Dagboka fredag 30. september, 2011

Aalesund gjorde jobben i går og dermed er Vålerenga enda et skritt nærmere medalje. Ikke dermed sagt at det går av seg selv – minst ett poeng i Bergen er nok nødvendig om drømmen skal holdes ved like. Vålerenga har vært usedvanlig heldig i år med resultatene av andre kamper, egentlig så er det bare … Fortsett å lese «Dagboka fredag 30. september, 2011»

Aalesund gjorde jobben i går og dermed er Vålerenga enda et skritt nærmere medalje. Ikke dermed sagt at det går av seg selv – minst ett poeng i Bergen er nok nødvendig om drømmen skal holdes ved like.

Vålerenga har vært usedvanlig heldig i år med resultatene av andre kamper, egentlig så er det bare Molde som har unnsluppet å gjøre like mange feil som det klubben i våre hjerter har gjort. Nå sist i går kveld var det Tromsø som greide å rote bort poeng i Ålesund, slik at sølvplassen kun er fire poeng unna med like mange kamper spilt for alle. Det er nesten så en blir nervøs, for Vålerenga er usannsynlig flink til å spolere sjanser når alt legges til rette for å lykkes, så skulle Rosenborg også finne på å snuble borte mot LSK i kveld vet vi ikke helt hva vi skal tro – for ikke å snakke om ønskeresultatet uavgjort på Alfheim søndag kveld.

Det gjelder altså å ta minst ett poeng mot Brann: i følge vif.no så er Vålerenga 3. beste bortelag i serien med 5-2-5 og 13-14 i målforskjell. Brann på sin side er 6. beste hjemmelag med småpene 7-3-2 og 17-11 i målforskjell. Historisk og statistisk så har Brann best sjanse med 10-10-18, og måforskjell 42-64, i Bergen. Men vi vet alle at det finnes tre typer løgn: løgn, forbanna løgn, og… statistikk.

Adnan «Bosman» Haidar

En ung mann som tildels har imponert på midtbanen, uten å ha greid å ta steget helt opp er Adnan Haidar. Han blir Bosman-spiller etter sesongen, og ting kan tyde på at han er på vei bort fra Vålerenga etter å ha vært i klubben siden han var 12. Hvordan skal vi ellers tolke Aftenposten.no?

– Ja, jeg har hørt at de er interesserte, og jeg er positiv til å gå dit, sier Haidar til Aftenposten.no.

«De» er i dette tilfellet Lillestrøm. Haidar gnir litt mer salt i såret.

– Lillestrøm har vært flinke til å få frem talenter, og jeg tror Henning Berg vil gi meg muligheter hvis jeg går dit.

Han fortsetter, samme sted.

– Jeg er 22 år, og ikke et barn lenger. Jeg blir Bosman-spiller nå, og det er viktig at jeg ender i en klubb hvor jeg satses på. Vålerenga har vært min klubb siden jeg var 12 år, og vil alltid være en del av mitt hjerte. Det blir nok litt kaos om jeg går til Lillestrøm, men det viktigste er at jeg får spille fremover.

Kjærlighetserklæringer til Lillestrøm er kanskje ikke beste resept på å få ny kontrakt eller nye betingelser i Vålerenga, men vi får se hva som skjer.

Gamle helter

Det er en stund siden vi sist la inn et bidrag i spalteserien «gamle helter», men leser i dag at Moa kun brukte 32 minutter på å score første målet mot Vorskla Poltava i Europa League i går kveld. Dermed er han tydeligvis tilbake fra skaden han har slitt med den siste tiden.

Fredrik Stoor

Fredrik Stoor har gått fra langt semi-skadeavbrekk der han har slitt med å danke Freddy dos Santos ut av laget til en brukbar kamp men også rødt kort nå sist mot Rosenborg. Og dermed får han også sjansen til å fremstå i media.

– Jeg vet at landslagssjef Erik Hamrén vet hva jeg kan. Selv om jeg ikke kommer rundt på sidene nå, vet jeg at han vet det. Ser landslagssjefen det jeg gjør nå, vet han at jeg kan mestre det offensive også, sier Stoor til VG Nett.

Stoor er nemlig ikke helt fornøyd med Vålerengas spillestil når det gjelder å få vist fram sine ferdigheter.

– Jeg ser begrensninger i spillestilen for min egen del. Men jeg må innordne meg spillet i Vålerenga. Det var tungt å bare få noen sjanser i England og nå er jeg her og da er jeg fornøyd.

Vi hørte noe tilsvarende fra Freddy etter at han hadde sendt en nydelig målgivende fra kanten i kampen mot Start. Vi får vår del synes ikke innlegg fra kanten er så dumt, så det er kanskje noe Martin kunne vurdere å tillate. I hvert fall en gang i blant.

2 kommentarer til «Dagboka fredag 30. september, 2011»

Legg igjen en kommentar