Dagboka mandag 3. oktober 2011

Dagboka mandag 3.  oktober 2011 Tre poeng, litt mediebris og påmeldt i medaljekampen igjen,  det er utbytte fra gårsdagens deilige økt i Bergen.   Tre poeng Morten Berre, Morten Gladhaug Berre, endelig er han på gang igjen.  Morten Berre i form er fortsatt en god spiller i tippeligamålestokk, så dette lover godt for de siste kampene.  … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. oktober 2011»

Dagboka mandag 3.  oktober 2011

Tre poeng, litt mediebris og påmeldt i medaljekampen igjen,  det er utbytte fra gårsdagens deilige økt i Bergen.

 

Tre poeng

Morten Berre, Morten Gladhaug Berre, endelig er han på gang igjen.  Morten Berre i form er fortsatt en god spiller i tippeligamålestokk, så dette lover godt for de siste kampene.  Søndag kjemper vi Brann ut av  stilen og vinner fortjent i stilen, egentlig mer gjennom å kjøre store deler av kampen enn gjennom å være så veldig kyniske. Et vålerengalag som vinner er uansett bare en nytelse å se på! Ogude viser dessverre så mye godt spill for tiden at jeg har vondt for å se for meg at klubben tar seg råd til ikke å selge gutten i det neste overgangsvinduet. Det er trist at vi har kommet dit i  fotballen at spillere vokser seg ut av Tippeligaen før de kan navnet på lagkameratene sine, uansett en flott kamp av Ogude også. Ellers fortjener alle ros, men Lars kan også trekkes frem særlig, har litt å gjøre, men er som vanlig  tryggheten selv.

 

Svennagate

Brann ville ha absolutt stillhet rundt en appell fra Torp (brannspiller som har fått en hjertediagnose etter en hjertekollaps mot  Sogndal). Det er tradisjon for å respektere ett minutts stillhet både i og utenfor fotballen knyttet til dødsfall. Her er det snakk om en spiller som lever og ånder og han gjør det for Brann. Han avslutter også appellen sin med en oppfordring om å støtte gutta. Som Svenna sier ”Vi reiser ikke til Bergen for å høre på Torp”. Resten av det Svenna uttalte til Dagbladet derimot, om han  er riktig sitert, er mindre bra. Litt det samme som at det påstås at noen har ropt ”La han dø”, det passer seg rett og slett ikke. Selv om vi hater Brann, er det naturligvis en personlig tragedie for Torp med en alvorlig hjertesykdom og det faktum at fotballkarrieren er over, og det er ikke noe å håne. At noen av de fremmøtte synger vanlige Vålerengasanger under denne seansen, det mener derimot dagboka er godt innafor det akseptable.

Klanens andre talsmann Kjellsen var sent i går kveld ute og beklaga Svennas uttalelser til Dagbladet og til alt overmål har klubben også vært ute og beklaget. Svennas uttalelse er nok ikke det lureste som har truffet løssalgspressen, men det får være en grense til oppmerksomhet det får. Brann griper naturligvis begjærlig sjansen til å snakke om noe annet enn at de blei pissa på i går, mens vi dessverre må forsvare oss i stedet for å nyte øyeblikket, det er egentlig det tristeste med hele Svennagate..

 

Medaljekampen

Det er deilig, når alt håp var ute, rader gutta opp seier etter seier og vips er vi med i medaljekampen igjen. Selv om vi ikke samler på andreplasser, hadde det vært deilig med en ny tur til Europa. Neste mulighet til å klatre blir mot Viking etter landslagspausen, vi gleder oss allerede.

 

Vålerengas damer snart klare

Det ble 2-1 seier borte mot Voss i går. Det innebærer at Vålerenga har 6 poeng ned til tredjeplassen med tre serierunder igjen å spille. Per i dag er vi altså bare 4 poeng unna å være matematisk klare for Toppserien. Som Hjesus sier på forumet, da er vi historiske i forhold til at vi vil være det eneste Tippeligalaget som har rykket opp med et eget damelag. Stabæk og LSK  kvinner tenker du? Nei, LSK kvinner har like lite med LSK å gjøre som glede og positivitet har med Henning Berg å gjøre, mens Stabæk overtok et lag som allerede var i Tippeligaen.  Vi ønsker damene lykke til i de siste tre serierundene.

 

Moa

Dagboka gratulerer med tre mål i Bundesligaen i går og håper dette gjør at du snart blir solgt til en større klubb, gjerne i Spania, Italia eller England. God nok er i hvert fall gutten, noe han viser for andre sesong på rad i Tyskland. Bare fortsett med å bøtte inn mål, så går du opp i lønn og kontoen på Valle vil fylles av videresalgsklausulen.

 

Vålerenga i dag

Det er forskjell på å kritisere og det å korsfeste noen. Svenna kom med noen uheldig uttalelser i går, i morgen er og bør alt være  glemt. Det med romslighet og respekt må naturligvis også gjelde våre egne, vi kan ikke bli så kåte på å oppføre oss på en måte som alle” digger” at det ikke er rom for å trå feil. Vålerenga pissa på skarrepakket på banen i går, de poenga skal vi kose oss med helt til vi møter Viking om snart to uker. Nå venter landslagspause og flere dager med sutring fra pompøse bergensere som vil snakke om noe annet enn den 90 minutters ydmykelsen de fikk i går.

23 kommentarer til «Dagboka mandag 3. oktober 2011»

 1. Slutt å prøve å glatte over det som Klanens talsmann klarte å lire ut av seg etter kampen igår, det blir bare totalt patetisk…feilsitert, Brann's mulighet til å endre fokus etter kamp, pisspreik….det er faktisk INGEN andre enn Klanens talsmann som har driti seg ut…og lagt skam over HELE Vålenga-familien….

 2. Dette er rett og slett pinlig og provoserende. Dagbokas skribent bør gjøre øvelsen "hvordan ville jeg omtalt og oppfattet dette om jeg sto på den andre siden?" – altså om feks Morten Berre var mannen som hadde fått sin apell og hilsen avbrutt av Brann-supportere i tilsvarende situasjon. Og hvordan ville vi opplevd det om supporternes egen talsmann (!) fulgte opp dusteriet med å toppe mangelen på medfølelse? Ser ikke skribenten hvordan dette skader klubben, og faktisk også stagger rekrutteringen blant våre egne supportere til bortekamper?

 3. Det er ingen tvil om at Svennas uttalelser(dersom han er korrekt gjengitt) er helt HÅPLØSE… Forferdelig synd at dette får fokus, og ikke det faktum at vårt kjære Vålerenga pisser på Brann, i Bergen! At Klanen med flere tusen medlemmer, ikke kan ha en bedre kvalifisert talsmann er merkelig. Her MÅ Klansstyret ta affære… Ære være…

 4. Svenna var vel krass i et par av uttalelsene (i offentlighetens lys vel og merke), men ellers helt greit! Trenger noen med mot til å ytre meninger, selv i situasjoner hvor ikke ALLE er enig. Hadde selvsagt vært mest fornuftig og ikke kommentere ovenfor dagbladet i full seiersrus, men det skjedde. MEN HEY, vi pissa på brann i selveste Bergen "by", det betyr enormt mye mer…!

 5. Flott gjort Torbjørn, håper MANGE følger ditt ex og melder seg ut av Klanen…., med de verdiene, pluss dette med snokinga og overvåkninga av egne medlemmer, og vi ser i dag at arrogante Kjellsen ikke vil gjøre noe osv, så bør de fleste melde seg ut, ærlig talt…

 6. Godt sagt Jan, Kjelllsen får det til å virke som han er en liten uansvarlig unge, men han er faktisk en godt voksen mann denne Svenna, og vet nok godt hva han sier og gjør, så få han vekk…
  Og er det forentlig å være talsmann å drekke seg søplefull FØR kamp ? Litt vett i skallen bør folk ha, uansett hvor glade de er i alkohol eller hasj

 7. Ser ikke problemet med at klanen drar igang Vålerenga sanger… På klippet hører du "hev din røst og støtt ditt lag" og "vi er enga". Så synginga er ikke et problem.(skjønner ikke hvorfor det skal være det, da dette er et arrangement rettet mot Brann sine fans og ikke en minnesmarkering e.l) Uttalelsene derimot er stygge. Men det å melde seg UT av klanen fordi at en person driter seg ut, virker merkelig.

 8. Jeg var på Brann Stadion igår, og det ble sunget" la han dø" flere ganger. jeg har aldri vært så flau over å være klansmann. Når da et styremedlem gjør situasjonen enda verre , er det til å grine av, jfr. aftenposten. Klanens styre er nødt til å ha flere på bortekampene for å stoppe pinlighetene. Mange av de nye unge supportene lager liv, men de mangler totalt respekt for andrte mennesker. at de er militante antirasister i tillegg til å være respektløse er bare dumt. Å være antirasist er å ha respekt for alle….

 9. Dobbeltmoralske hyklere kaller jeg venetrefascistene som holder på nå, en gjeng med SØPPEL og PØBLER, som vi ikke har brukt for på kampene våre…Vi har prata om at det smeller en dag, og nå gjorde det det, pinlig – flaut og respektløst, det er bare forbokstaven…, få vekk Svenna og styret i Klanen, de er tydelig ikke voksne nok til å styre Klanen

 10. Flott gjort av Mr Matre, håper han og MANGE andre også gjorde det..
  Husk, en MÅ ikke være medlem i Klanen for å være Vålengasupporter, og med sånne folk som Svenna – og voldsspøbel som Ikaros og Ultras bla i Klanen er det INGEN grunn å være medl der

 11. Enig i at både det å synge "la ham dø" og Svennas uttallelser etter hendelsen grenser til det hjernedøde.
  Ikke nødvendigvis fordi jeg selv syns det er SÅÅÅ ille, men de burde vite at det setter klubben i vanry, og kunne holdt seg for gode til dette.
  Men det er klart at å ølle i 7-8 timer på en buss gjør sitt med vurderingsevnen…

  Selv så jeg matchen på SUMO og hørte bare "Vi er enga – superenga" under innslaget. Med andre ord, gjelder dette tydeligvis ikke alle? eller tar jeg feil?
  Jeg håper dette dreier seg om noen få, og ikke brorparten. JEg håper også de det gjelder kjenner en ganske ekkel smak i munnen i dag.
  Å synge vanlige sanger under innlaget mener jeg er 100% innafor. Det ble på ingen måte bedt om ett minutts stillhet, og jeg er heller ikke i tvil om at hadde brann vært på besøk hos oss, rbk, viking e.l. så hadde de oppført seg på nøyaktig samme måte. Jeg nekter å tro noe annet. Vi supportere er bemerkelsesverdig likt skrudd sammen, selv om vi ikke liker å innrømme det.

  La gå. for 10-15 år siden hadde ikke dette vært særlig uvanlig, men akkurat som Eggens ('e berre minne om at'n Annan 'e fra afrika…)uttalelser i fjor, er det enkelte ting som har gått ut på dato.

  Men å si at Klanen gjorde ditt og Klanen gjorde datt, er like unyanserte uttalelser som å påstå at "utlendinger gjør si og så" eller andre ganger man skjærer alle over en kam.

  Synd at noen(velger å tro at det var noen siden jeg ikke hørte noe til det) ubetenksomme klansmedlemmer skal ødelegge mye av gleden ved seieren, og sette klubbens og klanens navn og renome i et dårlig lys.

  Håper dere tenker Klubb først så Klan i fremtiden.

 12. Man bør jo være medlem når man offentlig utbasunerer at man melder seg ut? Hvis man ikke betaler kontigenten på et par år, er man heller ikke medlem. Takk for at du tok deg bryet med å snakke med media som medlem av en organisasjon du ikke er medlem av. Gøy å komme på TV?

 13. Styret i klanen forstår ikke hvor stor skade disse idiotene forårsaker før medlemstallet vårt er halvert. Dvs. om et par år. Nå når laget vårt endelig har begynt å spille fotball skal vi gå rundt å være flaue pga disse såkalte supporterne. Jeg foreslår at kafe <blitz finner noen arbeidsoppgaver til disse stolte jødehaterne av noen venstreekstremister.

Legg igjen en kommentar