Dagboka mandag 15. august, 2011

Vi har lagt nok en deprimerende helg bak oss. Vålerenga åpnet (igjen) kampen sin bra, men tapte (igjen) tråden når det gjaldt som mest. Mens Vålerenga famler videre mot anonymiteten, slår vrakgods Etzaz Hussain til i FFK da han sender sitt nye lag videre til semifinale i cupen mot Molde. Ole Gunnar Solskjær som har … Fortsett å lese «Dagboka mandag 15. august, 2011»

Vi har lagt nok en deprimerende helg bak oss. Vålerenga åpnet (igjen) kampen sin bra, men tapte (igjen) tråden når det gjaldt som mest.

Mens Vålerenga famler videre mot anonymiteten, slår vrakgods Etzaz Hussain til i FFK da han sender sitt nye lag videre til semifinale i cupen mot Molde. Ole Gunnar Solskjær som har trent Hussain i Manchester United-drakt er glad «han har kommet til en klubb der han får spilletid». Vi kan ikke si oss direkte uenige i det. Vi kan ikke engang være sikre på at det var feil av Martin Andresen eller Truls Haakonsen, eller hvem det nå var, å slippe Hussein fri, antageligvis til fordel for alle parter. Men vi står unektelig igjen med følelsen av å stå igjen på perrongen med billetten merket «I år så tar vi alt» plutselig ugyldig, for ikke å si irrelevant.

Det skrives mye bra om dette annet steds hen på VPN, men det klør litt i pennen etter å bidra med egne refleksjoner under kampen mot Odd: I utgangspunktet er kamper mot Odd omgitt av en god del forventninger, eller skal en si fordommerl: Kommer klubben til Oslo så utbasuneres det alltid at det skal spilles offensivt, mens laget som regel begynner uthalingen av tiden på stillingen 0-0 allerede etter 30 sekunder eller så. Som tilskuer blir man sur, men på den annen side så pleier Vålerenga å stort sett å håndtere dette. Borte så har det som regel vært atskillig mere spennende. På godt og ondt. Blant viktige kamper på Odd stadion så sliter undertegndede fortsatt med minner om et grusomt tap på høsten 2000(?) mens Tom Nordli prøvde å redde sin Vålerengakarriere. Noe Kjetil Rekdals lag stort sett gjorde godt i igjen i siste kampen 2005, selv om det når sant skal sies også var en middelmådig kamp. Kampen som ble spilt nå på fredag, var ikke fullt så viktig, men det begynner så smått å brenne et blått lys for Martin Andresens også.

– Vi var gode i førsteomgang og tilsvarende dårlige etter pause. Lufta gikk ut av oss i andreomgang og Odd skaper trykk på oss på dødballer og innlegg fra kanten. Det er helt fortjent at de får et utlikningsmål, sier Martin Andresen til MAX etter kampen i følge vif.no. Han forsetter.

– Vi var alt for unøyaktige og hadde mange enkle pasningsfeil. Det ble for mye Hawaii-fotball utover i kampen og vi har ikke gjennombruddskraft til å matche Odd når kampen blir som den blir. Vi sliter fortsatt på den siste tredjedelen, men hovedproblemet vårt i dag er at vi er fryktelig unøyaktige i pasningsspillet.

Analysen er vi i hvert fall helt enige i. Førsteomgangen var bra den. Andreomgang var grusom. Men det vi lurer på er hvorfor det ser ut som om halve laget kollapser mot slutten av kampen. Er man for dårlig trent? I fjor var den vellykkede taktikken å trille ball seg imellom, raskt, inntil motstanderen hadde løpt fra seg mens den halset etter. I år er det Vålerenga som løper fra seg, samtidig som det ser ut som de tre mest sentrale midtbanespillerene, Harmeet Singh, Mohammed Fellah og Kristoffer Hæstad, alle har total formsvikt. Dette er nok en vel så viktig forklaring på årets tristesse som den manglende spissen. En titt på Vålerengas målforskjell sier det meste: laget slipper knapt nok inn mål (men greier allikevel å slippe inn mål på de verst tenkelig tidspunkt) – men det gjelder forsåvidt Sogndal også. I plussretning derimot så ligger Vålerenga 10 scorede mål bak det nest minstscorende laget over oss på tabellen (det er Rosenborg ja), og hele 21 scorede mål bak LSK. Trenger man egentlig si mer?

Ja. Vi skulle gjerne ha en forklaring på hvordan en slik massiv formsvikt kan skje, dersom troen på laget, og i det hele tatt troen på prosjekt Martin Andresen skal komme tilbake.

Gamle helter

La oss snakke om noe hyggeligere. Vi leser at Erik Hagen har gått til Jevnaker.
For de som holder til der oppe og har lite å ta seg til kan vi opplyse om at Hagen er spilleklar for JIF allerede til kampen mot Molde 2 mandag 15.august.

Vålerenga i dag

Men vi anbefaler at man heller tar en tur til Vallhall og ser Vålerengas 2. lag møte Skarp kl 15. Dette er en viktig kamp og det opplyses på vif.no at både Bojan Zajic og Mohammed Fellah skal stille.

Legg igjen en kommentar