Dagboka onsdag 4. mai 2011

Tre dager før hjemmekampen mot Brann er det 14000 billetter igjen, men til bortekampen mot Fredrikstad om to uker er det bare femti. Ellers er det bare pølsevev i denne dagboka, men hva annet kan du vente når vi skriver om bergensere – Neste utplukking av tv-kamper vil bli offentliggjort senest fredag 29. april. Ja, … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. mai 2011»

Tre dager før hjemmekampen mot Brann er det 14000 billetter igjen, men til bortekampen mot Fredrikstad om to uker er det bare femti. Ellers er det bare pølsevev i denne dagboka, men hva annet kan du vente når vi skriver om bergensere

– Neste utplukking av tv-kamper vil bli offentliggjort senest fredag 29. april.
Ja, de sa så i NFF etter at terminliste og TV-kamper var spikra ut mai. Men ting tar tid. Det dreier seg om torsdagsrunden 16.juni der Vålerenga skal til Skien, og ”helgen” derpå når Sarpsborg kommer til Ullevaal. Det er fredags- og lørdagskampen som stikker kjepper i hjula for forbund og TV denne gangen. Med torsdagskamp på programmet har de malt seg inn i et hjørne det er vanskelig å komme seg ut av. Gratulerer.

Det vi er mest spent på er om vi endelig en gang kan kombinere turen til Kristiansand med en mini-sørlandsferie. Gi oss lørdagskamp mot Start den 25. juni. Pliz!

Dette garanteres offentliggjort senest en dag etter forrige fredag.

Gult kort
Det eneste Håvard Nielsen fikk med seg på landslaget i går var et gult kort. Selv med ett-måls tap mot Serbia ville G19-landslaget vunnet gruppespillet, men med 0-3 i sekken ramla Norge ned til tredjeplass og et norsk aldersbestemt landslag gikk som vanlig glipp av sluttspillet.

Пожар
Jepp, det ser ut som noksagt og dreier seg om en noksagt, nemlig om et utbrent stykke fotballnorge. Vi snakker om Brann. Sært barn har mange navn, her er det bare til å velge i fremmedspråkboka:

Palo – fuego – uguns – incendiu – eldur – 화재 – lume – πυρκαγιάς – ignis – פייַער – nar – vuur – النار – yanğın – ватра – אש – fire – le feu – Feuer

Folk som kaller øl for Hansa og som har stemmebånd som piggtråd foretrekker sikkert tysk eller fransk versjon, norsk snakker de jo ikke. Mens resten av tippeligaklubbene selger sesongkort sliter bergenserne med noe som kalles partout. Delvis ute med andre ord. For øvrig  er de misfornøyde og grinete, spesielt når de er på tur og møter en ukjent verden de ikke skjønner fletta av.

For å skaffe oss litt kunnskap om bergenserne sveipa vi innom hjemmesidene til Brann og Bataljonen og tilegnet oss verdifull innsikt i bergensk gjerrighet og sære kostholdsvaner:

…. Vålerenga kan by på tippeligaens dyreste billetter, men det er vel også den beste bortearenaen med tanke på fasiliteter. Ankepunktet er at de kun selger pølse med lompe i kiosken. Lompe! Hvem spiser egentlig det? Løsningen de siste årene har vært å ta med egne hotdogs-brød. Kan enkelt kjøpes i butikken på stadion og legges i kiosken….

Glem det med de dyre bortebillettene. Det dreier seg kanskje om en tier eller to. Penger vi med glede skulle ha betalt på Brann Stadion om dem hadde blekka opp noe annet enn engangsdasser for gjestene. Og om pakket mistrives med lompa og pølseserveringa vår, kan de bare glede seg til Lerkendal der godbitene serveres i små, svarte likkister, pølser i papp og isopor. Vi drømmer oss tilbake til eldgamle Bislett. Til uskyldstida før ketchup, brød og lompe. Pølse med sennep og pappir! Dét var pølsa si det!

På hjemmesidene til bergensklubben leser vi til øyet blir stort og vått om kjerneverdier, investorer og ..eh kosthold. På samme måte som Lillestrøm har Brann solgt seg til McDonalds i kampen for fetere barn og ungdom. Hver solgte Brann-meny gir en femmer i klubbkassa og femtenhundre fete kalorier til sultne givere. Videre i etikk-kapittelet fanges blikket vårt av et avsnitt om ydmykhet:

– Spillere og ansatte i klubben skal beholde bakkekontakten og ikke ta fullstendig av ved seier.

Nei, da. Det står ingenting om oppførsel ved tap. Skikkelig bergensk ydmykhet detta!

At noen gidder å støtte dette laget har vi alltid lurt på. Klubben lister opp en rekke hard-balls og soft-balls, og avslutter investorrekka med dette:

– Det finnes også investorer som har hjulpet Brann som ikke ønsker sitt engasjement bekjentgjort.

Det skjønner vi veldig godt.

Til slutt skumma vi gjennom forumet til brannsupporterne. Det ser heldigvis ut til at de ikke skal samles i Saras Telt, men de menger seg sikkert et eller annet sted og er til forveksling lik rødruss. De tar ikke buss opp til Ullevaal, men satser på å gjenta suksessen fra i fjor med gratis T-bane. Herved er Ruter tipsa. Vil dere hove inn litt ekstra gryn lørdag så er det bare å kontrollere høylytte, rødkledde snikere fra vestlandet på vei til Ullevaal.

Sjappe- og billettnytt
211 billetter á kr 190 til Sogndal og 250 billetter á kr 170 til Haugesund, er i salg i sjappa fra i morgen torsdag 5 mai kl 10:00. Lukket forhåndsalg for sesongkortinnehavere frem til og med lørdag 7 mai kl 1500. Til Sogndal kan det muligens bli flere billetter, men ikke til Haugesund.

Lørdag starter det åpne salget for billetter til kampen mot Fredrikstad 16. mai. Det kan du uten sesongkort bare glemme. Av 800 tildelte billetter er det rundt femti igjen i dag klokka halv elleve.

Legg igjen en kommentar