Iversen hjem til Vålerenga?

Er Ivers en fotballhore? Og er han i så fall verdt mer enn ett års forbruk av Clerasil? Vi skjønner godt at han ønsker seg tilbake til et ordentlig lag, men vil vi ha ham? Både og, mener vår mann på overgangsmarkedet. Fantastisk eller forferdelig timing? Sånn rett før det som er seriefinalen har det … Fortsett å lese «Iversen hjem til Vålerenga?»

Er Ivers en fotballhore? Og er han i så fall verdt mer enn ett års forbruk av Clerasil? Vi skjønner godt at han ønsker seg tilbake til et ordentlig lag, men vil vi ha ham?
Både og, mener vår mann på overgangsmarkedet.

Fantastisk eller forferdelig timing?

Sånn rett før det som er seriefinalen har det blitt strålende hurramegrundt i media. Steffen Iversen er nesten ferdig med kontrakten sin, og blant spekulasjonene finner media at han kan tenkes å vende tilbake til Vålerenga. Ikke uvanlig at media spekulerer (det kan tenkes at han blir i Trondheim, og det kan også tenkes at han havner i England sammen med familien), men det spesielle er kommentarene som kommer.

Iversen selv er tydeligvis mer opptatt av sitt eget taktiske spill for å få til sine ønsker at han like gjerne i VG sier at han ikke utelukker noenting, ei heller retur til Vålerenga. Riktig nok sagt med glimt i øyet, men kanskje ikke noe som bidrar til et harmonisk og samstemt RBK før kampen mot oss.

Mer interessant er det at direktør Haakonsen i Vålerenga, mannen som kategorisk (og forståelig nok!) ikke kommenterer overgangsrykter i det hele tatt normalt sett, plutselig sier til TV2 at Iversen er en interessant spiller for Vålerenga. Say what?

Sleng på en Freddy som sier at Ivers hadde vært bra, og en Kjellsen i Klanen som tviler på at Steffen kommer tilbake, og påminnelsen om hva Iversen sang etter seriemesterskapet med Vålerenga om RBK, og du får noen spaltemeter med uro hos RBK. Håper jeg.

Det er så man mistenker Haakonsen for å slenge bensin på bålet som en del av et taktisk spill for å svekke RBK før kampen. Genialt i såfall.

Men om han skulle komme da?

Fakta faen sier at han goalla 11 mål på 32 kamper i Vålerenga. At han er landslagsspiller med 78 kamper, og at det nok blir flere.Og at han fint kan spille en sesong eller to til i Tippeligaen. Sportslig sett er det rimelig klart at Steffen Iversen er en forsterkning for alle klubber i Norge.

Men så er det skaderisikoen. Han kommer alltid tilbake, men han er ikke akkurat lagd av betong. Det er fort gjort at han bruker mer tid på tribunen enn på banen nå når han nærmer seg slutten av karrieren.

Et annet spørsmål er prisen. En Ivers i godform er mye verdt, en skadeplaga en er ikke verdt Clearasilen han bruker. Et mulig svar er en kontrakt basert på spilletid.

Så langt er det ikke akkurat slik at jeg får panikk om han skulle bli en del av klubben igjen. Men å være fotballspiller handler ikke bare om det man leverer på banen under kamp. Det handler også om mennesket som skal være en del av en prestasjonsgruppe.

Freddy bekrefter på VG Nett det vi har hørt før: at Steffen er et topp sosialt bidrag til laget. Et muntrasjonsråd som Fleksnes ville sagt det.

Men det var den gang!

Det laget Iversen var en del av hadde andre spillere som likte å ta en fest, men de er ikke med lenger. Idag har vi langt flere unge spillere, som trenger forbilder som ikke bare er blide, men også står for god moral og etikk. Akkurat der blir jeg skeptisk til Iversen. Satt på spissen ser jeg for meg en tid jeg føler er svunnen, der spillerne bruker mer tid i Hegdehaugsveien enn på trening.

Jeg mener faktisk ikke at en spiller ikke kan ta seg en øl. Men jeg tror at det finnes en grense, og jeg tror Iversen har brutt den før. Og jeg er redd Steffen kan påvirke vårt unge lag i feil retning.

Til slutt ytrer Iversen at han fortsatt har følelser for Vålerenga. Litt sånn som man sier når man er litt smålei dama og prøver å legge inn noen aksjer hos gamledama igjen. Resultatet blir fort at ingen av damene tror på deg. Sånn er det iallefall for meg når det gjelder han, og sånn er det sikkert for andre og.

Steffen kan ta de følelsene og skyve de der sola ikke skinner. Han er som de fleste spillere idag, en fotballhore. Om Vålerenga skulle signe han til en fornuftig pris går jeg ikke ballistisk, siden han er en sportslig forsterkning. Men min hyllest til ham blir kun høflig klapping og jubel når han netter for oss. Utover det er han bare en leiesoldat, og kan aldri bli noen legende i Vålerenga.

Legg igjen en kommentar