Lillestrøm – Vålerenga 0-1

Om det var langt fra festfotball, var det som vanlig fest på Åråsen. Tramp, tramp! Lillestrøm – Vålerenga 0-1 (0-0) Tippeligaens 23. runde – Åråsen stadion 18.09.2011 – 8.344 tilskuere Årets kamp er bedre på Åråsen enn på Ullevål. Ullevål er glissen, Åråsen kompakt. Landets to beste supportergrupper. Landets eneste lokaloppgjør. (Nei, Stabæk har ikke … Fortsett å lese «Lillestrøm – Vålerenga 0-1»

Om det var langt fra festfotball, var det som vanlig fest på Åråsen. Tramp, tramp!

Lillestrøm – Vålerenga 0-1 (0-0)
Tippeligaens 23. runde – Åråsen stadion 18.09.2011 – 8.344 tilskuere

Årets kamp er bedre på Åråsen enn på Ullevål. Ullevål er glissen, Åråsen kompakt. Landets to beste supportergrupper. Landets eneste lokaloppgjør. (Nei, Stabæk har ikke supportere, tradisjoner eller lokaler til å være med på kåringen av lokaloppgjør.) Vi sier ikke at dette var årets beste kamp, men det er oppgjørene mellom Lillestrøm og Vålerenga, Klanen og Kanarifansen som er alibiet for at det spilles fotballkamper i Norge også, ikke bare i England og Italia. Nøytrale tilskuere har ikke noe på disse kampene å gjøre, de kan umulig finne særlig glede i det. Sånn var det i går også. Sannsynligvis et relativt langt gjesp med pause i midten for den uengasjerte og de partiløse. Men alle vi andre med fungerende hjerte på rett sted, opplevde en våt og vakker fotballkveld.

Andreas Nordvik er en støttespiller som tar oppgaven sin alvorlig. Her støtter han en gammal, utslått og fornedret LSK-spiller.

Det starta knallbra. Vålerenga best, men LSK ikke langt etter. Kampen så merkelig nok ut til å bli åpen og lettspilt, men etter et kvarter tetta det seg til. Luker og bakrom forsvant og overlot arenaen til spisse knær og albuer. Lårhøneballetten var i gang, pasningspillet sklei bort i øsregnet. Lillestrøm hadde som vanlig mest å vinne på nærkontakten og så ut til å opparbeide seg et lite overtak i kjedsomheten til det gjensto et kvarter.

Pang!

Ogude på venstre til Håvard aleine i midten. 1-0 til vårs. Bøfla falt sammen.

Luker, mellomrom og bakrom dukket opp igjen. Vi avsluttet som vi startet. Bønda gikk som vanlig tidlig hjem.

Takket være karantenen (eller var det skaden?) til Fellah og comebacket til Nordvik, slapp vi å se Ogude som midtstopper fra start. Og takket være nevnte Fellahs fravær fikk vi Bojan hele kampen. Fortsett sånn, Martin. Bojan jobba bra hjemover i tillegg til mye utsøkt framover. Når Nordvik står over mot RBK må Benja  inn fra start, han skal nemlig bli god i gullsesongen neste år.

Ogude var stor i går. Størst av alt var at han ikke så gult, og beholder han den vanen er han med å feie Brann bort fra pallen om to uker etter at han har knust Rosenborgs spinkle gulldrøm neste søndag. Ogude er best på midtbanen. Han må aldri flyttes derfra. Når det gjelder gamlingene våre, trakk Freddy det klart lengste strået i går kveld. Vi tror Berre slår følge med ham og blir pensjonist neste år.

1.omgang:
Det starter med to vålerengasjanser på 4 min. Først en genial stikker til Hæstad i midten som kapteinen kliner rett over. Så et like genialt innlegg fra høyre til Ogude som for en gangs skyld misser på mottaket og søler bort en opplagt målsjanse. Så får bøfla noen sjanser de òg, alt innenfor det første kvarteret. Etter hvert får begge lagene dreis på det defensive spillet og omgangen utvikler seg til en slags slugging med harde taklinger og mye kjemping, men langt færre sjanser. Jevnt er det. Og dommer Edvardsen legger lista ganske høyt.

2.omgang:
Andre omgang starter også livlig, men så blir det taklingsfest igjen. Det funker ikke på topp hos oss selv om vi tar godt for oss i banespillet før Lillestrøm kommer glidene i regnværet og får festet litt grep. Martin gjør et nødvendig bytte og får på Håvard Nielsen. Som en tidligere Vålerenga-trener ville sagt det: Det var coaching i verdensklasse. For omtrent da har LSK begynt å etablere et lite press mot oss. Istedet er det Vålerengas gigant Ogude som skaper situasjonen og legger inn til innbytter’n vår. Håvard plasserer ballen tett ved stolperota. Herlig. Se skåringa på VIF-TV her.

Og det holdt jaggu helt inn. Vålerenga vinner på Åråsen igjen, og innehar fjerdeplass på tabellen. Vi takker spillerne for å ha gjenreist vår ære etter den pinlige blemma mot Odd. Er vi på skinner igjen?

VPN-bildene fra gårsdagens kamp finner du ved å følge denne linken

 

SPILLERBØRS VIF 4-2-1-3

Lars Hirschfeld 5

Freddy dos Santos 5
André Muri 5
Stefan Strandberg 5
Andreas Nordvik 5

Kristofer Hæstad 6
Fegor Ogude 7 BB
Harmeet Singh 4

Morten Berre 5
Veigar Páll Gunnarsson 5
Bojan Zajic 6

Innbyttere
63.min Håvard Nielsen 6 (scorer på Åråsen jo!)
72.min Dawda Leigh for liten tid
84.min Hagen for liten tid

KAMPFAKTA

Mål:
0 – 1 Haavard Nielsen 71’

Vålerenga:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad, Fegor Ogude – Harmeet Singh (Dawda Leigh fra 75’) – Morten Berre (Håvard Nielsen fra 63’), Veigar Páll Gunnarsson (Benjamin Dahl Hagen fra 84’), Bojan Zajic

Lillestrøm:
Stefan Logi Magnusson – Karim Essediri, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Lars Kristian Eriksen – Erling Knudtzon (Mathis Bolly inn fra 80’), Lunan Ruben Gabrielsen, Paul Obiefule, Stian Ringstad – Ohi Omoijuanfo, Fredrik Guldbrandsen

Gule kort: Kristofer Hæstad 17’, Andreas Nordvik 55’, Lars-Kristian Eriksen (LSK) 84’
Hæstad og Nordvik må stå over neste kamp (VIF-RBK)
Rødt kort: Paul Obiefule (LSK) 90’ (2 gule 44’ og 90’)

Hoveddommer: Svein Erik Edvartsen, Hamar IL
Assistentdommere: Frank Andås, Gjøvik- Lyn og Magnus Lundberg Ringsaker IF

Legg igjen en kommentar