Dagboka tirsdag 24. august 2010

Vålerenga går fra styrke til styrke på hjemmebane og hadde helt klart vært i gullkampen om ikke Rosenborg hadde hatt sånn utrolig flyt i år. Vi skriver dette og hint om 3-0 seieren mot Sandefjord: Luton Shelton ganger to og Mostafa scoret målene. Nok en hjemmeseier! Etter en kjedelig start og en førsteomgang da man … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. august 2010»

Vålerenga går fra styrke til styrke på hjemmebane og hadde helt klart vært i gullkampen om ikke Rosenborg hadde hatt sånn utrolig flyt i år. Vi skriver dette og hint om 3-0 seieren mot Sandefjord: Luton Shelton ganger to og Mostafa scoret målene.

Nok en hjemmeseier!

Etter en kjedelig start og en førsteomgang da man tok seg i å skjønne hvorfor det var så få på Ullevall, gled Vålerenga trygt i havn med komfortable 3-0 over bunnlaget Sandefjord. Alle tre målene var dessuten vel verdt å se.

– Det er en arbeidsseier. Det gikk litt seint med oss i 1. omgang. Samtidig har Sandefjord fullt med krefter så de orker å stå i mot, sier Martin Andresen til VIF TV etter kampen.

Og det har vært mønsteret, spesielt på hjemmebane i år. Vålerengamaskinen kverner og kverner, laget spiller bredt holder mye i ball, og når det fungerer – ja, selv når det fungerer bare sånn halvveis slik som i går – så løper motstanderene beina av seg. For deretter å kollapse uti 2. omgang en gang.

– Vi sliter ut motstanderne og det er vanskelig å henge på oss. Vi er godt trent – liten tvil om det, supplerer Kristofer Hæstad til VG Nett.

Mer om selve spillet får dere lest på VPN når kampreferatet kommer, her skal vi begrense oss til å kommentere et par ting i forbindelse med kampen:

For det første så var gressmatta en skandale: greit nok at NFF trenger penger, men jeg regner med at Vålerenga betaler en drøy leie for å få gleden av å spille på Ullevaal. Da burde blant annet gressmatta være strøken, og det hele året, ikke bare en uke eller to midt på sommeren. Eller hør bare hva Andresen, Truls Haakonsen og Hæstad har å si til VG Nett.

– Sandefjord skulle jo ligge bakpå og forsvare seg, så for dem spilte det vel liten rolle. Men måten vi spiller på avhenger jo av at banen er god, og det har den vært i de siste kampene. Da var det ikke morsomt å se hvordan den så ut, sier Martin.

– Hehe – jeg var det [Aha fan] før denne konserten… Det som er dumt er jo at vi spiller fotball som gjør at fine baner gagner oss. Da blir jo dette for dumt. Men vi er blitt lovet at den skal være tipp topp om et par uker, så da satser vi på det, svarer Haakonsen på spørsmål om han er fan av Aha.

– Det er jo dumt at en konsert skal ødelegge så mye. Det var virkelig som å spille på et jorde i dag. Banen har vært fantastisk, så dette er jo bare synd. Men vi må prøve å ikke legge for mye vekt på det, avslutter Kristofer Hæstad til VG Nett.

Det skulle tross dette ikke være noen hindring at Oslofolk fant veien til Ullevaal, selv om gresset delvis ser ut som en åker, delvis er gult. Jeg våger påstanden om at Vålerenga spiller noe av den morsomste fotballen laget har spilt noensinne. Og hjemmestatistikken er helt fantastisk. Vi bare spør: Hva venter dere på? Kom dere på kamp!

Livet etter Moa

Det ble tre mål gitt, selv uten Moa på banen. Luton Shelton scoret to og Mos slo til med en kald, ja nærmest skråsikker scoring i det siste minuttet.

– Det er klart at jeg må levere nå. Jeg er «lillebror» og det er lett å tenke på meg som et 17 år gammelt talent. Men jeg er blitt noen år eldre og kommet til et punkt der jeg trenger spilletid for å utvikle meg videre. Det er det opp til meg å fortjene – det er mange gode spillere her og jeg må tåle konkurransen, sier Mos i VG.

– Det er Mos, Berre og Bengt som kjemper om spissplassen slik det er nå i dag. Luton Shelton er uaktuell som spiss – han er klart best på kanten, sier Andresen samme sted.

Samtidig så antyder Truls Haakonsen i Aftenposten at det neppe blir noen ny spiss før overgangsvinduet stenges 1. september. Vi tror Vålerenga eventuelt kan leve med stallen den har nå det resten av sesongen. Gull i år blir kanskje noe urealistisk så dersom vi lar hjernen snakke i stedet for hjertet så er sesongens mål medalje av mindre edelt valør. Og det er definitivt innenfor rekkevidde med Aalesund på 4. plass hele sju poeng bak. Vårt råd, for hva det er verdt er å spare pengene til en skikkelig godt gjennomtenkt forsterkning foran neste sesong som kan sette Vålerenga i stand til å hevde seg i Europa neste år.

RBK

Gullet ja. Hjertet derimot håper i det lengste på at Rosenborg skal snuble både her og der. Det kan ikke være noe mål at de fortsetter å dominere norsk fotball hverken sportslig eller økonomisk i all fremtid.

– Det er klart at hvis en konkurrent som er såpass overlegne som de er ressursmessig skal få nye 100-150 millioner på bok uten at noen andre lag satser like mye samtidig – og det er det ikke nå – tror jeg det blir som på 90-tallet, sier Marting Andresen i Dagbladet.

Før han supplerer med.

– Hva vil de? At alle skal sitte og juble for Rosenborg?

Legg igjen en kommentar