Reisen til verdens ende

Morgenkvisten er deilig stille når folk begynner å samle seg utenfor Bohemen allerede rundt 06:00 lørdag morgen i påvente på transporten til Stavanger. Himmelen er klar i motsetning til folks øyne som bærer tydelig preg av at de ikke har vært våkne veldig lenge. Bussen ankommer med morgenfriske sjåfører og tydelig opplagt bussansvarlig. Alt er … Fortsett å lese «Reisen til verdens ende»

Morgenkvisten er deilig stille når folk begynner å samle seg utenfor Bohemen allerede rundt 06:00 lørdag morgen i påvente på transporten til Stavanger. Himmelen er klar i motsetning til folks øyne som bærer tydelig preg av at de ikke har vært våkne veldig lenge. Bussen ankommer med morgenfriske sjåfører og tydelig opplagt bussansvarlig. Alt er klart. Det er tur. Sesongen er i gang.

Nedturen

Selv om sola etter hvert skinner og Oslo, Bærum og Drammen raser forbi utenfor vinduene,er ikke stemningen helt på topp. For de aller fleste er det fysisk vondt å være oppe så tidlig en lørdag. Forskjellige forsøk på å døyve smertene blir registrert. Kaffe, aviser, sjokolademelk og fjolledrikker er noen av remediene i bruk. Derimot løsner det når vi har kommet oss gjennom Telemark og er på grensa til Sørlandet. Her plukkes et par karer opp som ikke rakk bussen. De har kjørt som gærne for å ta oss igjen, det er alltid godt med noen som har hatt en verre start på dagen enn en selv.

Praten begynner å løsne, men det virker som om dagens kamp er et tema folk bevisst unngår. For de fleste sin del er det positivitet å spore på vegne av sesongene, alle er glade for Moldes resultat på fredag, men rundt kampen mot Viking er det tydelig usikkerhet å spore. Premierenerver, Vålerengas skadesituasjon og manglende kunnskap rundt hva Hareide har å stille opp med, gjør at de fleste sier seg fornøyde med poeng. 3 poeng er rein bonus og tap forbereder alle seg mentalt på.

Vi får en velfortjent stopp en eller annen plass på Sørlandet. De aller fleste benytter anledningen til å fyre seg en sigg og urinere i guds frie natur, men dette er mars. Det finnes snø. Snøballkrigen er uunngåelig. Uskyldige rammes, skyldige rammes hardere og dette ser ut til å være nøkkelen for å løse opp en ellers usikker stemning. Nå er alle sikre på at seriestarttur i mars med nydelig påskevær er det eneste riktige. Etter dette går praten lettere selv om de fleste fremdeles er usikre på dagens resultat.

Bussen ruller inn foran stadion en time før kampstart. Et godt tidspunkt som gir oss anledning til å følge oppvarminga, tømme kroppsvæske innendørs og finne de plassene på tribuna som passer hver enkelt best. Speaker annonserer at en som har deltatt i Idol skal synge en utrolig pompøs sang før kampstart sammen med ei jente i fryktelig kort skjørt, og årets tippeliga er i gang for Vålerenga.

Kampens forløp kan du lese om i en annen artikkel på VPN, den ender som kjent 0-2.

Oppturen

Noe så vidunderlig deilig. På bussen er det enstemmig at dette ikke er Vålerengas flotteste seier, men den kan vise seg å bli den viktigste når regnskapet skal gjøres opp. Tross alt er dette en av de tøffeste bortekampene denne sesongen, Viking er tippet av de fleste som et av topplagene (i år også), dermed kan skuldrene senkes og jubelen slippes løs på bussen også.

I vårt midte har vi en mann hvis reaksjon på Vålerengaseier er å bade. Bussjefen er en mann med hjerte på rette plass og kan ikke la gutten reise badeløs hjem, derfor stanser vi rett utenfor Stavanger. Elva ligger kald og avskrekkende omkranset av snø og is. Vår man kler seg avskrekkende naken og hopper uti. Lungebetennelse ønsker de fleste av oss å unngå, vår mann bryr seg ikke. Feires skal det uansett.

Utenfor Tvedestrand blir det også en lenger rast. Mens de lokale lar seg fascinere av en buss full av flotte menn og kvinner, lar bussens passasjerer seg fascinere av en lokalbefolkning som lever opp til våre fordommer om distriktsungdom. Gamle biler som er uforsvarlig påkostet stilles på linje, jenter noe under minstemål ramler ut. Rånekulturen lever i beste velgående. På bussen roes det hele litt ned, noe enkelte synes er ugreit. Det er ikke lett å finne balansegang mellom de som ønsker uhemmet fest etter en seier natt til søndag og de som har aktiviteter påfølgende dag og dermed ønsker noen minutter på øyet. Überturmester løser det hele med en fremvisning av Selskapsreisen II. Gamle, og ikke helt geniale filmer, blir aldri så riktig som på en buss.

Mens utestedene i Oslo sentrum forbereder seg på å stenge dørene ruller bussen opp foran Bohemen. En tur som ender 22,5 timer etter at denne skribenten vraltet seg ut av bingen er over. Fotballsesongen er i gang. Tursesongen er i gang. Vålerengas første poeng i 2011 kan ingen ta fra oss. Er det ikke fantastisk?

Nyheter for året

I fjor starta Klansbussens ansvarlige med matservering som et forsøk. Dette er betydelig utvidet og denne turen stod lapskaus, burger og toast på menyen. For et herlig tiltak. I tilegg til at det smakte fortreffelig, betyr det at man slipper å stå i uendelige lange køer på bensinstasjoner for å sikre seg den siste pølsa som har ligget hele dagen på grillen. Internett er også kobla til bussen. Dette gir alle muligheter til å komme med musikkønsker fra et ufattelig rikholdig musikkbibliotek. Om ønskelåta ikke finnes i arkivet hentes den med letthet ned fra Youtube.

Tommel opp i rumpa på alle frivillige som gjør bussturen til en nytelse!

Se flere bilder på Facebook

Legg igjen en kommentar