Dagboka mandag 29. november 2010

Det er iskaldt i Oslo. Vinden uler mellom gamle hus og nye skyskrapere, sesongen 2010 er over. Oslos eneste lag i våre to øverste divisjoner har feriedager, mens du sitter der og er kåt som et lemen på overgangsrykter.Dagens dagbok verken varmer, eller gir deg nye rykter, men en dagbok blir det uansett. Tenk deg … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29. november 2010»

Det er iskaldt i Oslo. Vinden uler mellom gamle hus og nye skyskrapere, sesongen 2010 er over. Oslos eneste lag i våre to øverste divisjoner har feriedager, mens du sitter der og er kåt som et lemen på overgangsrykter.Dagens dagbok verken varmer, eller gir deg nye rykter, men en dagbok blir det uansett.

Tenk deg ett år frem i tid
Ja, neste år ville dette vært oppsummeringen av siste serierunde. La oss se for oss hvordan dagboka ville sett ut:

Kuldeskandale på Ullevaal
For første gang i historien fikk vi oppleve at en spiller har blitt byttet ut med koldbrann i beinet. Det var Morten Berre som merket at følelsene forsvant i foten før han ble byttet ut til pause, inn kom en frisk Dawda Leigh i bobledress og måneboots. Sesongen som gikk i dass for Vålerenga endte dessverre med kvalifisering, der første kvalifiseringskamp går allerede på torsdag mot Nybergsund i Trysil. Det er varslet 32 kuldegrader til kampen og sannsynligvis er det enda kaldere utenfor hallen.

Selvsagt er det en ren utopi at Vålerenga skal ut i kvalifisering neste år, men tanken med at sesongen først ble avsluttet med siste serierunde i går, se den er høyst reell. Hvis ikke det er et fantastisk bidrag til å redusere tribunefremmøtet så skjønner jeg fint lite. Jeg har også vondt med å skjønne hvordan Vålerenga kan stille seg positive til dette oppsettet, vi kan da umulig være tjent med at det skal avikles kamper lenge etter at vintersesongene har rullet i gang.

Dagboka i dag konstaterer bare at det er kaldt, ballene er som klinkekuler og det knirker i kølla når du drar.

Skøytehallen på Valle
Litt trist var det å se verdenscup fra Vikingskipet i går. Skøytesporten er en sport i fritt fall, lenge hørte vi at det var de ufyselige utendørs forholdene som var grunnen til at folk uteble. Publikumsfremmøtet på Hamar i helgen forteller oss at det er sporten som er i ferd med å dø.

Til tross for oppløftende norske resultater både for kvinner og menn den siste tiden er det bare en håndfull mennesker på tribunen. Denne håndfullen med mennesker skal nå få enda et anlegg, det er lissom ikke nok med det dem har på Hamar. Et anlegg som må leve av hundeutstillinger og dansebandgallaer skal nå få sin pengeslukende tvilling oppe på Valle.

Trist at dette er prioriteringene i en by som griner etter flere anlegg for folkesporten fotball, for min del hadde det vært mer fornuft i å lage en skikkelig fotballpark med enda flere baner for bredde og barnefotball for å dekke et faktisk behov i byen og bydelen. Kan skøytehallen benyttes til noe annet enn som en nostalgisk fantasi om noe som kunne vært bra, dersom verden hadde stått stille de siste 40 åra?

Vålerenga i dag
Ullteppe, lunka øl og peanøtter. Husk at dersom du ikke har brukt opp egenmeldingsdagene dine før nyttår, så får du dem ikke overført til 2011. Hvordan høres det forresten ut når en bergenser fryser? Jeg mener vi sier jo gjerne Brrrr..

Legg igjen en kommentar