Dagboka torsdag 14. april 2011

En kulinarisk dagbok i dag, med bøffelburger og kramsfugl på tallerkenen. Usmakelige klausuler og mulige slaktoffere  står også på menyen. Men aller først en advarsel fra Klanen: Neste gang får du rødt! Klanen har delt ut sesongens første gule. I gymsalen skjedde ting som ikke skal skje. Lightere, solbriller og til og med et to-stangs … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. april 2011»

En kulinarisk dagbok i dag, med bøffelburger og kramsfugl på tallerkenen. Usmakelige klausuler og mulige slaktoffere  står også på menyen. Men aller først en advarsel fra Klanen:

Neste gang får du rødt!
Klanen har delt ut sesongens første gule. I gymsalen skjedde ting som ikke skal skje. Lightere, solbriller og til og med et to-stangs banner ble kasta inn på banen fra klanstribunen. Vi sakser uhemmet fra klanen.no:

– Kaster du noe på banen, forvent at du ikke får se resten av kampen, ikke bli overrasket over en lusing. Er det du kaster farlig for folk må du i tillegg regne med å bli kasta ut fra vårt felt i en lengre periode.

– Til deg som ser på uten å gjøre noe: Husk at det er en forutsetning for at vi skal slippe snut og vektere oppe på 228 at vi klarer å ordne dette selv. Ta grep!

– Alle dere som kasta et eller annet på gymsalgølvet sist: Dere kan regne dette som et gult kort, en meget tydelig advarsel. Spesielt du som pælma tostangsbanneret (som kompisene dine har brukt timesvis på å lage) inn på indre bane kan merke deg dette: Gjentar det seg kan du regne med å se ”fotball i helgen” på tv en del framover – på Klanens felt er du i hvert fall ikke velkommen!

Kontraktklausul som gjør vondt verre for Lars Iver Strand
I går skrev Dagbladet om Lars Iver Strand og skademarerittet hans. Lars Iver er endelig tilbake i trening og vil være tilbake i god kampform om en måned om alt går etter planen. Det vil i så fall være et unntak fra regelen, for siden han kom til Vålerenga for fire år siden har absolutt ingen ting gått som planlagt. Mannen som ble hentet for å bli midtbanegeneral må overprestere for å vinne kampen om fast plass på Vålerengas midtbane med det mannskapet Vålerenga har nå. Talentet har han, han er bedre trent enn noensinne, og han kan selvsagt klare det. Men det spørs om klubben vil ha ham. Han er dyr å ha på benken, men vil bli altfor dyr om han slippes ut på gresset.

Lars Iver er blitt fortalt at han bare er én kamp unna å utløse en klausul i avtalen mellom Vålerenga og gamleklubben Tromsø – som i så fall vil påføre VIF ytterligere utgifter på en spiller klubben helst vil bli kvitt. Det skrev dagbladet.no i går. Mer får vi ikke vite. Og ingen vil bekrefte dette, verken sportsdirektør Morten Kræmer i Tromsø eller sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga vil kommentere påstanden. Den øredøvende tausheten kan ikke bety annet enn at Lars Iver har hørt rett.

– Men Lars Iver er definitivt aktuell for spill hvis han er god nok og treneren vil bruke ham, sier Haakonsen til Dagbladet.

– Det skulle bare mangle, sier vi til oss selv. Klausuler som det her er snakk om burde vært forbudt. Vi har sett altfor mange eksempler på hvordan sånne avtaler misbrukes og dermed  har bremset og delvis ødelagt spillerkarrierer.

Hvem møter Vålerenga i Cupen?
2. kvalifiserende runde er over. En av vinnerne derfra er så heldige eller uheldige at de får Vålerenga på besøk. Lag høyere oppe (les 1. og 2.divisjon) får sloss med hverandre  før Vålerenga sendes som løver til deres stakkars huler i 2. runde. Se resultater fra andre kvalifiseringsrunde her

Så hvor går turen 1. mai? Blir det en av disse klubbene som skal stå for århundrets cupbombe og sende nordens Barcelona hodestups ut av turneringen:

Holmlia? Ullern? Drøbak/Frogn? Drammen? Birkebeineren? Moelven? Korsvoll? Skedsmo? Gjøvik? Fjellhamar? Sprint-Jeløy? Skarphedin? Ottestad? Urædd?

Eller gjenopptar NFF den dumme linja og sender Tromsø til Egersund og Vålerenga opp til Finnsnes eller Sortland? Vi venter spent på oppsettet. Det kommer sannsynligvis i morgen, sier vår kilde i NFF, som samtidig opplyser om at TV-oppsettet for neste pulje tippeligakamper også er rett rundt hjørnet.

Matprat
Lillestrøm gir totalt blaffen i folkehelse, fedme og matvett. McDonalds og LSK overøser hverandre med komplimenter for samarbeid og utvikling av en økonomisk vellykket, men ernæringsmessig katastrofal meny kalt Gullik-menyen. Heldigvis bare tilgjengelig på Romerike, et strøk unga våre ikke får lov til å ferdes i uansett.

Påsken nærmer seg, fastetida er snart er over og en passende palmesøndagsmiddag skal tilberedes:

Kramsfugl
Ribb og svi fuglen. Skjær rundt endetarmsåpningen og trekk tarmen ut. Resten av innmaten skal sitte i fuglen. Hodet kan skjæres av eller sitte på. I det siste tilfelle fjernes øynene og halsen bøyes slik at nebbet kan stikkes inn under det ene låret.

Tørk fuglene godt og gni dem med salt, pepper og salvie.

Bind en baconskive rundt hver fugl og pakk den inn i vinblad.

Stek fuglen i smør til de er møre. Steketiden avhenger av alderen.

Siden matvarekjede-utvalget i går konkluderte med at kramsfugl ikke selges over disk i Norge, er Bøffelburger et smakløst alternativ, men langt fra så usmakelig som Espen Søgård

Vålerenga i dag
Se og les hva VPN har skrevet om Lillestrøm her, og si hva du tror om palmesøndagen:

[polldaddy poll=4908955]

Legg igjen en kommentar