Dagboka tirsdag 8. mars 2011

I dag ser vi på hva noen mener om Tippeligaen 2011, hva som skjer i vår håkkiverden og vi rydder plass til vår ene leser som ikke har handlet drakt. Dessuten mener Lars Iver Strand noe om egen situasjon mens Sjappesjefen mener noe om billettsalget til bortekampen mot Stabæk. Håkki Like greit å ta det … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. mars 2011»

I dag ser vi på hva noen mener om Tippeligaen 2011, hva som skjer i vår håkkiverden og vi rydder plass til vår ene leser som ikke har handlet drakt. Dessuten mener Lars Iver Strand noe om egen situasjon mens Sjappesjefen mener noe om billettsalget til bortekampen mot Stabæk.

Håkki
Like greit å ta det først som sist. Selv om fotballstarten nærmer seg med rakettfart er tross alt håkki det viktigste som foregår i vålerengauniverset om dagen. I kveld spiller våre iskrigere sin fjerde kvartfinalekamp mot Lørenskog. Kugutta fra feil side av Oslo-grensa leder foreløpig 2-1 i kamper takket være dommere som ikke akkurat kan beskyldes for å være dyktige på det de gjør. I forrige kamp på Jordal klarte Tommy Søstumoen glatt å overse at Lørenskog hadde alt for mange spillere på isen samtidig. For å rette opp sine feil får den samme Tommy lov å dømme kveldens oppgjør. Eller så lager han nye feil, fullt mulig det og når du er inkompetent.

Kampen starter for øvrig 19:00 og buss 401 skulle vel frakte deg så nærme Lørenskog ishall at du klarer å gå resten.

Draktreklame fra helvete
Vår ene leser, Petter, har vært på tokt for å skaffe seg den nye drakta. Etter handleturen dyttet han denne saken over til VPN:

Var i Vallhall på fredag for å se VIF gruse fugla fra Norges flomhovedstad og for å kjøpe den nye hjemmedrakta. Jeg gikk tomhendt i begge henseende. Jeg skal ikke si noe om kampen, den er behørig dekket andre steder. Det jeg ønsker å dele er min mening om VIF og draktsalg. .

Er det flere enn meg som mener at 700 flis for hjemmedrakta er litt stivt? Det er jo tross alt ikke annet enn en litt forsegjort t-skjorte. Mitt hovedpoeng er imidlertid ikke prisen, drakta må man jo ha. MEN! Jeg synes det er direkte frekt at man ikke kan velge drakt uten reklame på. La gå at Nordea vil ha navnet sitt på brystet, men at Hurtigruta Carglass (et usedvanlig dumt firmanavn med et sammensurium av norsk og engelsk) SKAL stå på ryggen til hjemmedrakta, det er bare for drøyt! .

Hva er det vi supportere betaler for? Er det for drakta, eller betaler vi for å være frivillige reklameplakater for organisasjoner vi ikke har noe forhold til? Jeg bruker ofte Enga-effekter, men jeg vil vise min lidenskap for Oslos stolthet, ikke min tilhørighet til en draktsponsor! Jeg ønsker ikke å være en nyttig idiot! .

Jeg er klar over at det har vært en viss tradisjon med reklame på ryggen av drakta, men at det har blitt gjort feil tidligere skaper som kjent ikke presedens! Jeg mener det bør være frivillig om man vil se ut som en reklameplakat. Betaler man friske 700,- bør man kunne velge vekk ryggreklamen. Denne valgfriheten bør klubben også se seg tjent med.

Dermed er hansken kastet. Vår andre leser er velkommen til å sende sine synspunkter på kontakt_ossATTvpnDÅTTno. En adresse for elektronisk post der altså.

Hvem vinner Tippeligaen 2011?
Om fremtiden kan ingen vite. Noen mener derimot at de er svært kvalifiserte for å mene noe om saken siden de har lest boka til Snåsamannen. Per Mathias Høgmo er en av disse og mener å vite at årets serie blir rekordjevn. Til Aftenposten sier han videre:

– Rosenborg og Vålerenga kommer nok til å være i teten, for de har tunge økonomiske muskler som ingen andre har.

Joda, vi har økonomiske muskler. De siste åra har Vålerenga langt på vei klart å trene opp disse musklene selv gjennom god økonomistyring. Åpenbart har TIL forstått at det kan være ålreit å ha en viss kontroll på økonomien også, de er i hvert fall ute og søker etter en økonomisjef til en stilling som er nyopprettet. Se der ja, helt ny tankegang der nord. Om du vil søke kan du på eget initiativ oppsøke hjemmesidene til TIL, bare vær klar over at du må være knakandes dyktig på ”office-applikasjoner” og ha i bakhodet at du da blir den første økonomisjefen i en sjappe som omsetter for 80 mill i året.
Lykke til.

Andre som mener seg kompetente til å vite noe om utfallet av årets Tippeliga er vår egen Petter Myhre. Han uttaler seg til sin arbeidsgiver TV2 og gir følgende dypsindige analyse:– Vålerenga er blant de som kan ta gull. Jeg tipper det er tre-fire lag som har muligheten. Molde vil være i nærheten. De har i hvert fall ressursene. For første gang på lenge føler jeg ikke at det er noen klar gullkandidat som skiller seg ut.Myhre mener også at årets serie blir rekordjevn, tydelig at han var på samme seminar som Høgmo. Og vi sitrer av spenning med tanke på hvem som er neste ut og mener serien blir rekordjevn.

Lars Iver Strand tilbake til torskeland
Lars Iver Strand skriver seg vel inn i historien som tidenes bomkjøp for Vålerenga. Dessverre. Vi var mange som ønsket ham all mulig suksess i den kongeblå drakta. Skader har derimot satt fullstendig stopp for den muligheten i kombinasjon med en tilsynelatende mangel på motivasjon. Når det nå ikke fungerer for Lars Iver Strand fungerer det ikke for Vålerenga heller og da smerter det ikke så mye at Aftenposten sier gutten kan rusle gratis til TIL, eller andre klubber, om han ønsker det:

En skadeplaget Strand som nettopp har begynt å spille fotball igjen etter en ankeloperasjon i fjor høst, har nemlig fått lovnader fra sin nåværende klubb Vålerenga om at han kan få forlate klubben vederlagsfritt, til tross for at han fortsatt har ett år igjen av kontrakten.

Generalprøve lørdag
På Valle tar Vålerenga i mot Follo til en slags generalprøve til lørdag. Kampen starter klokka 14.30, foregår utendørs og Vålerenga stiller i drakter med reklame. Det viktigste i denne kampen er vel å unngå skader på enda flere spillere. Og så er det jo artig å slå bønder.

Billettnytt fra Sjappa
Sjappesjefen har klinka over følgende i anledning bortekampen mot Stabæk:

Vi har fått tilgang på ca 1500 billetter til felt D og C i gymsalen disse selges i Sjappa fra onsdag 9. mars kl 10:00. Forkjøpsrett for sesongkortinnehavere frem til og med lørdag 12. mars kl 16:00.

Og til slutt
Med dette kan du se på deg selv som informert og oppdatert til de grader at du stikker inn på våre facebooksider og får med deg det vi ikke fikk med her. Når dette er gjort reiser du til Lørenskog for å støtte laget på isen mot Lørenskog og dommere.

Legg igjen en kommentar