Traume gir hat !

Lenge var det fint å være bøffel. Man hadde store åpne sletter med så mye gress man kunne spise og kun enslige indianere her og der… Ja, lenge var det fint å være bøffel. Man hadde store åpne sletter med så mye gress man kunne spise og kun enslige indianere her og der. Så kom … Fortsett å lese «Traume gir hat !»

Lenge var det fint å være bøffel. Man hadde store åpne sletter med så mye gress man kunne spise og kun enslige indianere her og der…

Ja, lenge var det fint å være bøffel. Man hadde store åpne sletter med så mye gress man kunne spise og kun enslige indianere her og der. Så kom europeerne. De forstod tidlig at bøfla var roten til mye vondt og fant ut at det var til samfunnets beste å holde bestanden nede. Derfor tok de jobben med å legge jernbane på kryss og tvers av prærien slik at man enkelt kunne dampe rundt og slakte ned de dumme dyrene.

Ledelsen på Åråsen fant ut at de ikke kunne være noe dårligere. ”Du beiter stående på feil sted” og ”Jasså, du liker ikke å kle i den vanlige stygge gulsvarte skabbepelsen?” er noe de ofte har hørt på sin lille innhegning de siste sesongene. Det er ikke rart at denne bølingen frykter Cowboy Grøndalen. At hele bølingen også ble jaget vekk fra ståtribunen på Åråsen av en enslig klansmann gjør noe med deg, selv om du er en bøffel. Nå gjør de alt som står i deres makt for å ikke bli plukket ut til neste nedslakting. De kamuflerer seg med hestehoder, sombreros og tøyhøner på hodet for å skli inn i mengden med bygdeoriginaler som bekler dette rurale området.

Men å bli mobbet, jaget og slaktet på denne måten koster mye – selv om man overlever. Tror du meg ikke? Vel, bare spør John Ausonius. Det er skadelig og det blir som regel traumer av det. Vanskelig blir det også å forholde seg til realiteter og relasjoner på samme måte som vanlige mennesker og grupper gjør. Det blir fort mye drama av ingenting og man har et behov for å få utløp for alle disse følelsene man har.

Denne trangen kan få utløp på flere måter. Man kan bli veldig emosjonell og dedikere hele kamper til sin egen lille Skybert Åberg – en liten snelle fra Rognan som faket sin egen død fordi hun ikke orket å være inne på kanarifansens forum under nicket Maja lenger. Eller så kan man drikke, lage seg en bra cocktail en lørdags kveld og oppsøke spillere mens man er under sterke hallusinasjoner. Denne praten må man deretter poste på forumet slik at også resten kan ta seg nær av det.

Dette gikk sist ut over Mads Dahm. Stakkars gutt. Komme fra et velmøblert hjem i Oslo før han blir kastet inn i en stinkende innhegning bare fordi hans velgjørere drev med hvitsnippforbrytelser og støttet opp under trafficking. Alt han hadde gjort var å fleipe litt med denne supporteren, gitt han komplimenter for god klessmak og lignende. Takken var at han måtte stå skolerett foran hele bølingen og bedyre at han ikke hatet dem, han hadde jo tross alt skrevet under en arbeidsavtale som gårdsgutt der.

Men dette er tross alt bare Mads Dahm. En ubetydelighet som allerede om 5 år er redusert til et meget vanskelig quiz-spørsmål.
Hva om noen av de andre spillerne i klubben sto frem med et annet budskap enn ”Jeg elsker LSK og Bøfla enda mer jättejättejättesnabba ponnyhestär”? Blir det igjen et fesjå for alle de som liker å mimre tilbake til de dager da Jerry Springer ga oss prima underholdning i form av å se på degenerert søppel som slåss seg i mellom i beste sendetid?

Hva hvis en av nestorene i spillergruppen stod frem som Vål’engasupporter? Hva om dette er samme mannen som er deres hærfører i knokkelball? Hva om dette er den samme spilleren som har gått lengst i å imitere bøflas svulstige pannelapp?

Vil det bli drama og hat da? Vil vi få en ny reaksjon lik det du forventer å se av en treåring som blir nektet sjokolademelk etter at tannpussen er unnagjort for kvelden?

Legg igjen en kommentar