Vålerenga noen få sekunder å redusere til 2-1 i Lørenskog ishall i går. Det var ti minutter igjen av kampen. Det var Vålerengas første skudd på mål. Ikke lenge etter kom Vålerengas andre skudd. Mål det også, gett! I en litt ineffektiv periode noen minutter seinere noterte vi at Vålerengas tredje skudd ikke ga uttelling, men ett minutt før slutt satt den igjen. 3-2 til Vålerenga. Vi ser allerede fram til målorgie mot Frisk på Jordal søndag klokka 17. Møt opp!

Niks tilbud
Adnan Haidar forlater Vålerenga etter denne sesongen. Siden han ikke fikk tilbud fra Vålerenga om ny kontrakt innen fristen 31. oktober, trenger ikke en eventuell ny klubb betale Vålerenga utdanningskompensasjon på ca en halv mill. Om den nye klubben eventuelt må investere en halv mill for å ferdigutdanne mannen er en helt adnan sak. VPN hadde trua på at Haidar skulle slå til i år, men det skjedde dessverre ikke, og han slutter seg derfor til en litt for lang rekke av unge vålerengatalenter som henvises til å prøve lykken på bondelandet ( Mathisen, Carlsen, Horn, Roberts, Nouri, (Mos), Hussain )

I løpet av vålerengakarrieren fra 12-13 års alder har Adnan pådratt seg en såkalt ballettdanserankel. I forrige uke klinte TV2 til med å offentliggjøre et medisinsk notat om mulige bruskdannelser i en av spillerens ankler. Der antydes det at dette vil bli bra over tid uten operasjon, men TV2, og deretter NRK, prøvde så godt de kunne å skape negativ blest om Vålerenga i en sak der det viser seg at Adnan er godt ivaretatt medisinsk.

Vi håper brusken ikke ødelegger bruksverdien. Lykke til med karrieren videre, Adnan!

Finalefri sone på Bohemen
Lørdag flommer byen over av sunnmøringer og bergensere. Skjenkesteder og fotballpøbber invaderes av skrålende juletrær som lukter fisk og som ingen skjønner et kvekk av. Det stinker. Sannsynligvis er rakfiskfestivalen i Valdres et bedre sted å tilbringe helga på enn tjukkeste Oslo sentrum sånn odørmessig sett. Men det fins unntak, heldigvis. Bohemen erklærer cupfinalefri sone. Mange tunge fotballoppgjør lørdag fra klokka 13 blir garantert ikke ødelagt av fulle eller overdrevent glade vestlendinger på bytur. Søndag åpnes det klokka 14 for mere fotball, men ingen cupfinale. Takk for det!

Vålerenga på topp
I det vi gikk inn i fotballferien topper Vålerenga lista over gule kort. Ogude er hjernen bak denne suksessen, men dommerne har hjulpet litt til, de også. Vi har vikla oss inn i endeløse diskusjoner om den gule topplasseringa vil forkludre Vålerengas mulighet til en eventuell plass til Europaliga-kvalik om FairPlay-plassen går til Norge. Foreløpig stalltips er at fjerdeplass i Tippeligaen holder til den gavepakka okke som.

Her er råtasslista fordelt på gjenger, snitt per kamp i parantes:

Vålerenga – 55 (2,0)
Fredrikstad – 51 (1,96)
Lillestrøm – 44 (1,57)
Aalesund – 38 (1,36)
Molde – 38 (1,36)
Brann – 36 (1,29)
Strømsgodset – 35 (1,25)
Viking – 34 (1,21)
Sogndal – 32 (1,14)
Rosenborg – 31 (1,11)
Odd Grenland – 30 (1,07)
Stabæk – 29 (1,04)
Start – 29 (1,07)
Haugesund – 25 (0,89)
Sarpsborg – 25 (0,89)
Tromsø – 24 (0,86)

Fredrikstad har flest røde kort i serien (3).
(Kilde: www.nifs.no) (©NTB)

Vålerenga i dag
Ingen sportsquiz – kun CL på Bohemen

3 kommentarer til «Dagboka onsdag 2. november 2011»

  1. At enkelte spillere, som Ogude, pådrar seg i overkant mange kort skyldes vel mest at nesten ingen av de andre spillerne på laget har baller nok til å ta en skikkelig duell (som ikke nødvendigvis beryr gult kort).Har ikke sett på maken til pirking, jenter!Klarer man ikke å spille som Barca når man har ballen, går det ihvertfall an å prøve å være først på ballen i duellene…hver gang!

Legg igjen en kommentar