Dagboka tirsdag 12. april 2011

I dag byr vi på hamstere, upresise skribenter, upresise politikere og klubber som er i ferd med å våkne fra ammetåka medieavtalen påførte dem. Dagbladet laller uten mening Som en hamster på LSD raser Morten P. rundt fullstendig uten mål og mening. Dersom du har orka å lese ”bloggen” hans et par ganger ser du … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. april 2011»

I dag byr vi på hamstere, upresise skribenter, upresise politikere og klubber som er i ferd med å våkne fra ammetåka medieavtalen påførte dem.

Dagbladet laller uten mening

Som en hamster på LSD raser
Morten P. rundt fullstendig uten mål og mening. Dersom du har orka å lese ”bloggen” hans et par ganger ser du raskt at han ikke akkurat er treffsikker. Det er nå én ting, i tillegg skriver han bare dårligere og enda dårligere enn det.

Innholdsmessig ser det ut til at han er mest interessert i å fortelle omverdenen hvem han sitter ved siden av på flyet og hvor mange av de norske idrettsutøverne han er på fornavn med. Formen er også ubrukelig. Den minner om haiku, disse merkelige japanske diktene. Disse diktene på sin side har et budskap, Morten P. har bare latskap.

Ingen som noen sinne har satt sine føtter på en pressetribune har vel sett Morten P. gjøre et notat eller engang ha med seg blyant. Han er der for gratis muffins og kaffe, noe man vel burde ha råd til å kjøpe selv, med en årsinntekt på 1,5-2 millioner kroner. Enda verre er det når mannen publiserer blåkopi av Kjetil Siems intervju med Vål’engamagasinet. Eneste endringa er en større fokusdreining på hvor skummel Klanen er og at han mener dette er hans egne, personlige tanker. Det må være flaut for den frie, uavhengige presse å bli brukt som mikrofonstativ på den måten, selv for Dagbladet som egentlig er mest kjent for å rekruttere vennene sine til ledende posisjoner. Kompetanse går dermed i andre rekke.

Les Klanens tilsvar her og Morten P. sitt åpningsinnlegg.

Hva ønsker så Morten P. å oppnå med dette? Selvsagt er det noe uklart, det er jo en rallende mann som uttaler seg, men foreløpig vet vi følgende:

– Klanen er et stadig voksende problem

Selvsagt er Klanen et problem, det er ikke noe nytt. De har rettighetene til den kommersielle bruken av VIF-logoen noe AS’et helt sikkert skulle hatt lankene på. Klanen stiller på Norway Cup hvert år med eget telt og tar seg av lag som ikke har alt helt på stell, de tjener penger som gress og tilbakefører midler til breddeidretten fremfor å skuffe dem inn i AS’et. Skikkelig skumle så langt. Videre sørger de for at det er transport til bortekamper for medlemmene, de bedriver utstrakt dugnadsvirksomhet for å skape en fantastisk ramme rundt fotballkamper de ikke selv profitterer på. Og det meste av dette er så grusomt at bildene benyttes kynisk av media for å få opp antall lesere og seere. Kan noen bli skumlere?

Diskuter saken her

Tyngst for brystet faller det allikevel Morten P. at Klanen omtaler Vålerengas investorer for ”et nødvendig onde”. Selvsagt er investorene nødvendige, like selvsagt som man helst ser at man kan leve uten. Dagbladet skulle sikkert ønske de var så dyktige på å lage avis at de verken trengte statsstøtte eller annonsører, men det klarer de ikke. Beviset på at Dagbladet ser sine annonsører som et ”nødvendig onde” var da de selv, meget motvillig, kastet ut annonsene for telesex.

Morten P, du har igjen fått litt oppmerksomhet rundt din person og noen nye klikk til ”bloggen” din. Ditt neste trekk bør være å utdype din agenda og fortelle Norge hvem du taler på vegne av. For dette er neppe dine egne ord.

Naboer fortviler over Vålerenga Stadion

I går meldte NRK at naboer frykter utbygginga av Vålerenga stadion og bruker tiden på å fortvile. De som fortviler er noen nedover i Grenseveien som frykter økt trafikkbelastning. Vi som bor på Ulven og Teisen derimot ser på utbyggingen som et løft for området. For anlegget vil trekke med seg spisesteder, kafeer og andre forlystelser. Hurra! Trafikkavviklinga tror vi ordnes på ypperligste vis uten at det legger større press på Grenseveien enn hva de har i dag.

Senere på dagen kommer Høyres Herman Kopp krypende til statskanalen for å få sine minutter i rampelyset. Han vil ikke legge penger på bordet dersom Vålerenga på egenhånd klarer å finansiere byggingen og begrunner det med følgende gullkorn:

– Når de får en tomt, og vi legger forholdene til rette,  får de langt mer enn noen annen klubb i Norge har fått til utvikling av sine stadioner.

Her er det tydelig at Kopp har rota i medisinskapet til Morten P. Når har Høyre, det eneste partiet som stemte mot tomteoverdragelse, lagt forholdene til rette? De har lagt like mye til rette for at stadion skal bygges som at Dagbokskribenten legger til rette for byråd fra Høyre ved å stemme…alle andre partier enn netopp Høyre. Noksagter!

Påsken nærmer seg

Påskeuka byr på ikke mindre enn to oppgjør på gresset vi kan se frem til. Først kommer LSK for å smake stake, deretter reiser vi til Trondheim for å hjelpe bygdefolket med å fylle Lerkendal. Trønderne sliter nemlig om dagen med å få folk på kamp. I den anledning kan vi lese følgende hos Aftenposten:

– Men vi er med i TV-avtalen, og aksepterer selvfølgelig det, sier han (Kommersiell leder, Per Mikalesen. Red anm.) – og forklarer at  TV-eksponeringen samtidig er med på å øke inntektene fra sponsorer.

Betyr det at selv klubbene begynner å tvile på hvor fornuftig det er å selge hud, hår og sjel til kommersielle medier? Dæven, nå står ikke verden til…påske?

Les også:

Gabardinmannen ser på noe småtteri

Last ned skrivebordsbakgrunn 2011

Dagboka mandag 11. april 2011

Delta i konkurransen

Legg igjen en kommentar