Dagboka tirsdag 20. september 2011

Er et under i ferd med å skje for andrelaget? Vil Klanen utdanne pyromaner? Vil du ha billett i Bergen? Det er sånne eksistensielle spørsmål som river i oss i dag. Neste bortetur – Larvik? Det utrolige er i ferd med å skje – igjen. Som i fjor er VIF2 i ferd med å redde plassen … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 20. september 2011»

Er et under i ferd med å skje for andrelaget? Vil Klanen utdanne pyromaner? Vil du ha billett i Bergen? Det er sånne eksistensielle spørsmål som river i oss i dag.

Neste bortetur – Larvik?
Det utrolige er i ferd med å skje – igjen. Som i fjor er VIF2 i ferd med å redde plassen i tolvte time. Nå er det bare tre poeng opp til Fram og Harstad som begge har dårligere målforskjell enn Vålerenga. Førstkommende mandag står Fram på menyen. Tenk om noen kunne sette opp buss til Larvik!

Mjølner – også kjent som Tors hammer – står for «den som maler og knuser til støv». De banka andrelaget vårt 2-0 i Narvik i vår. Laget er omtrent garantert andredivisjonsspill neste år og hadde over dobbelt så mange poeng som rekruttlaget til Vålerenga før gårsdagens batalje i Valhall. Så vi hadde litt nerver. Noe som virket ubegrunnet når kampen først var i gang.

Vålerenga kjørte inn sju spillere fra A-stallen og det ble for tøft for gutta til Ivar Morten Normark.  – Hjemmelaget var rett og slett best i alt, skriver narvikavisa Fremover

Mjølner lå lavt fra start og satsa på kontringer og lyktes mot spillets gang etter halvspilt omgang. En driblefant tråkla seg inn gjennom et passivt Vålerenga-forsvar og trilla ballen i mål fra 10 meter forbi Kongshavn som sto på gæernt bein. Noen minutter seinere herja Chuma  Anene på høyresida og la over Mjølners keeper og Wycliffe forlenget ballen i nettaket uten å komme på skåringslista. En stort sett anonym Håvard Nielsen glimta til og skapte noen kjempesjanser rett etterpå. Vålerenga fikk en ball i mål, men offside er offside og vi gikk til pause med 1-1 etter at Vålerenga styrte det hele med  ti kjedelige minutter der nordlendingene stort sett ble løpende i mellom. Sånn fortsatte det etter pause også. Omgangen snart halvspilt da Nikolai Næss la et perfekt frispark fra hjørnet på 16-metern til pannebrasken til Akinshola Akinyemi  og det sto 2-1. Mjølner ble mer og mer baktunge, Næss tok fler og fler hjørnespark. Noen minutter før slutt smelte han et frispark fra 30 meter rett i mål. 3-1 og et alvorlig håp om å berge plassen er tent.

60-70 tilskuere overvar kampen. Men vi har ikke peil på antall solgte billetter. Gjør det noe?

Les live referat på vif-fotball.no her

Fort Vårt Åråsen
Klubben er ute med ny musikkvideo. Nyt den nye her og den gamle der

Brannskade og bot
TV2.no skriver om den massive blussinga i fuglereiret før kampstart på Åråsen søndag. Noen klær strøyk med og en person fikk brannskade.

– Lillestrømledelsen liker dårlig at brenningen av bluss virket å være organisert fra Kanarifansen, skriver fjernsynskanalen.

Sjefen for kanarifansen, Morten Galåsen, benekter at dette var organisert, det var enkeltpersoner som sto bak. Galåsen har full forståelse for at favorittklubben sender boten videre til synderne, men  noen reaksjon fra supporterklubben trenger ikke blusserne frykte. Lillestrøm-fansen vil ikke peke ut hvem som smuglet blussene inn på Åråsen.

– Kanarifansen vil ikke reagere. På generelt grunnlag er vi for en levende supporterkultur. Det innebærer også pyroteknikk. Hadde det skjedd gang på gang på gang, og det hadde kommet masse bøter, så ville vi kanskje stilt oss annerledes til det, sier Galåsen.

 – Skal det først brukes pyroteknikk, så er ikke en mørk høstkveld mot erkerivalen den verste anledningen, mener han.

Kjente toner? Vi henleder oppmerksomheten til Klanens sider der Klansstyret rørte på seg og serverte info fra styret i forrige uke:

Lovlig pyro: Pyroreglement
Det jobbes aktivt med forbundet når det gjelder å få til et nytt pyroreglement. Lesere av Klansropet har kanskje fått med seg at vi nylig har fått et slags gjennombrudd og dermed også blod på tann. Sammen med NSA jobber vi med å dokumentere hvor lite farlig bluss er dersom det brukes forsvarlig.  

Som et lite ekstra støt i forhandlingene har styret besluttet å sende to medlemmer på et kurs i scenepyroteknikk. Gjennom dette kurset vil deltagerene gå igjennom en teoretisk del og en praktisk eksamen. Ved bestått eksamen mottar de en sertifisering som godkjente scenepyroteknikere. Dette innebærer en godkjenning som gir tillatelse til bruk av pyrotekniske effekter både innendørs og utendørs. Ved å ha denne sertifiseringen står vi faglig sterkere i kampen for nytt reglement og vi har også da enkeltpersoner som kan stå som ansvarlige for selve showet. Kanskje blir dette tungen på vektskåla.  

Det søkes også om pyroarrangement på flere kamper framover, på flere arenaer…

…noe som automatisk får oss til å tenke på…

..Brann
Billettsalget til Brann-Vålerenga starter i Sjappa torsdag 22.september kl 10. Foreløpig er det 200 billetter til 200 kr stykket.

Vålerenga i dag
Manglerud/Star – Vålerenga  klokka 19

En kommentar til «Dagboka tirsdag 20. september 2011»

Legg igjen en kommentar