Dagboka mandag 2. august 2010

Fellesferien er over, men flere og flere har sett at det er i august at sola skinner. Dagboka er fortsatt i feriemodus. Kamp igjen Vi møter Start på Ullevaal klokka 19.00 i dag. (Takk til Norsk Toppfotball, TV2 og NFF for det.) Forhåpentligvis kjenner folk sin besøkelsestid og kommer seg på kamp. Vi skal møte … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. august 2010»

Fellesferien er over, men flere og flere har sett at det er i august at sola skinner. Dagboka er fortsatt i feriemodus.

Kamp igjen
Vi møter Start på Ullevaal klokka 19.00 i dag. (Takk til Norsk Toppfotball, TV2 og NFF for det.) Forhåpentligvis kjenner folk sin besøkelsestid og kommer seg på kamp. Vi skal møte Tippeliagens beste førsteomgangslag i dag – ja, trod et eller ei: Start hadde leda serien foran Haugesund hvis alle kamper hadde vært ferdige etter 45 minutter.

Det er som kjent ikke sånn og Rosenborg og Vålerenga har begge tatt desidert flest poeng i andre halvdel. Rosenborg har faktisk avgjort fem kamper i de siste spilleminuttene til sin fordel. Senest i går mot Haugesund som virkelig tok tak i trøderne på deres eget gress, men en keepertabbe (mot Stabæk var det en tabbe i forsvar som sikra RBK tre poeng) sørga for at Steffen «Rosenborg er ræva» Iversen kunne putte sitt tredje mål for kvelden.

På sikt så skal vel flaksen fordele seg jevnt, men det ser ikke ut som om Fru Fortuna har tenkt til forlate RBK med det første. Tromsø knuste Stabæk i går og er oppe på sølvplass, vi må vinne mot Start for å ta plassen tilbake. Og vi må vinne om vi skal ha «heng» på Rosenborg.

Så enkelt er det.

Oslofotballen
I helgen var jeg på slektsstevne. Der traff jeg en masse mennesker som har vokst opp på Ullevaal og Tåsen. (Dette er min svigerfamilie.) Noen av dem har sittet i diverse styrer for lokale idrettslag på Oslo vest. Og samtalen – som jeg må si var meget behagelig for min del – dreide seg om hvorvidt Lyn måtte starte i 6. divisjon, eller om de kunne døpe om Lyn 2 til Lyn og begynne i 3. divisjon. Det kan jo faktisk bli interessant da de vil få muligheten tuil å møte andre lokale lag fra Oslo. Frigg blant annet.

Før kampen
Vi slenger inn noen fakta før kampen:

Vålerengas største seier på hjemmebane kom i 1987 da laget vant 4-0.
Største tap kom i 1975 da Start vant 0-2.
Når Start slipper inn først på bortebane ender 13.33% av kampene siden 2005 med seier til Start.
Lagene scorer til sammen 3.00 mål når Vålerenga møter Start hjemme.
Geir Ludvig Fevang har scoret 3 mål for Start mot Vålerenga siden 2005.
3 av de siste 20 kampene mellom Vålerenga og Start har endt uavgjort.
Vålerenga har aldri vunnet mot Start i denne turneringen med Martin Andresen som trener (3 kamper siden 2007-11-06).
Start har spilt uavgjort 0 av 3 kamper mot Vålerenga i denne turneringen med Knut Tørum som trener.
Vålerenga har ikke tapt på hjemmebane i serien i år.
Vålerenga har vunnet 56 av 127 kamper på hjemmebane i denne turneringen fra og med 2000.
Hvis Vålerenga scorer i løpet av kampens første 30 minutter scorer Vålerenga 1.29 mål i snitt i resten av kampen.
Dersom Luton Shelton spiller denne kampen blir det hans 38. for Vålerenga i denne turneringen siden 2005.

Vi sees klokka 19?

Legg igjen en kommentar