Dagboka fredag 19. august, 2011

Trykket fra diverse nettskriblier har avlet en reaksjon: Aftenposten tok turen opp til Valle for å høre hva som foregår. Og Vålerenga skal spille kamp i morgen. Det har romlet på forumet en god stund nå, noe det forsåvidt alltid gjør, men etter 1-1 mot både Sogndal og Odd så har misnøyen boblet til overflaten, … Fortsett å lese «Dagboka fredag 19. august, 2011»

Trykket fra diverse nettskriblier har avlet en reaksjon: Aftenposten tok turen opp til Valle for å høre hva som foregår. Og Vålerenga skal spille kamp i morgen.

Det har romlet på forumet en god stund nå, noe det forsåvidt alltid gjør, men etter 1-1 mot både Sogndal og Odd så har misnøyen boblet til overflaten, via Klanen og NRK som referert i går, på forumet, på VPN, og på alle andre mulige steder på nettet. Såpass høyt at hovedstadspressen legger merke til det. Aftenposten skjønner at noe er på gang og spør Martin hva han synes om kritikken:

– Engasjement er fint, men kan ikke høre på alle. Noe må bare flyte forbi og folk får drive med sitt på nettet. Jeg må høre på mine egne folk og som gjre det beste for meg og laget, svarer Andresen i Aftenposten.

– Nå bruker vi mer tid, holder litt for lenge på ballen og bruker en touch mer på ballen enn da vi var gode i fjor. Noe sitter i hodet, men kanskje er vi ikke helt i toppform rent fysisk også. Da trenger du gjerne litt mer tid og rom på en fotballbane, fortsetter han.

Dette er en litt av en erkjennelse. Det er tydelig at et eller annet har skjært seg i sesonoppkjøringen når det gjelder den generelle fysiske formen til spillergruppen. En kan lure på hva som har skjært seg, Aftenposten spør Martin om det samme.

– Jeg har ikke lyst til å være mer konkret nå, det vil jeg ta under evalueringen. Vi justerer udnerveis hele tiden, men det vi ikke kommer til å forandre er målet vårt. Om hvordan vi ønsker å se ut. Vi ønsker å fremstå som Norges Barcelona, eller Ajax i den forstand. Vi ønsker å spille kontrollert, gjennombruddshissig fotball. Vi endrer ikke kurs bare fordi det er noen dumper i veien. Selv om noen roper høyt om endringer, så vet også de at vi ønsker å fremstå som i fjor – da vi ble hyllet for måten vi spilte på. Da var vi underholdende og begeistrende. Vålerengas identitet er helt klar – og vi skal tilbake dit. Kanskje ikke i år, men vi kommer dit, jeg er overbevist, avslutter Andresen i Aftenposten.

To kjappe kommetarer fra oss. Vålerenga vise noe i år, og det helst i morgen, ellers får neppe Martin Andresen sjansen til å skape det Vålerenga han vil ha. Og selv om det langt fra er eneste grunnen så er det nå ganske klart at de andre lagene i Norge har lært en god del av fjorårssesongen. Det vil si mange lag har funnet en del enkle mottrekk til Vålerengastilen. Det er noe Vålerenga ved Martin Andresen må finne et svar på.

Og for guds skyld få orden på den fysiske formen til spillerene.

Sarpsborg

Stefan Strandberg og Freddy er som kjent skadet, Fegor Ogude må sone for sju gule kort. Og når leser vi på vif-fotball.no at Dawda Leigh er skadet på trening og antagelig mister kampen i morgen.

– Vi skal teste han fredag, men kjenner han noe da får han ikke spille lørdag i fare for at han skal pådra seg en strekk, sier Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

Heldigvis ser det fortsatt ut som om Fredrik Stoor er klar.

– Vi spiller i en klubb som har som målsetning å kjempe i toppen og sånn som det ser ut per dags dato er vi ikke i nærheten av å innfri det. Vi har trua på at vi skal klare å heve oss i slutten av sesongen og plukke en del poeng framover, sier kaptein Kristofer Hæstad på det offisielle nettstedet.

Legg igjen en kommentar