Gabardinmannen ser på bergensere og Brann

Oslos Stolthet møter Brann, staute osloborgere møter skarrepakket, det norske folks feilvarer. Det er klart til kamp i morgen lørdag kl. 16.00 på Ullevaal. Bergensere er faktisk et problem. Frivillig abort har vist seg å ikke være løsningen, nå må vi snart få regler om tvungen prevensjon for alle som skarrer, vi er mektig lei av … Fortsett å lese «Gabardinmannen ser på bergensere og Brann»

Oslos Stolthet møter Brann, staute osloborgere møter skarrepakket, det norske folks feilvarer. Det er klart til kamp i morgen lørdag kl. 16.00 på Ullevaal.

Bergensere er faktisk et problem. Frivillig abort har vist seg å ikke være løsningen, nå må vi snart få regler om tvungen prevensjon for alle som skarrer, vi er mektig lei av å måtte leve med disse forbanna feilvarene fra vestlandet!

Det bergenske hatet
Branns bataljon av ryggdolkende medgangssupportere og pausepipere hater oss i hovedstaden og byen vår. De har sanger de tror provoserer oss om at de skal pisse, drite og spy på Karl Johan for å vise sin forakt til hovedstaden. Ikke vær i tvil et sekund, dette hatet er ekte. De hater oss for vår korrekte diksjon, de hater oss fordi vi er fra hovedstaden, selve hjertet og hjernen i nasjonen. De hater oss fordi vi har tunnelbane, flytog og slottet. De hater oss fordi vi får de store internasjonale og nasjonale arrangementene, når Bergen får noe er det en almisse gitt av vår miskunn, eller det som i moderne sjargong kalles distriktsstøtte. Vi har alt, alt bergensere har er misunnelse, komplekser og hat til denne vellykkede storebroren som styrer landet.

Hatet fra Oslo
Om du først velger å ha analsex med min feite tannlaus og tynnhårede tante Gunn, der hun står på alle fire med hårete valker og kviser, er det da så jævlig farlig om hun fiser under akten. Jeg mener, du har passert ekkelt lenge før vi kom til trekken i pipa. Litt sånn er det med pissende og spyende bergensere på Karl Johan også, problemet er dere, ikke hva dere gjør. Våren er en tid for kjærlighet og yrhet, la oss beholde den forestillingen, la oss slippe påminnelsen om skaperverkets ufullkommenhet personifisert gjennom skrarrepakk fra åsene rundt fiskerbryggen i Bergen. Hold dere hjemme, forbanna bønder!

Hvor har det blitt av Brann
Selv forfylla tribuneslitere fra Bergen har mista trua. Vålerenga handler sine forsterkninger fra øverste hylle i delikatessebutikken. Brann og Roald Bruun-Hanssen går på Nille rundt hjørnet og henter spillere i ti-kroners bøtta ved kassen. Selv Branns hjemmesider har sluttet å snakke om forsterkninger når de signerer nye spillere, borte er pressekonferanser hvor man med brask og bram presenterer nysigneringer. Selv i brautende Bergen har de skjønt at rask fra adeccoligaen og breddefotballen ikke er spennende nyheter for andre enn morra til spilleren.

Jeg veit ikke hvor og når Brann valgte feil kurs, men jeg veit at det var Roald Bruun-Hanssen som ga gass og han sparte ikke på kruttet. Selv Eirik Bakke blei for stor for Brann og gikk til Sogndal, han ville vel heller spille for en liten klubb med ambisjoner enn en litt større klubb som har gitt opp. Når Eirik Bakke pisser på deg, da kan du knapt bli mindre.

Republikken Bergen
De sier det litt på fleip og litt på alvor. Jeg har forsøkt å finne ut hvorfor. Kan det være skuffelsen over at de ikke har hatt en eneste innbygger som har vært funnet verdig statsministerposten etter krigen. Selv metropolen Stange har hatt statsministerposten etter krigen. Hva er det som gjør at bergensere ikke blir funnet verdig denne tilliten? Kan det være det at den siste statsministeren fra Bergen brukte sin regjeringsperiode i 1930-årene jobbet for å bygge ned vår militære motstandsevne å gjøre oss like nøytrale og ynkelige som Sverige?   De eneste som var fornøyd denne bergenske genistreken var de tyske tuskhandelsvennene fra hansatiden.

Kan dette med ”republikken Bergen” skyldes at Kongen holder til i Oslo og signes i Trondheim, selv i forhold til hele Norges Konge har Bergen altså like stor betydning som Stange og Hobøl. Litt barnslig later sårede og furtne bergenserne som om de ikke bryr seg og heller vil være republikk.

Selve kampen
Vi sleit jo lenge med å slå Tippeligaens forrige Nille-lag, Lyn, og jeg ser ikke bort i fra at også Brann kan skape vanskeligheter, rett og slett fordi det kan være vanskelig nok for en profesjonell idrettsutøver å ta et lag med sammenraskede breddespillere alvorlig. Vår største motstander på lørdag er derfor undervurderingsfella, men klasseforskjellen og hjemmebanefordelen skal avgjøre dette greit.

Kjære bergenser som leser dette, vær så snill og reis hjem etter kampen. Oslo har nok problemer. Kan dere også være snille å ta med dere tante Gunn på toget over fjellet, så lover hun at det er klart i spor to, om dere kan leve med litt småtrekk i tunellen.

Du, kjære osloborger må derimot kjenne din besøkelsestid, Vålerenga og Norge trenger folk som kan uttale alle konsonantene i alfabetet. La dem få høre det!

Legg igjen en kommentar