Åpent leserbrev til Erlend Nesje

Journalist Nesje i Aftenposten har diagnostisert norsk hockey generelt og Steffen Thoresen spesielt. Dette har fått en av våre lesere til å reagere. Hockeyekspert er du så sannelig ikke, det merkes og det sier du selv, men det hindrer deg ikke fra å stille diagnose over hele sporten i Aftenposten tidligere denne uka. Det er … Fortsett å lese «Åpent leserbrev til Erlend Nesje»

Journalist Nesje i Aftenposten har diagnostisert norsk hockey generelt og Steffen Thoresen spesielt. Dette har fått en av våre lesere til å reagere.

Hockeyekspert er du så sannelig ikke, det merkes og det sier du selv, men det hindrer deg ikke fra å stille diagnose over hele sporten i Aftenposten tidligere denne uka. Det er deilig å tenke på at man betaler abonnement for å lønne selvhøytidelige yppersteprester med enorm moralsk patos og fraværende fagkunnskap. I slutten av artikkelen din lirer du av deg følgende:

– Norsk ishockey er flinke til å klage. Over manglende oppmerksomhet. Over at de har for få haller til å kunne utvikle sporten ytterligere i Norge. Men i stedet for å jamre bør de rydde i egne rekker og gjøre noe med eget omdømme.

Fine selvfølgeligheter du kommer med der. Fint om du redegjør litt mer for hva denne ryddinga i egne rekker skal bestå i. Livstids utestengelse av Steffen Thoresen er kanskje en bra start?

Du skriver:

«Bølla Steffen Thoresen» og «Og det var alt annet enn ishockey: Det var blind vold»

Javel, dette var å gå langt over streken. Er det uinteressant at Koivu ofte takler mot hodet og generelt er en grisete spiller? Er ikke Koivu en bølle da? Dette har Morten Langli i TV2 oppfattet, men å nyansere bildet passet kanskje ikke så bra i inn i kommentaren din? For du gjorde naturligvis grundig research før du skrev kommentaren, du som ikke er en hockeyekspert? Eller må vi rett og slett skrive det på kontoen for manglende hockeyekspertise?

Og kan du definere hva blind vold er? En vanlig definisjon er vel at blind vold anses å være vold som skjer uten noe som helst forspill, helt ut av det blå. Er det ikke en forhistorie når det takles mot hodet og alle tjuvtriks i boka benyttes?

Du skriver : «Vi visste bedre etter å ha lest overskriftene i går morges».

Overskriftene? Som om det var bred dekning av kampen! Det var jo utelukkende Romerikes blad som dekket kampen, og så begynte kollegene dine (og etterhvert du) å koke suppe på den begrensede dekningen de hadde.

«TV-bildene er stygge.» Det er et uklart youtube-klipp! Kampen ble ikke dekket på TV.
«Det er så stygt at TV2 burde vurdert 18 års aldersgrense på klippet fra en norsk ishockeykamp»

Du ser åpenbart ikke mye på TV – jeg kan forsikre deg om at det går langt verre ting på boksen enn krysstaklinger mot hode og nakke, men din omtanke for oppvoksende generasjon er rørende. Det patetiske i din artikkel når nye høyder når du skriver :

«Hvor mange foreldre vil sende yngstemann på ishockeytrening etter å ha sett Steffen Thoresen i fri dressur?»

Alle med litt mer hockeyekspertise enn deg, sannsynligvis også en del hockeymødre- og fedre, vet at dette skjer svært sjelden. Å tro at foreldre skal holde barna unna en hel sport på grunn av en ekstrem hendelse i seniorhockey er helt latterlig. Det blir som om samlivseksperter skal gå ut og advare kvinner mot å gifte seg med menn eller skaffe seg mannlige kjærester fordi de fleste drap skjer i nære relasjoner og at de fleste drap begås av menn.

Erlend Nesje, fra nå av foreslår jeg at du holder deg til det du kan, damehåndball, langrenn og Premier League.

Dette blir for dumt.

Morten Nilsen

Legg igjen en kommentar