Dagboka tirsdag 19. april 2011

Ute nærmer temperaturen seg sommer. Andrelaget går på en skrell, Rosenborg er på vei rett i dass og VIP-gjestene er ikke lenger som før. Her er alt du trenger på påskefjellet. Kødd med VIP Mange fikk sikkert med seg at det var noe rør på bortefeltet i kampen mot Lillestrøm. Til Dagbladet sier Pål Breen … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. april 2011»

Ute nærmer temperaturen seg sommer. Andrelaget går på en skrell, Rosenborg er på vei rett i dass og VIP-gjestene er ikke lenger som før. Her er alt du trenger på påskefjellet.

Kødd med VIP

Mange fikk sikkert med seg at det var noe rør på bortefeltet i kampen mot Lillestrøm. Til Dagbladet sier Pål Breen følgende om hendelsen:

– Det satt en gjeng med Vålerenga-sympatisørerer og sang i området bak Lillestrøm-supporterne. Da ble LSK-supporterne provosert, og det ble kastet opp mynter og flagg. Det ble tatt tak i veldig raskt, blant annet av Kanarifansens egne vakter. Politiet kom til stedet og flyttet dem over på andre tribunefelt. Etter hva VPN har oversikt over har Klanen ansvar for sine felt og Vålerenga ansvar på resten av stadion. UBC står igjen med ansvaret for publikummere med de dyreste billettene og driver butikken sin på egen fot. Allikevel er det vel Vålerenga som er arrangør og får vel piska pungen uavhengig av hvem de overlater jobben til.

Rekruttene

VPN var ikke selv til stede da Vålerengas 2.-lag målte krefter mot Ørn Horten i Valhall, men vi har finlest referatet på klubbens sider. Resultatet ble 3-5 og vi merker oss følgende uttalelse fra trener Aleksander Olsen:

– Igjen, som sikkert hundre ganger før, slipper vi inn alt for enkle mål. Førsteforvarsferdighetene er dårlige og vi må virkelig ta tak i måten vi opptrer på i forbindelse med defensive innlegg. Både mot Harstad forrige mandag og i dag ble det farlig hver gang motstanderen kom til innlegg.

Ellers er det godt å se at det bare er denne VPN-skribenten som tidvis har et anstrengt forhold til fotballspilleres navn. Også på klubbens sider tyr man til nødløsninger, noe som kommer klart frem når vi leser hvem som skåra målene:

1-0   Adnan Haidar (6), 1-1 Ørn Horten (30), 1-2 Ørn Horten (48), 1-4 Ørn Horten (56), 2-3 Sidoin Oussou (62), 2-4 Ørn Horten (67), 2-5 Ørn Horten (70), 3-5 Adnan Haidar (74).

 Trøndelag er i oppløsning

Forrige uke meldte NRK at Rosenborg har 5000 færre tilskuere på Lerkendal så langt i år sammenlignet med fjoråret. Faktisk er snittet foreløpig det laveste siden 1997. Det er muligens ikke så rart når vi ser på hvordan de fargeløse gjør det om dagen. Dette er det så trist for Trøderne at selveste Nils Arne Eggen, denne velartikulerte og mentalt stabile læreren, fortalte NRK et sannhetens ord: – Jeg vil ikke si for mye om denne saken, men jeg tror det er noen enkle grep som må til for at forsvaret skal sitte, og dette er jeg sikker på at guttene og trenerapparatet vil ta tak i.

Når Eggen må rykke ut og berolige supportere og sponsorer, da veit vi det brenner under ræva på noen og enhver. Bekreftelsen fikk vi i går kveld da Rosenborg møtte nyopprykkede Fredrikstad og tapte 2-0. Det betyr at Rosenborg ligger på direkte nedrykk med kun ett poeng på 4 kamper noe som gir et snitt på 0,25 poeng per kamp. Lekkert.

Jönsson holder hodet mesterlig kaldt og blir ikke sur om noen kaller det Rosenborg opplever for krise. Til Dagbladet reflekterer han høyt: – Ett poeng etter fire matcher. Jeg blir ikke sur på deg om du kaller det krise, selv om jeg ikke vil bruke ordet. Det oppfattes sånn når man ser på poengfangsten, det skjønner jeg.

Heldigvis har svensken mer på lager: – Hadde vi fått 1-0 på den som går i stolpen og langs streken, så kunne det gjort noe med selvtilliten. Når vi ikke fikk det, så mistet vi litt selvtillit, og i andre omgang er det en del tekniske feil som vanligvis ikke ville kommet fra de tekniske beina vi har.

Fotballen er mye dersom og hvisom. Du trenger ikke være særlig skarpere enn noldusen i Dagbladet for å forstå det. Virkeligheten er derimot at ett av seriens topplag møter seriens nest dårligste motstand til mandag. Høres ikke det vidunderlig ut? Måtte bare selvtilliten til svenskene holde seg lav. Ingen grunn til å hente frem det lille ekstra selv om det er Vålerenga som kommer på besøk. Vi veit dere hater oss og vi elsker det.

 Blir du en vinner i påsken?

Akkurat nå mangler VPNs facebookgruppe 253 forfølgere for å ta igjen Klanens offisielle gruppe. Da blir noen lykkelige eiere av DVD-filmer uten at de har betalt ei krone. Får vi en magisk hendelse i påsken?

Hvor ble det av Sjapperådet?

For en liten tid tilbake meldte Sjapperådet at de er på banen igjen, men hva skjer? Sola skinner, det er blitt varmt og jeg trenger ny shorts.

 

Les også:

Diskuter hvilke forventninger du har til mandagens kamp

Dagboka mandag 18. april

Kampreferat Vålerenga-Lillestrøm 1-1

Vinn fete premier
[polldaddy poll=4934431]

Legg igjen en kommentar