Dagboka mandag 11. oktober 2010

Gylne muligheter vi ikke grep, samt litt om fredsprisen, er det vi byr på denne blåmandagen. Litt nynorsk er det også, som om det hjelper. Fire gylne muligheter, men Vålerenga grep ikke sine tre Mens Drillos menn grep muligheten og festet grepet i EM-kvaliken, skusla Vålerengas kvinner og menn bort sine gylne muligheter i uka … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. oktober 2010»

Gylne muligheter vi ikke grep, samt litt om fredsprisen, er det vi byr på denne blåmandagen. Litt nynorsk er det også, som om det hjelper.

Fire gylne muligheter, men Vålerenga grep ikke sine tre
Mens Drillos menn grep muligheten og festet grepet i EM-kvaliken, skusla Vålerengas kvinner og menn bort sine gylne muligheter i uka som gikk. A-laget fikk det for tøft i Trondheim og må nå konsentrere seg om sølvkampen. Rekruttene kunne tatt et sjumilssteg mot ny kontrakt i andre, og damene kunne vært sjef i opprykkskampen, men begge lagene tapte ufortjent poeng.

Vålerenga det er oss, vi skulle liksom drekka tran på Voss, inkassere tre poeng og legge press på Medkila i kampen om andreplassen og opprykk til Toppserien. Men Voss viste muskler og Hordalands Avis skriver dette om kampen:

Vossajentene meinte alvor, og Mari Sævig sette standarden for dagens kamp ved å scora det første målet i femte minutt. Vålerenga-spelarane fekk nok å bryna seg på ut over i første omgong, der Voss hadde overtaket 1-0 til pause.
Marte Libach scora det første målet for Vålerenga i 64. minutt ut i andre omgang, deretter tetna kampen seg til i innspurten.
I 87. minutt scora Cecilie Berg Hansen Vålerenga sitt andre mål, men Randi Himle knuste sjølvtilliten til Vålerenga då ho scora det siste målet på eit straffespark, eit minutt på overtid

Med poengdeling på Prestegardsmoen må damene ha god hjelp fra høyere makter for å klare opprykket, men løpet er ikke helt kjørt. Medkila er bare to poeng foran og får forhåpentligvis kjenne alvoret med fartsdumpene på Voss neste helg. Med fru Fortuna i ryggen mot Fortuna på Valle, kan Vålerenga gjøre sitt til at den siste kampen mot Medkila i Harstad blir en ren opprykksfinale.

Vålerenga 2 derimot, har for alvor spilt seg inn i nedrykksstriden igjen med poengtapet mot Nest-Sotra i går. Mos brente straffe og for øvrig melder Andrea Lomberto om 14 målsjanser i en kamp der uavgjort 1-1 føles som tap, og der Vålerenga rotet bort en gyllen mulighet til å få litt pusterom i nedrykkstriden.

Men ikke noe er så galt at det ikke er godt for noe. Nå får vi to superspennende superlørdager på rad med rekruttlagets desperate kamp for å overleve klokka 13 og A-lagets mindre desperate kamp for å sikre sølvet klokka 17. Kjelsås borte førstkommende lørdag og avslutning mot Bærum i Vallhall om to uker. Joda. Med to poeng å gå på er det fremdeles godt håp, for Os kløner det sikkert til for seg sjæl i lokaloppgjørene mot Åsane og Nest-Sotra. Vi spår et fortsatt liv for Vålerenga i Fair Play-ligaen neste sesong.

Fredsprisen
Som venta gjekk ikkje prisen til verken Nils Arne Eggen eller nokon annan i midtnoreg, men Rosenborg stikker vel likevel av med Fair Play prisen i år som de gjorde i fjor, det blir nesten som å si at fredsprisen 2010 gikk til Kina.Tumultene før straffesparket på Lerkendal forrige søndag holdt liv i et fotballferienorge en hele uke, med Annans gode grep om motstanderne og Eggens tilsvarende dårlige grep på media, mens det var påfallende stille omkring den største synderen i konflikten: Terje Hauge. Represalier var noe vi trodde forsvant fra landet da tyskerne pakka lovbøkene og dro sydover. Det gule kortet til Freddy minnet stygt om den tida. Noen måtte straffes åkke som, og flasketuten pekte på fredsæle Freddy. Freddys milde straksreaksjon på dette, kvalifiserte for så vidt til fredsprisen, men dommer Hauges innsats definitivt ikke. Han hjalp godt til med å ødelegge det som kunne holdt liv i gullkampen resten av sesongen.

Destruktiv dømming var det også på Voss, men den historien får dere ikke før litt seinere i dag på VPN Spesial.

Vålerenga i dag
Huske på at det bare er 540 billetter til salgs til Hønefosskampen. Kun for dem med sesongkort. Salget startet i Sjappa i dag

Les også:
– Dårlige dommere er en hån mot det vi driver med!

Legg igjen en kommentar