Dagboka torsdag 18. august, 2011

Det er ikke bare Dagboka som bortimot mister lysten på hele greia for tiden. Klanen er selvsagt også oppgitt over tingenes tilstand. I går kveld kom det en kontrollert utblåsning derfra. I en artikkel på nrk.no/sport forteller Klanen, ved talsmann Christian Kjellsen hvor skapet burde stå. For, som skrevet i går, Vålerenga har underprestert alvorlig … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. august, 2011»

Det er ikke bare Dagboka som bortimot mister lysten på hele greia for tiden. Klanen er selvsagt også oppgitt over tingenes tilstand. I går kveld kom det en kontrollert utblåsning derfra.

I en artikkel på nrk.no/sport forteller Klanen, ved talsmann Christian Kjellsen hvor skapet burde stå. For, som skrevet i går, Vålerenga har underprestert alvorlig i år og spiller langt dårligere, engasjerer langt mindre, og ligger langt lavere på tabellen enn det en med all mulig grunn kunne forvente. Kjellsen trekker fra fire kardinalsynder:

  1. Spillerne virker umotiverte.
  2. Trenerapparatet får ikke laget til å fungere.
  3. Det medisinske apparatet fungerer ikke godt nok, da altfor mange spillere er småskadet til enhver tid.
  4. Feil spillere kjøpes, mens gode spillere selges.

Og han legger til:

– Vi har et av eliteseriens største budsjetter og har de beste tallene på papiret. Vi skal være i toppen av norsk fotball med det budsjettet og det spillermaterialet vi har. Spillerne virker fullstendig umotiverte, og burde fått en dose buksevann hele gjengen. Vi greier ikke være gode mot dårlige lag, og blir pissa på av gode lag. Da har vi et prioblem.

Problemer av denne arten i fotballverden løses ofte av trenerbytte, men Kjellsen vil ikke gå så langt. Ennå.

– Jeg har såpass stor respekt for Andresen, og jeg antar at han, som den redelige fyren han er, har sine vurderinger knyttet til dette. Vi går ikke på person, men samlet sett er det en ledelse i VIF som ikke klarer å levere varene, fortsetter han til NRK.

Martin på sin side står på sitt.

– Vi er ikke fornøyd med måten vi har spilt på så langt, men vi vet at måten vi ønsker å spille på er riktig. Vi vet også at det er dit vi vil, og at måten vi trener på for å komme dit er riktig, sier Andresen til NRK.

Vi synes det er bra at Andresen ikke løper etter det andre mener, men tvert i mot har baller til å stå på sitt. På den annen side, og siden trening er nevnt, så synes vi det er bekymringsverdig at småskader florerer og at spillerene har virket slitne i mange 2. omganger. Er virkelig den fysiske formen til spillerengruppen bra nok? Og. Skjønner de virkelig ikke at det kan lønne seg å bevege seg litt, selv uten ball?

Uansett, varselsklokkene ringer, nå får vi se om trenden skal snus. Skjer ikke det så er vi stygt redd «prosjekt Andresen» kan få en brå slutt.

Mos

De som så treningskampene i vår (les «meg») syntes det var en god idé å sende Mustafa Abdellaoue til Tromsø, for det han presterte da var kun en veik persille verdig. Og utviklignen hans ved siden av sterke Sigurd Rushfeldt har vist at det var håp for gutten: med litt rom å spille på har han blitt tøffere og atskillig mer målfarlig. Vi tror ærlig talt at Mos ikke hadde hatt samme utvikling i årets anemiske utgave av Vålerenga. Men at han burde komme tilbake og vise de nye triksene sine i blått er hevet over enhver tvil. Oppførselen hans etter Vålerengas hjemmeseier mot Tromsø tydet i alle fall på det. Eller? Tromsø vil nemlig gjerne beholde ham.

– Han har vært meget god for oss. Han har levert varene – både i forhold til forsvarsspillet sitt hvor han har stor arbeidskapasitet og er klok, og i forhold til scoringer og noen målgivende pasninger, sier Per-Mathias Høgmo i rbnett.no.

– Jeg har det veldig bra her. Nå har jeg vært her noen måneder og det vil bli trist å dra herfra. Jeg visste jeg kom til å få mer spilletid her og at de spiller med to spisser passer meg. Jeg ser på TIL som en av de mest stabile klubbene i landet. Jeg er utrolig glad for å ha fått sjansen til å spille her, er Mos diplomatiske ord til nettstedet.

Vi hadde ikke forstått noe som helst dersom ikke Vålerenga henter Mos hjem. For den gjengen som skulle være gode nok til å holde Mos utenfor førstelaget har ikke akkurat sprudlet i år.

Legg igjen en kommentar