Vålerenga – Viking 3-0

3-0 etter en ganske kjedelig fotballkamp der Viking viste hvorfor de ligger der de ligger. Vålerenga viste til tider bra spill og satt de sjansene som skulle til for å sikre en komfortabel seier. Kampfakta Vålerenga – Viking 3-0 (2-0) Tippeligaens 26.runde – Ullevaal Stadion 15.10.2011 – 11.172 tilskuere. Mål 1-0 Bojan (7.min) , 2-0 … Fortsett å lese «Vålerenga – Viking 3-0»

3-0 etter en ganske kjedelig fotballkamp der Viking viste hvorfor de ligger der de ligger. Vålerenga viste til tider bra spill og satt de sjansene som skulle til for å sikre en komfortabel seier.

Kampfakta

Vålerenga – Viking 3-0 (2-0)
Tippeligaens 26.runde – Ullevaal Stadion 15.10.2011 – 11.172 tilskuere.

Mål
1-0 Bojan (7.min) , 2-0 Berre (44.min) og 3-0 Bojan (Str) (79.min)

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld – Fredrik Stoor, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Fegor Ogude(Solli, 85.min), ,Kristofer Hæstad, Bojan (Anene, 82.min) – Morten Berre, VGP (Singh, 60.min), Håvard Nielsen.
Innbytterbenken: Gudmund Taksdal Kongshavn, Dahl Hagen, Dawda Leigh, Solli, Singh, Anene.

Bøndas lagoppstilling:
Jarstein, Skogseid (Landu Landu, 69.min), Lædre Bjørdal, Sigurdsson – Bertelsen, Berisha, Gyan (Knarvik, 69.min), Bjarnasson, Lanlay – Nevland ( Sæternes, 75.min), Danielsen.

Reserveolje
Falch, Andersson, Sokolowski, Nisja, Sæternes, Landu Landu, Knarvik.

Gule kort
Hjemmelag: Stoor (14.min) Nordvik (15.min) og Ogude (56.min)
Bortelag: Nevland (36.min) Gyan (40.min)
Røde
Ingen røde til tross for intens klaging fra enkelte.

Hovedsjef; Ken Henry Johnsen, Nestsjef 1 & 2; Hans Christian Stormoen og Kjetil Fallstrøm Andersen. 4.sjef; Bjørn Hansen.

Kampinntrykk

Før kampen
1-4 stod det på resultattavlen etter kampen i Bergen, tabellen viste oss – laget som har slitt i hele år med å leve opp til favorittstempelet – i toppen. Plutselig snakket folket på Valle om medalje, supporterne kostet på seg et smil og det ser ut som vi har ridd av oss «sølvforbandelsen» som så mange lag har dukket under for. Vi er Vål’enga, vi står sammen, og kjemper – og vinner til slutt!

Årets sesong går mot slutten, kanskje like greit når gradestokken begynner å vise nedadgående kurve. Vi har i en hel sesong fått høre at vi kun var et blaff i vinden hele fjorårssesongen og at vi presterte langt over evne hele veien. Noen i blant oss har begynt å tro på den påstanden, etter at vi gikk på tap etter tap, etterfulgt av et og annet pinlig uavgjort eller en heldig seier. Men de av oss som har reist oss opp og forsvart laget, Martin og hele klubben, kan nå stå stolte og si «Hva faen var det jeg sa?». For nå er det medaljekamp. Blaff i vinden du liksom, tullprat, vi er her for å bli!

1.omgang

Viking har gjort hjemmeleksene sine i forkant av kampen, de nekter Vålerenga rom og demmer opp for de pasningsmulighetene som måtte komme. Vålerenga gjør forsåvidt det samme så vi har noen ekstremt morsomme åpningsminutter med masse spill sentrert rundt midten av banen. Viking har ballen mest, men så lenge ballen har som formål å være rundt midten så kan det være det samma hvem som har den.

Etter 7 minutter med fotball på midten så ender ballen hos Veigar som header igjennom Bojan. I løpsduell med to forsvarere har ikke Bojan noe annet valg enn å kjøre på med et par kjente skuddfinter (som alltid funker) før han på vakkert vis kliner ballen opp i krysset fra drøyt 16 meter. Så enkelt kan det gjøres. 1-0 til Vålerenga.

Kampen faller inn i et litt uvanlig spor for VIF sin del etter målet. Viking har ballen mest men sliter med å skape sjansjer. Vålerenga som ellers er kjent for ballbesittende fotball ligger bakpå i starten og satser på å gjenvinne ballen i det Viking er i oppspillsfasen, for så å sette fart på kantene. Vi lykkes gang på gang med å komme rundt på kantene, men løpene inn i boksen – og avleveringen – er ikke der de skal være.

Særs kjedelig fotballkamp i det uret viser 30 minutter. Viking presser på, men avslutningene er like tragiske som resten av laget. Gjesp.

I det vi nærmer oss pause tar Vålerenga over initiativet i kampen, vi kommer rundt på kantene og skaper en rekke farligheter. Bojan viser også at 1-0 målet har gitt han selvtillit og han fyrer av gårde et par farligheter, men klarer ikke å lure Jarstein for andre gang.

Rett før dommeren skal blåse misberegner Bertelsen på et oppspill fra Vålerenga og lar ballen havne bak han, der lurer Veigar og setter fart mot mål. VGP fyrer av en kule mot Jarstein, som må gi retur. Og en retur som havner foran åpent mål fra rundt 5-6 meters hold og bare trengs å pirkes inn, hvem er der? Jo da, mannen som alltid er der når slike muligheter byr seg: Morten Berre. 2-0 til Vålerenga i det lagene går inn til pause.

Om 2-0 er fortjent eller ikke kan diskuteres, men når du ikke skaper større sjanser enn det Viking gjør etter å ha hatt ballen i så store deler av omgangen – da kan det være det samme.

2.omgang

Ingen av lagene foretar seg noen spillerbytter i pausen, Viking burde kanskje sette innpå en eller annen som kan avslutte på mål – men Åge har jo en statistikk som må oprettholdes på Ullevaal og han har ingen planer om å skuffe nå heller.

Ingen storslagen åpning på 2. omgang, den første som er verdt å nevne er gult kort til Ogude etter 57 minutter. Hvilket betyr at Ogude må stå over neste kamp mot Aafk siden han har 800 gule kort så langt i sesongen.

VIF gjør et spillerbytte i det 60.minutt. VGP skal ut, og skal man dømme etter at Veigar ikke er furt for å bli byttet ut såpass tidlig, så tolker vi det dit hen at han kanskje har noen problemer. La oss håpe det ikke er noe alvorlig. Da skulle egentlig Stengel ha debutert for oss, men det viser seg at ingen har informert han….så da kommer Singh inn.

Vålerenga har ballen stort sett hele tiden og lar ikke Viking gjøre noe som helst, gutta vet at de leder 2-0 og det virker som de tar det veldig med ro for øyeblikket. Singh vil gjerne vise seg frem og er meget delaktig i alt som skjer, men skuddene hans blir blokkert gang på gang.
Viking ligger merkverdig lavt til å ligge under med to mål, Hareide har kanskje lært av Mancini sin filosofi at så lenge man hindrer flere mål i mot så har man alltids en sjans til å skape noe på overganger. Vel, City tapte den matchen og det kommer Viking til å gjøre også – man burde gå fremover om man vil ta igjen to mål. Etter 70 minutter så virker det som de skjønner at de må fremover og Viking tar over spillet, de skaper til og med et par farligheter.

Midt i en god periode for Viking synger Klanen «Åge taper alt på Ullevaal» og rett etter de er ferdige med det blir Nielsen hektet inne i feltet og VIF får sesongens først straffe. Bojan setter den sikkert og man kan virkelig si at Åge taper alt på Ullevaal. 3-0 til Vålerenga.

Vålerenga har vunnet, vi vet det, Viking vet det og alle som ser på vet det. Jævla enkelt og veldig deilig. Siste minuttene bærer preg av at kampen «er over», bortsett fra et par småsjanser og et gult kort så skjer det fryktelig lite. Kampen avsluttes med en skade fra en Vikingspiller som ligger og drar seg i smerter foran Klanen, så avslutningsvis må jeg komme med et lite tips til Dagbladet og Nettavisen: Det stod voksne menn og sang «La han dø» når Landu Landu var skadet. Dette er en ren skandale og tabloide oppslag burde poppe opp snarest!

3-0 etter en ganske kjedelig fotballkamp der Viking viste hvorfor de ligger der de ligger, Vålerenga viser til tider bra spill og setter de sjansene som trengs for å sikre en komfortabel seier. Da er det bare å gratulere Martin og gutta med en foreløpig 2.plass. Det hadde ikke mange trodd for noen måneder siden.

Spillerbørs Vålerenga 4-2-1-3

Lars Hirschfeld 6

Fredrik Stoor 5
Andre Muri 5
Andreas Nordvik 6
Stefan Strandberg 5

Kristofer Hæstad 5
Fegor Ogude 4

Bojan Zajic 7 BB

Morten Berre 5
Veigar Pall Gunnarsson 6
Håvard Nielsen 5

Innbyttere:
59 min: Singh 5
81 min: Anene for kort tid
85 min: Solli for kort tid

En kommentar til «Vålerenga – Viking 3-0»

Legg igjen en kommentar