Dagboka tirsdag 4. oktober 2011

Brann ble most, mens Hannover vil ha Mos. Lillestrøm viser sine ambisjoner når Adnan er neste sesongs signeringsambisjon, mens Adnan legger lista for sine ambisjoner ved å vurdere tilbudet. Ellers avslutter vi Svennagate med litt småtterier.   Mos i Moas fotspor Hannover har samme våte drøm som Vålerenga i sin tid hadde. Mens Moa har … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 4. oktober 2011»

Brann ble most, mens Hannover vil ha Mos. Lillestrøm viser sine ambisjoner når Adnan er neste sesongs signeringsambisjon, mens Adnan legger lista for sine ambisjoner ved å vurdere tilbudet. Ellers avslutter vi Svennagate med litt småtterier.

 

Mos i Moas fotspor

Hannover har samme våte drøm som Vålerenga i sin tid hadde. Mens Moa har fått alt, har Mos fått nok talent han også, nok til å være en av Tippeligaens giftigste spisser og nok til å være aktuell for en av Bundesligans beste klubber. Ikke bare må Mos hentes hjem etter serieavslutningen, vi bør snarest også jobbe for å forlenge kontrakten. Fortsetter Mos å imponere ut sesongen i Tromsø er det nemlig ikke lenge før ropene om landslagsplass vil komme og gutten kan være tapt for utlandet han også. Da begynner en ny spissjakt over jul, men det er en utvikling vi bare må ta inn over oss.

 

Adnan er ønsket til LSK

Adnan er i disse dager inne i de siste ukene av sin kontrakt med klubben, etter å ha brukt sine beste ungdoms og barneår i klubben. Synd han vurderer LSK, men dagboka har vanskelig å se for seg Adnan som stallfyll og skjønner da at det kan være attraktivt å være stjerne i en småklubb i stedet, men LSK? Spar meg og spar deg selv, da må det være bedre å finne seg en jobb som rotte i et eller annet laboratorium. Det er vanskelig å se for seg at LSK har mange spillere som har kvaliteter nok til å gå andre veien.

 

Svein Graff og andre nyttige nisser

Det er lurt å sjekke om man er medlem før man casher inn sine fem minutter i rampelyset. Medlem er du når medlemskontigent er betalt, det er lissom ikke samme svung over å melde seg ut av noe man ikke har vært medlem av på flere år. Man får jo litt oppmerksomhet rundt seg selv og noen sekunder med ære og berømmelse på TV2, men mange vil hevde det er litt stusselig å late som man er medlem for å kunne melde seg ut på TV. Jeg foreslår at Klanen rykker ut og truer med å avslutte medlemsskapet til alle som melder seg ut som ikke er medlemmer, tror det ville vært bra.

 

Svein Graff er også ute og twitrer på vegne av NFF, dagboka vil ha seg frabedt at NFF mener noe om supporternes valg av tillitsvalgte, noe som ligger langt utenfor NFFs ansvarsområde. Den dagen dere klarer å skjøtte de kjerneoppgaver dere er satt til på vegne av norsk fotball, ja den dagen er det kanskje mer spennende å høre på eventuelle råd. NFF har naturligvis ingen ting med hvem som er talsmenn for Klanen å gjøre og bør heller holde fokus på å få tilbake noen av tilskuerne de har fått bort fra fotballtribunene gjennom sin lakeitilnærming til penger. At de begjærlig griper sjansen når de ser sitt snitt til å fjerne en brysom talsmann for Klanen og supporternorge, det kan forstås rent fotballpolitisk. Svenna har nemlig alltid vært klar og kritisk til pampeveldet i NFF.

Faktisk er det nesten litt moro å se folks reaksjoner på utspillet fra Svenna. Mest moro er det med ledelsen i Brann som nå har bundet seg selv på både hender og føtter i forhold til fremtidige sanksjoner mot sine egne. Det skal bli vanskelig for Roald og resten bøtteballetten i Bergen å straffe fremtidige syndere i Bergen med annet enn livslang utestengelse etter søndagens åpenbare overreaksjon og følelsesmessige utbrudd.  Litt betegnende fra Branns side er også de personkaraktrestikker som kommer, ikke fra supporterne, men fra lederne i klubben. Heldigvis forventes det en større grad av modenhet for å ha verv i Vålerenga fotball, så får vi heller leve med at vi supportere har et røffere språk.

Granskning av video

Dagboka stusser litt over at man skal bruke ressurser på å identifisere hvem som sang hva under appellen til Torp og ser for seg at det kan bli noen sene nattetimer fremover når de sikkerhetsansvarlige skal gå gjennom upassende rop og adferd på kontrollrommet i dagene etter kamp på våre forskjellige arenaer. Tenk om tilsvarende innsats heller kunne vært brukt til å  fylle arenaene.

 

Vålerenga i dag

Gå igjennom videobildene fra søndagens kamp, ikke for å finne kjente ansikter, men for å nyte kvelden da Brann ble pisset på. Velkommen i  «Golden shower»-klubben Brann, velkommen!

21 kommentarer til «Dagboka tirsdag 4. oktober 2011»

  1. Men det brude få konsekenser det som han sa til Dagbladet, for dette er mega flaut!! Mange har medlt seg ut av Klanen pga denne saken og flere kommer det til og bli. Tenk hvis dette hadde vært mot oss og en talsmann hadde sakt sånt, da hadde jeg vært dritt sur. Så jeg skjønner Bergens folke.

  2. Jeg må bare si at denne dagboka treffer akkurat der den skal. Om man skal fjerne personer som bidrar til at Vålerenga er noe mer enn en pregløs runk under dyna på Lillestrøm, i Bergen eller på Tåsen så skjønner jeg ingenting. Svenna er en mann med ekte verdier og et hjerte som banker for fotballen generelt og Vålerenga spesielt.

  3. Helt enig at dette bør få konsekvenser og at det er flaut, men man melder seg vel ikke ut av supporterklubben av den grunn. Vi forlanger at spillerne blør for drakta, men supporterne skal liksom stikke hodet i sanden og melde seg ut etter en hendelse? Nei dette har jeg ikke noe tro på. Hendelsen er beklaget opp og ned flere ganger, nå må vi gå videre og fokusere på fotball.

  4. At Svenna har et hjerte som banker for Enga er det (forhåpentligvis) aldri noen som har stilt seg tvilende til. Og å melde seg ut av en forening eller gruppe fordi én talsperson har uttalt seg på en måte som man ikke liker, blir også feil; det er jo ikke Svennas Fanclub man er medlem av – det er Klanen! Men det kan ikke være et bankende klubbhjertet som ene og alene kan være grunnlaget for "jobben" (regner med at den er "idealistisk lønnet"?); det bør være evnen til å uttale seg på vegne av 11.000 andre medlemmer som må være det viktigste kriteriumet for å kunne være offisiell talsmann for Klanen. Jeg har tidligere skrevet her på FB at jeg mener Klansstyret må være oppgaven voksen og frata Svenna denne oppgaven – og det er en ytring jeg står for. Begrunnelsen er enkel nok: Svenna har rett og slett ikke vist seg egnet til rollen overhodet. Om styret ikke deler det synet, så er det en ærlig sak. Da er styret og jeg uenige – jeg melder meg ikke ut av den grunn! Da får jeg heller se å møte opp neste gang det er valg på styre og stell i Klanen, da, og prøve å få gjennomslag for mitt syn gjennom de demokratiske prosesser som faktisk eksisterer.

  5. Bjørn Olav Lyster
    Hadde han lært noe som helst, hadde han sagt fra seg rollen som en talsmann for Klanen, Oslos stolthet trenger ikke trenger faktisk ikke folk som ikke er i stand til å uttale seg på en skikkelig måte, men i stedet drar hele Vålerenga ned i søla.

Legg igjen en kommentar