Gabardinmannen ser på Stabæk

Det er et gammelt visdomsord fra Gabardinmannen at ”Dersom Stabæk var en sykdom så ville den vært helt ufarlig, rett og slett fordi Stabæk aldri har smitta noen.” Det plager Ingebrigt, det plager bæringer, de skulle så gjerne ha skapt litt engasjement, de skulle så gjerne vært hata, alle synes bare dem er helt greie … Fortsett å lese «Gabardinmannen ser på Stabæk»

Det er et gammelt visdomsord fra Gabardinmannen at ”Dersom Stabæk var en sykdom så ville den vært helt ufarlig, rett og slett fordi Stabæk aldri har smitta noen.” Det plager Ingebrigt, det plager bæringer, de skulle så gjerne ha skapt litt engasjement, de skulle så gjerne vært hata, alle synes bare dem er helt greie lissom. Det er som i ungdommen, du vil ikke være grei, for grei får bare følge til døra. Det er tøff, macho og sexy som får være med inn og rense pipa.

Banansvenske ut – partysvenske inn
Du var ikke i tvil, var du vel da Stabæk mista sin svenske trener til RBK, da måtte de hente en ny svenske. Jeg veit ikke hva som er så fascinerende med svensker der ute i nabobygda, men mens Oslo henter svensker til restaurantbransjen, hentes de som fotballspillere i Bærum. Mens resten av Norge ser til Afrika for unge talenter, ser Stabæk til Sverige. Det kan hende de ikke er så vant til folk med annen hudfarge der ute, jeg tror ikke begrunnelsen er så enkel.  Jeg tror heller begrunnelsen ligger i at gammelsossene der ute tror at det eneste folk fra Afrika kan gjøre på gresset, er å røyke eller klippe det, men hvem er jeg som er fordomsfull om andres fordommer lissom.

Sportsklubben 0-7
Med 7-0 i ræva fra første serierunde mot harrytampene fra stasjonsbygda, så dette ut som starten på en vond sesong for Sveriges lag i Tippeligaen. Litt moro da å se Stabæk Support i ekstase i Trondheim, hvor alle var med på ”Hvem er Janne Jønsson”, mens det ble mye mumling på ”vi har Lennartsson, Petterson, Larson, Hanson, Knudtson, Johnson eller noe lignende”. For fremtiden foreslår jeg at dere synger ”Vi har en eller annen svenske”, så slipper både dere og Ingebrigt Steen Jensen å bli avkledd på at dere ikke husker navnet på det karismevakumet som trener dere nå. Den eneste grunnen til å kjenne igjen Stabæks nye trener Jörgen Lennartsson, eller noe sånt, er at han ser ut som Carolas eksmann Runar Sørgård ville gjort om han var født med kromosomfeil.

MIX er MAX lissom
Jeg må le av Mikkel Diskerud, gutten bruker hele høsten på å lage sak av om han er bundet av kontrakten sin, eller ikke. Med en gang det ble slått fast at han hadde rett og ikke var bundet til Stabæk, oppdaget han at det egentlig ikke var andre som ville ha han og bandt seg til nettopp Stabæk. Mikkel Diskerud er ikke akkurat en du drømmer om som ny nabo, eller formann i borettslaget. Han skal ha rett, PUNKTUM.

Hvem er Jan Jönsson?
Spørsmålet Stabæks supportere kom med på Lerkendal, kan de stille om alle som er i klubben også. Det er to personer alle veit hvem er i Stabæk. Den ene fortjener en smule respekt (!), Ingebrigt Steen Jensen, en mann som brenner både for Stabæk og norsk fotball, den andre er han tjukke islendingen. Bortsett fra det er vel Stabæk nå mest kjent for at spillere som Martin Andresen og Andre Muri har kastet bort noen år der før karrieren tok av.  Stabæk fryktet at Janne Jönsson skulle rappe et hopetall av klubbens profiler og toppspillere da han forsvant til RBK. Den frykten var ugrunnet, ikke fordi Jönsson var lojal, men fordi Stabæk ikke hadde spillere som var så jævla spennende for andre. Jan Banan Halbrent Tømmernes, lissom.

Blakke på vestkanten
Frem til de siste årene var de eneste som var blakke på vestkanten hester, men Lyn har drukna i skurkegjeld og Stabæk har slitt kraftig de også. Først mista de gymsalen, det som skulle gi klubben et løft, til en ny eier som heller vil arrangere hestestevner og hundeutstilling enn kamper med kjedelige Stabæk fotball. Det som skulle bli rike Stabæk etter mange år med klubbygging, har blitt redusert til en fattig småklubb som snart må ta den ydmykende turen tilbake til Nadderud.

Litt rart må det være for folka som liker å bli kalt sosser at det nå har kommet kjøpesenter i Sandvika, folk som tidligere ikke ville handle i butikk, men boutique, henger nå i simple kjøpesentre slik vi har gjort i 30 år. Det er ikke lenge til vi møter bærumssossene på Svinesund med en 5-pakk Petterøes 3 med rullepapir under armen, hvilket jævla forfall det har vært i sosse-Norge.

Skal ligge 20 poeng foran Enga
Det var Ingebrigt Steen Jensens hårete mål foran sesongene på slutten av 90-tallet, i presens er det en mer realistisk målsetting å unngå bunnstrid og ydmykelser i kampene og sesongene fremover. Stakkars Stabæk har gått fra flere tiår hvor de levde drømmen til å stå opp med kuppelhue og ei feit og naken dame på armen. Vi har alle vært der, men Stabæk rakk ikke å komme seg av gårde før hu våkna, så nå står de der med leiekontrakten sin i Stabæk Arena.

McDonalds og Stabæk
Jeg lurer på hva dem tenkte på i McDonalds da dem begynte å sponse Stabæk. Hvilke verdier, eller hva overhodet, er det dem har felles bortsett fra et nært forhold til ruslebiffen fra Island? Litt spesielt er det at Stabæk drikker ”hemmelig” gammal tran som smaker eplejuice og fokuserer på kosthold, samtidig som McDonalds-reklamen lyser med sin skinnende M mellom dobbelthakene til Veigard Pall Gunnarson.

Selve kampen
Bærum gleder seg, dette er nemlig første gang siden rosemalingsmessa i oktober i 2009 at de har et arrangement som går i pluss i Norges eneste gymsal uten ribbevegg.  Før kampen benytter de den eneste kampen i år med litt folk til å hylle Daniel ”Klarte ikke å grine seg til VM-plass”-Nannskog, en spiller som utenfor Bærums grenser er mer kjent for sine bustete øyebryn enn noe annet. Vi håper for TV2s seere at han får en ladyshave i avskjedsgave.

Vålerengas lekne mannskap vil feie gølvet med Stabæks høyst ordinære profilløse mannskap. Vi leder Tippeligaen med 9 poeng fredag kveld, akkurat det er sikkert som pikk i tante Torunn.

Mer gabardin om Stabæk her

Legg igjen en kommentar