Dagboka onsdag 27. juli 2011

Veigar Pall Gunnarsons overgangssak har allerede rukket å bli en farse. Det og oppdateringer om Paok får du i dagens dagbok.   Reglene brutt? Veigar Pàll Gunnarson har kommet til enighet med RBK kunne agenten hans stolt meddele media i går. Stabæk opplyser at de er overrasket over at Veigar Pàll Gunnarson har vært i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. juli 2011»

Veigar Pall Gunnarsons overgangssak har allerede rukket å bli en farse. Det og oppdateringer om Paok får du i dagens dagbok.

 

Reglene brutt?

Veigar Pàll Gunnarson har kommet til enighet med RBK kunne agenten hans stolt meddele media i går. Stabæk opplyser at de er overrasket over at Veigar Pàll Gunnarson har vært i forhandlinger med RBK den siste tiden. Veigar har 1,5 år igjen av kontrakten og står ikke fritt til å snakke med hvem han vil. RBK benekter da at de har forhandlet med Veigar og agenten, selvsagt gjør de det.

RBK som raskt er ute og er furtne når andre er interessert i samme spillere som de selv er, holder seg ifølge Veigars agent selv altså ikke for gode til i beste fall å bevege seg inn i en gråsone i forhold til overgangsreglene, i verste fall å bryte reglene helt bevisst.

Spørsmålet er om Vålerenga bør forhandle videre med en spiller og en agent som er villig til å opptre på denne måten? Jeg mener nei, følger du ikke spillereglene før du kommer, er det i hvert fall ikke din gode moral som vil gjøre at du avstår fra lignende oppførsel når kontrakten din senere skal reforhandles. Det er nok spillere med samme, eller bedre ferdigheter enn denne islandske tykksaken. Det som gjør han og Borges spesielle i dette vinduet er jo at Stabæk må selge og at Borges har kort tid igjen av kontrakten.

Vil også anmode klubben om at vi ikke lar RBKs handlemåte påvirke oss i overgangssaker, men at vi forholder oss lojalt til de spillereglene som gjelder mellom klubbene nasjonalt og internasjonalt.

 

Hva er praksis i overgangssaker med spillere under kontrakt?

Etter det VPN erfarer er praksis at kjøpende klubb først tar uformell kontakt med spilleren, eller rettere, spillerens agent. Spørsmålet da er kort, har det noen hensikt i at vi kontakter din arbeidsgiver for å diskutere en eventuell overgang deg til oss. Dersom man får ja på en slik generell henvendelse, tar man kontakt med spillerens klubb og gir uttrykk for sin interesse. Man ber i denne henvendelsen om å få snakke med spilleren. Praksis varierer hos mottagerklubben på hvordan slike henvendelser behandles. Noen klubber gir uttrykk for en pris og vil ha bekreftet at denne prisen er akseptabel for kjøpende klubb før samtaler innledes, mens andre klubber tar kontakt med spilleren og gir han anledning til å samtale med kjøpende klubb om han er interessert. Kjøpende klubb og spilleren forhandler da om de grove rammene for en overgang.  Så er det normale at klubbene blir enige om selve kjøpesummen, før en personlig kontrakt sluttforhandles med spilleren. Selgende klubb kan når som helst avslutte forhandlingene med kjøper og det avslutter også forhandlingene mellom spiller og kjøper.

 

Turen til Thessanoliki til bortekampen mot PAOK

Det er tirsdag solgt 35 av de 100 tilgjengelige turene med Klanen Airways, kaptein Veie og hans lubne bestening. Det er mye som tyder på at du risikerer å leve i stor risiko for å bli hjemme, dersom du vil vente for å se hvordan det går på torsdag først, etter kampen blir det garantert trøkk om å få være med. Du får to netter på hotell, fly og transport mellom hotellet og banen for 3.900,- eller 4.500,- om du vil ha enerom. Send mail til Frode att sjappa.net om du vil sikre deg billett, torsdag kveld kan det faktisk være for sent. Ta en RBK og jug til fruen om du må, tur til Hellas er noe du bør få med deg.

 

Kampen mot PAOK

På klubbens hjemmesider har forhåndsomtalen av kampen mot PAOK startet og vi merker oss at det vil bli en markering av ofrene etter terrorhandlingene, med Fabian Stang før kampen. Videre vil ofrene bli hedret med ett minutts stillhet og begge lag vil spille med sørgebind på armen.

Ellers vil klubben oppdatere hyppig før kampen og morgendagens dagbok vil også ha mer fokus på grekerne og dette PAOK som sendte oss ut av Europa for noen år tilbake.

 

Vålerenga i dag

Ett år til Freddy, ett år til!

Legg igjen en kommentar