Dagboka torsdag 5. mai 2011

Fellahs vonde kne bekymrer oss mye mer enn en utstyrsbetinget fotballstreik. Og vi har lite til overs for TV2 som snyter kundene sine. Alle vonde ting er tre ..eh.. kne Gårsdagens uhyggeligste melding var det NRK som serverte. Mohammed Fellah begynner å bli dritlei skader. Først brakk han leggen, det vil si det var en … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 5. mai 2011»

Fellahs vonde kne bekymrer oss mye mer enn en utstyrsbetinget fotballstreik. Og vi har lite til overs for TV2 som snyter kundene sine.

Alle vonde ting er tre ..eh.. kne
Gårsdagens uhyggeligste melding var det NRK som serverte. Mohammed Fellah begynner å bli dritlei skader. Først brakk han leggen, det vil si det var en tyrkerjævel som brakk den i en aldersbestemt landskamp august 2007. Langtids sjukmelding. Så kom han sakte og sikkert tilbake i form, et par innhopp på A-laget, men beinet svikta, legg- og skinnebein grodde galt. Ny operasjon. Laaaaaaaaaaaaang hvile. Grodde godt. Kom i form igjen. Var blant våre desidert beste i fjorårets sølvsesong, men pådro seg sakte og sikkert  skade i motsatt kne så han ikke kunne være med på balltreninga hele vinter’n i oppkjøringa til gullsesongen.

Grunnen til skaden er, ifølge hovedpersonen selv, en feilbelastning i det høyre kneet, skriver NRK, som vi siterer her. For snart fire år siden brakk han den venstre leggen. Skaden gjorde da at han delvis haltet i lang tid, også mens han spilte fotball. Dette skal ha gjort at kneet i det andre beinet ble skadelidende – noe han må betale for nå. Her er tre tøffe utsagn fra tøffen sjøl til NRK:

– Jeg begynte å spille for tidlig. Jeg er ikke så glad i å skylde på andre, så vi er flere som tar skylden for det sammen.

– Det gjør vondt, men går greit. Men rett etter kampslutt er det ille. Dagen etter kamp er det ikke mulig å gå ut av huset for meg. Da må jeg bare pleie kneet og hvile.

– Jeg skulle jo vært der ute nå. Ekstratreninger er gøy, og noe jeg alltid har drevet med. Men nå kan jeg ikke, på grunn av skaden. Det er noe av det verste.

VPN ønsker Mohammed Fellah all den medgang han kan få, men det er visst motgang han må leve med.  Kom igjen, Fellah!

Kampoppsettet klart til midt i juni
Avtaler er ikke til for å holdes. TV2 Sport har lovt alle kundene sine at de skal få se absolutt alle tippeligakampene, men når fotballforbundet setter opp runder der alle lagene er i aksjon samme dag, rakner tilbudet.

Andre påskedag var det full runde. Da forsvant Aalesund-Sogndal fra betal-TV-skjermen og ble flyttet til tv2sumo.no. Mandag 16. mai og torsdag 16. juni skjer det samme igjen. Fulle serierunder, men verken MAX eller Zebra gidder å trø til der TV2Sport ikke har kapasitet. Sildabønder og saftkokere, særpinger, bæringer og lille Odd  som betalte TV2Sport et par tusen for å få med seg alle bortekampene til de kjipe favorittlagene sine, sitter igjen med skjegget i postkassa.

tv2sumo.no – 16. mai: Tromsø-Sarpsborg / Viking – Odd
tv2sumo.no – 16. juni: Sogndal-Haugesund / Sarpsborg-Stabæk

Dårlig gjort, selv om det ikke går ut over oss. Vålerengas bortekamper er altfor gode TV-objekter til at de kun sendes ut i PC- og iPod format. Vi får bekreftet at TV-folka er noen sjarlataner, men samtidig får vi heldigvis også signal om at fotballforbundet ikke har gitt fra seg all makt til fjernsynsselskapene.

Sommerferien står for døra, i hvertfall planlegginga. Vi håper TV og forbund skjønner viktigheten av å fastsette juni og julikampene fort som faen så den litt over middels vålerengainteresserte kan få lagt opp reiseruta si denne fellesferien også.

Billettinfo
Postvogna fra Haugesund fikk trøbbel med en ilter lemenflokk på Haukelifjell og billettene er blitt forsinket, men det meldes at kvoten er intakt og at ingen billetter er påført større skader. Ting kan gå i orden så salget går som planlagt i dag, men kanskje må det utsettes til fredag. Sogndalbillettene kom trygt og velberget over det ville fjellet  og  selges til sesongkortfolket fra i dag og ut uka. Åpent salg for begge kampene fra mandag. 211 billetter til Sogndal, 250 til Haugesund. Henholdsvis 190 og 170 kroner. Hvor? I Sjappa seff.

Med andre ord: Løp og kjøp. Eller tar du ikke sjansen?
Redd for streik, eller?

Fotballstreik?
I går formiddag ble det brudd i lagspillforhandlingene. Forhandlingene om overenskomst mellom spillerorganisasjonen NISO og NHO Idrett går til mekling, melder NTB. I praksis betyr dette at en eventuell streik ikke kan iverksettes før 18.mai, men det er akkurat tidsnok til at serierunden dagen etter kan rammes. Og for så vidt resten av kampene i mai, til sammen tre serierunder og én cupkamp (se VPNs oppdaterte terminliste her)
Så er du av den engstelige typen, holder du deg unna kjøp av bortebilletter til faren er over og partene finner ut hvor skoen trykker og får gjort noe med det. Ja, konflikten dreier seg blant annet mye om sko og utstyr som spillerne i ulik grad tvangspresses inn i på grunn av kortsynte avtaler mellom klubb og utstyrsleverandører.

Forrige gang vi hadde fotballstreik slapp vi å stille på Ullevaal for å se Bryne en kald og regntung juni søndag ettermiddag. Det var i 2002. Vi kan være tilsvarende heldige nå.

Legg igjen en kommentar