Dagboka onsdag 11. mai 2011

Våre beste menn skal ut i strid igjen. Vi er røde, hvite, blå. Hele kampen ut skal vi stå på. Vi lar den gamle nasjonalsangen om og med Drillos slå an tonen i dag. De siste dagers begivenheter gjør at vi drar til Nordre Aker med bange anelser. Nei, vi tenker ikke på at det … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 11. mai 2011»

Våre beste menn skal ut i strid igjen.
Vi er røde, hvite, blå. Hele kampen ut skal vi stå på.

Vi lar den gamle nasjonalsangen om og med Drillos slå an tonen i dag.

De siste dagers begivenheter gjør at vi drar til Nordre Aker med bange anelser. Nei, vi tenker ikke på at det kommer til å gå så galt at lille Kjelsås stikker kjepper i hjula for Vålerengas signingsferd mot Ullevaal. Vi tenker mest på hva som skjer når vi endelig er framme en kald dag i november og vel fortjent skal motta H.M. Kongens Pokal.

Nå er det ikke alltid gitt at Kongen selv er på plass på finalen, det er jo så mange andre celebriteter som må inn på Ullevaal akkurat den dagen. Ikke nødvendigvis supportere, men horder av sponsorer og deres ansatte, og påtatt fotballgale regjeringskoryféer. Å, hvilken nedtur det skal bli om Kongen nektes å dele ut sin egen pokal og gutta må ta til takke med klamme håndtrykk fra en krigs- eller statsminister.

Det er liksom ikke akkurat dét vi går i krigen for på Grefsen Stadion i kveld.

Nei, det ville være trist. Nesten så trist at vi helst ser at Kjelsås tar skalpen vår i kveld så vi kan bli ferdig med hele greia. Men det er litt trist det også. Og da er vi framme ved dagens første spørsmål:

Hvor trist er denne sangen?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7OIpTK5TpV8[/youtube]

Kjelsås er vårt svermeri, det er alle enig i
Fotballnorge stemmer i: Å, Kjelsås, Kjelsås, Kjelsås

Kanskje litt i overkant det der med fotballnorge, men lenger ut i teksten er det solid bakkekontakt og harde realiteter:

Grefsen stadion fylles opp – elleve mann i hvitt og blått

Det er i høyeste grad usikkert hvor mange det er plass til på Grefsen, men over elleve er det nok, selv om man allerede da kan merke trengselen. Det snakkes faktisk om en kapasitet på 4500 tilskuere, men da kan vi ikke skjønne hvorfor Kjelsås vil sette opp en provisorisk tribune i anledning kampen mot Vålerenga, for absolutt ingen ting tyder på at det vil komme stort mer enn 2000 tilskuere.

I går leste vi på aftenposten.no at Kjelsås ville bedre publikumsfasilitetene før kveldens cupkamp. Bak det ene målet håpet Kjelsås på en provisorisk tribune. Over 500 tilskuere ville unngått flatt terreng og naboens bakhode. Kjelsås fikk ja fra Norges Fotballforbund (NFF) på én betingelse: At de beholdt tribuneseksjonen ut sesongen. Det ville betydd 300.000 i ekstra utgifter, så derfor ble det ikke noe av.

Vi sier oss dønn enige med kommentaren fra Jonas St under artikkelen i Aftenposten:

Jeg sliter med å se logikken i at Kjelsås kan bygge provisorisk tribune og få aksept fra NFF dersom de beholder den ut sesongen (11 kamper), men ikke aksept hvis den samme tribunen kun er i bruk denne ene kampen.

Og da er vi framme ved dagens andre og siste spørsmål:

Hvor er logikken?

Vi noterer oss for øvrig at Ski Idrettspark med publikumskapasitet på 2200 plutselig kunne ta i mot 4508 tilskuere da Follo spilte semifinale mot Rosenborg i fjor høst. Men du skal se at det ikke har noe med saken å gjøre. Eller hva, NFF?

Vålerenga i dag
11- eller 12-trikken, 25- eller 22-bussen, eller rett og slett Klansbussen fra Bohemen klokka 17 til Grefsen Stadion

En kommentar til «Dagboka onsdag 11. mai 2011»

Legg igjen en kommentar