Dagboka mandag 10. oktober 2011

På verdensdagen for psykisk helse ber vi journalister gå i seg selv, men har tid til et par gratulasjoner også.  I dag gratulerer vi damelaget med toppserieplass fra neste år. Vålerenga er med dette den første klubben med lag i øverste divisjon både i herre- og dameserien der begge lagene har rykket opp på anstendig vis. Grunnen … Fortsett å lese «Dagboka mandag 10. oktober 2011»

På verdensdagen for psykisk helse ber vi journalister gå i seg selv, men har tid til et par gratulasjoner også. 

I dag gratulerer vi damelaget med toppserieplass fra neste år. Vålerenga er med dette den første klubben med lag i øverste divisjon både i herre- og dameserien der begge lagene har rykket opp på anstendig vis. Grunnen til at Stabæk og Lillestrøm også har lag i Toppserien er jo som kjent at klubbene overtok plassene etter henholdsvis skakkjørte Asker og Strømmen. Det eneste Vålerenga har tenkt å overta der oppe er hegemoniet og medaljene. Vi gleder oss.

I forbindelse med opprykket stiller Aftenposten spørsmålet om Klanen kommer. Stabæk-jentene har fått støtte av Stabæk Support hele veien. Blir Klanen også med i Toppserien neste år?

– Små grupper i Klanen er allerede på kampene våre. Vi opplever at de er positive og de har støttet oss økonomisk. Nå som vi har rykket opp, tror jeg det kommer mange flere, sa sportsjef Runar Kvernen til Aftenposten i går

På spørsmålet vi stiller oss selv, svarer VPN noe usikkert på om vi vil følge damelaget like tett som vi følger gutta. Sannsynligvis ikke, det har med ressurser i VPN å gjøre, men vi håper vi får til noe. Men om vi ikke følger opp gode intensjoner om både det ene og det andre med kampreferater, før avspark og greier, er vi sikre på at nettstedet Sotahjørnets Venner alltid er tilstede. Her er referatet fra kampen mot Avaldsnes lørdag, og her forhåndsomtalen Hovedstad mot hovedstad, to saker som begge viser at VPN ligger et godt stykke etter på damesida.

Vi gratulerer også iskrigerne som kom tilbake mot LIK og avgjorde på straffeslag. L.I.K. ledet 1-0 (Kevin Wehrs), 2-1 (Andreas Martinsen) og 3-2 (Evan Cheverie). Hver gang svarte VIF, og til slutt tok de det siste strået og fikk med seg bonuspoenget, etter avgjørende straffescoring av Justin Donati, skriver Gudbrandsdalen Dagblad.

Men vi gratulerer ikke journalistene som har fått blod på tann etter synginga i Bergen og vellykket triksing med uttalelser i Dagbladet. Nå er det Nettavisens tur. Journalistene Roy Kvatningen og Ole Jonny Eriksrud Hansen viser at de ikke har peiling på supporterkultur og sangtekster og tolker «Drep dem, Vålerenga, drep dem» bokstavelig. Vålerenga G19 junior spilte interkrets på Kringsjå mot Lyn torsdag, og det dukket opp en gjeng vålerengasupportere. At de var utstyrt med såkalte finlandshetter var vel ikke så rart, all den tid vi har fått et klubbpoliti som bruker mye tid for å gå gjennom videoopptak for å identifisere folk som har sagt noe stygt så de kan utestenges, gjerne på livstid, om de har snakka stygt nok. De omtalte finlandshettene var hekla i rødt, hvitt og blått og ikke egnet til annet enn latter selv i barneselskaper, men Nettavisen klarer altså å lage en sak om tilstander vi ikke vil se på fotballtribuner.

Vår mediesjef Lasse Vangstein må ha blitt tatt grundig på senga av de to journalistene. Med tanke på hvordan journalist Sigve Kvamme i Dagbladet.no klarte å vri samtalen med Svenna etter kampen i Bergen, var vel den sikreste utveien å lire av seg dette til Nettavisen:

– Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd, fra alle sider av saken. Vi har en sikkerhetsansvarlig som jobber med dette og har snakket med dem som har vært der. Vi hadde jo noen spillere og ledere til stede på kampen. Det er beklagelig at en barnslig guttegjeng oppfører seg på en måte som oppfattes som ubehagelig på en interkretskamp.

På spørsmål om sanksjoner, svarer mediesjefen vår:

– Det vil jeg ikke gå inn på, for det er andres bord. Vi ønsker at folk skal få forklare seg. Jeg vet at vi ønsker å komme i dialog med de som var der, så vi får forklart hvordan vi ønsker dette og de får en mulighet til å forklare seg. Vi må også få sagt ifra at sånn oppførsel vil vi ikke assosieres med.

Lyn har selvsagt innrapportert saken til NFF.

Vi lurer på hvem som er mest barnslige.

2 kommentarer til «Dagboka mandag 10. oktober 2011»

  1. Å så sytes og grines det over jobben journalistene gjør, buhu, vi gjør liksom ALDRI noe galt, buhu, blir ALLTID feilsitert vi, buhu…
    Patetiskt, på tide at både styret og drittunga i Ikaros går i seg selv etter min mening, og ikke minst Dagbokas skribent(er), den/de fremstår nå som en barnslig sutrende småjente, og forsvarer en idiotiske uttalelser og bråk, så er en ikke mye ekte supporter etter min mening

Legg igjen en kommentar