Dagboka mandag 17. oktober, 2011

Vålerenga fortsatte den gode trenden med seier 3-0 over Viking og etter poengtap av Molde og Rosenborg så er laget med i medaljekampen for fullt. I en kamp som antagelig først og fremst vil komme til å huskes for resultatet trekker vi fram følgende en kan gnu på i den drøye uken som skal unnagjøres … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. oktober, 2011»

Vålerenga fortsatte den gode trenden med seier 3-0 over Viking og etter poengtap av Molde og Rosenborg så er laget med i medaljekampen for fullt.

I en kamp som antagelig først og fremst vil komme til å huskes for resultatet trekker vi fram følgende en kan gnu på i den drøye uken som skal unnagjøres før møtet med Aalesund: Bojans mål etter sju minutter. Skuddet er så godt plassert og keeper til de grader på feil fot at jeg var sikker på at det dreide seg om en defleksjon. At Morten Berre scorer, med hodet. At Vålerenga får årets første, fortjente, straffe. Men aller mest vil vi kunne huske kampen for Åge Hareides sutring i etterkant.

– Han (Martin Andresen) må se at dette er helt bevisst. Det er viktig at vi får ta de overgangene. Vi må verne om spillerne våre og jeg må få lov til å si ting, er hans ord til VG-nett og alle andre i medianorge som gidder å høre etter.

Vi synes vi ser det: Martin Andresen i garderoben i minuttene før lagene går på banen i neste års Vikingkamp «Gutter, dersom Viking bryter og vi er i ubalanse så er det viktig at dere lar dem få overgangen». Eller for å sitere Arild Rønsens utmerkede blogg, tilgjengenlig via vif.no.


Hmmm … Jeg har vridd skallen for å finne ut hva Hareide egentlig mener, men uansett hvordan jeg snur og vender på det, lander jeg på denne konklusjonen: Vikings trener mener det er feil at VIF-spillerne gjør forsøk på å stoppe motstanderens muligheter til å sette i gang farlige kontringer.

Martin Andresen er også i stand til å snakke for seg.

– Åge er verdens beste til å få fokus bort fra seg når hans lag taper. Jeg synes det er irriterende og unødvendig, og har ingenting med virkeligheten å gjøre, sier han til VG-nett.

Vålerengas seier legger press på Rosenborg og Tromsø. Tromsø sto i mot i helgen med 2-0 mot svake Sarpsborg, mens Rosenborg på uforklarlig vis greide å gi fra seg poeng på hjemmebane. Eller, uforklarlig? Rosenborg har gjort mye rart denne sesongen. Vi tror likevel de har best grep om sølvet foreløpig, men så lenge de fortsetter å rote bort poeng på hjemmebane så skal Vålerenga fortsatt han sjansen.

Saus

Gunnarsson saken går fortsatt sin seiersgang, men vi har definitivt følelsen av at saken dempes noe etterhvert som beklagelser og ikke minst fakta kommer på bordet. I løpet av helgen så ble det klart at Stabæk har fått ryggdekning hos Stengels foreldre angående opsjonsavatalen.

– Vi ser at vi burde informert spilleren og foreldrene før avtalen om opsjon ble inngått. Det har vi beklaget overfor han og foreldrene. Det som har blitt signert i dag, er bekreftelsen fra foreldrene. Vi forsto reglementet slik at det ikke var nødvendig, det har vi som sagt beklaget, sier Stabæks Erik Loe til VG-nett.

Men dette var hovedsaklig Stabæks problem. Ellers, og kanskje mer betent, bekreftes det at Stabæk fikk et høyere bud enn Vålerengas ene million for Gunnarsson, men at det var på hele 4+1=5 millioner? Det vil ikke Loe med på.

– Det var en måneds forskjell i tid mellom budene, og omstendighetene hadde endret seg. Dessuten var summen på det høyeste budet fordelt på to år, det var ikke i vår interesse. Derfor ventet vi å se om vi kunne få en avtale som var bedre, fortsetter Loe samme sted.

– Vi avventer hva påtalenemnda i NFF kommer frem til, men etter all medieomtalen det har vært rundt saken, er jeg redd for at en eventuell frikjennelse ikke ha samme gjennomslagskraft som alt som har vært påstått i media. For oss var ikke dette en nyhet som sprakk. Det hele begynte da TV 2 mente å vite at Rosenborg skal ha bydd fem millioner for Veigar Páll Gunnarsson, noe som Erik Hoftun har avkreftet. Da ble ligningen 1+4 veldig enkel. Men når utgangspunktet ikke stemmer, går ikke ligningen opp. Det håper jeg folk legger merke til.

Også Truls Haakonsen mener at omdømmet til de to klubbene har fått seg en ripe.

– Vi får ikke et omdømmeproblem, vi har et omdømmeproblem på grunn av dette her. Det er uheldig, så vil de neste ukene vise om det blir et omdømmeproblem på sikt.

– Jeg tror media tar feil. At Rosenborg har avvist at de bød 5 millioner for Veigar. En spiller med lite igjen av karrieren og den lønna har ikke den markedsverdien. Se på Henning Hauger som gikk til Hannover for 2 millioner. Han er 26 år og landslagsspiller. Da synes jeg det er bemerkelsesverdig at Stabæk selger til en klubb som byr mindre, sier Haakonsen til VG-nett.

At saken kanskje er på hell bekreftes av at VG nett fortsetter med å blande inn Svennagate og Vålerengas mange gule kort. Men i og med at NFF fortsatt grubler kan vi ikke melde faren over: man vet jo aldri hva som kan komme fra den kanten.

Gamle helter

Overgangssummer ja. I forbindelse med Köln – Hannover kampen så bekrefter Ståle Solbakken at han som FCK-trener var villig til å bla opp mer penger for Mohammed Abdellaoue (25) enn hva Hannover var. Men Moa ville til Bundesliga, og fikk lov til å dra dit.

– Vi tilbød Vålerenga en pris som var høyere enn Hannovers. Men Moa ville heller til Bundesliga enn å spille Champions League. Han er 25 år nå, og et steg om Danmark ville kanskje blitt for langt for ham. Det var et veloverveid og riktig valg å takke ja til Hannover, sier Solbakken.

Se det, det er ikke alltid høyeste bud som bestemmer.

Og mens vi er på temaet så nevner vi at John Carew scoret første målet for West Ham i deres 4-0 seier over Blackpool. Så vidt vi kan forstå rapportene så tyder ting på at lille-John faktisk har skjønt at han må trene litt for å holde seg i troppen. Gratulerer sier vi.

Legg igjen en kommentar