Dagboka onsdag 20. juli 2011

Vi kan’ke rette oppatt alle feila fra i går, men får sikkert en dag i mårra lell. Alle har lov å feile, spesielt når feilen var riktig når den ble begått. Etterpåklokskap gjelds ikke i dét gamet. Her er oppfølgeren til gårsdagens dagbok hvor utlånet av Mos og Hussains farvel var temaet, to beslutninger som i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. juli 2011»

Vi kan’ke rette oppatt alle feila fra i går, men får sikkert en dag i mårra lell.

Alle har lov å feile, spesielt når feilen var riktig når den ble begått. Etterpåklokskap gjelds ikke i dét gamet. Her er oppfølgeren til gårsdagens dagbok hvor utlånet av Mos og Hussains farvel var temaet, to beslutninger som i ettertid ser dumme ut med tanke på suksessen de to spillerne har i henholdsvis Tromsø og Fredrikstad.

Ingen kan vel med hånden på hjertet si at Mos var en stor hit i fjor, bortsett fra at han bøtta inn mål for andrelaget. Han trengte det steget som skal til for å etablere seg som god spiss, og stikkordet her er spilletid på tippeliganivå. Selvsagt kunne ingen garantere ham vesentlig mere spilletid i Vålerenga denne sesongen enn han fikk i fjor. Utlånet til Tromsø var egentlig en genistrek selv om det per i dag er mest genialt for Tromsø.

Med Hussain stiller det seg litt annerledes. Her var også spilletid i fokus. Om Etzaz krevde spilletid på A-laget, at han ikke var kommet til Vålerenga for å forsterke rekruttlaget, er det klart han måtte komme i konflikt med klubben. Vi vet ikke hva som er grunnen til at han plutselig forsvant til FFK, svaret på det ligger trygt bevart i klubbens tause, indre sirkler, og greit er det. Vi bare tipper at Etzaz satte seg selv foran klubben, at han syntes han automatisk forsvarte en plass i førsteelleveren på bekostning av for eksempel Singh, Fellah, Bojan eller Hæstad. Nå har han fått det som han ville, han spiller Tippeliga så det suser, men altså ikke som vålerengaspiller, så hva er da vitsen?

Tilbake til feil. Det er ikke alltid de blir begått i god tro i gjerningsøyeblikket. Ofte er det manglende oversikt og uvitenhet som har skylda for dumhetene. Sånn som skrivebordsspillerne til Liverpool i fjor som avtalte treningskamp med Vålerenga uten å huske at de skulle ut i Europa-kvalifiseringskamp. Det ordna seg for Liverpool, de store har lov å drite i de små, avtalen med Vålerenga ble kansellert.

I år er det skrivebordsspillerne på Valle som ble tatt på senga av nasjonal og internasjonal hovedterminliste som lå klar lenge før kampen mot Liverpool ble spikra. Kampen er så fastspikra at Vålerenga forplikter seg til å stille et tilnærmet A-lag den mandagen. Derfor måtte Vålerenga velge lørdag som kampdag mot medaljerival Molde, bare to dager etter Europa-kvalik. Totalfiksert på økonomisk gevinst med fullsatt Ullevål og tegneseriekamp til ågerpriser, glemte sjefene på Valle gevinsten som kan hentes i gruppespill i Europa eller for den saks skyld med gull i Tippeligaen.

Vålerengas mål denne sesongen var å komme til gruppespill i Europa League og gullkamp i Tippeligaen. Når klubben så på egen hånd roter det til og sørger for at kampprogrammet som var hektisk nok fra før blir enda mer anstrengende, klarer vi ikke å ta målsetningene fra Valle alvorlig. Det måtte være den med Unike i Europa, da, for dette er temmelig enestående.

Uansett, vi ønsker Vålerenga lykke til med heldige og nødvendige rulleringer den hektiske uka i månedsskiftet. Vi taper jo aldri, så du skal se vi får både i pose og sekk: Mange millioner fra showkampen, en Molde-skalp pluss avansement til play-off, mer er det ikke som skal til før sutringa over feilgrepene på Valle forsvinner.

En kommentar til «Dagboka onsdag 20. juli 2011»

Legg igjen en kommentar