Dagboka tirsdag 3. august 2010

Hva skal man si på en dag som denne? Les videre og du får svaret. Åtte Vi scorer altså åtte mål mot et av «formlagene» i Tippeligaen. Jeg kan ikke huske når det skjedde sist – det har vel egentlig aldri skjedd. Vi er oppe i 46 mål så langt i sesongen, på nitten kamper. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. august 2010»

Hva skal man si på en dag som denne? Les videre og du får svaret.

Åtte
Vi scorer altså åtte mål mot et av «formlagene» i Tippeligaen. Jeg kan ikke huske når det skjedde sist – det har vel egentlig aldri skjedd. Vi er oppe i 46 mål så langt i sesongen, på nitten kamper.

For ti-femten år siden klarte vi knapt å karre oss over 30 mål i løpet av sesongen, alle gnåla om en superspiss som skulle bøtte inn mål – han kom til slutt og er nå oppe i 15 mål. I går gjorde Moa hat-trick og serverte i tillegg tre målgivende pasninger.

Og med det kommer overganspratet. Vi sakser fra VG:

– Jeg vet det er folk (fra utenlandske klubber) og ser på meg hele tiden. Kommer det noe konkret, så er jeg klar. Jeg er ikke redd for det internasjonale nivået, fortalte Moa til pressen etter mandagskveldens Start-slakt.

Sjøl så ber jeg hver kveld om at Moa blir denne sesongen, neste sesong og sesongen etter der. Men jeg vet at hverken Gud eller Allah hører på mine bønner. Jeg er jo i utgangspunktet ateist – så da hjelper det lite vil jeg tro. Og med slakten av laget fra Bibelbeltet er det vel egentlig bortkasta tid å be til høyere makter.

Så jeg tar det heller her:

Kjære Moa,

I det siste har du spilt som en Gud. Jeg vet at du ikke er en Gud, men kun en fyr som er god med ball mellom beina. Jeg er sikker på at det han svensken på Barca kan gjøre med en appelsin kan du gjøre med en Fiken. Det er tydelig at du har store muligheter Moa, men jeg vil så inderlig at du blir til sesongen er over.

Det hadde vært så fint å se deg sette spikeren i kista oppe på Lerkendal 3. oktober i år. Jeg vil være vitne til at selvgode trøndere ser at seriegullet de innkaserte i mai i år glipper fordi Tippeligaens beste og mest undeholdende lag kjører over dem i to ganger førtifem minutter uten stopp.

Fotball er en lagsport Moa, og du som jeg vet at du som superspiss ikke er verdt mye uten medspillerne dine. Å komme til en ny klubb tar tid, mange norske toppspillere har prøvd seg i utlandet før deg – uten hell (Spør Doffen.) – og mange har kommet hjem igjen. Til gamle lagkamerater for igjen blomstre i vår lille bakgårdsliga her oppe i nord.

Så derfor ber jeg deg instending om at du blir ut denne sesongen – den kan bli din beste noensinne. Vær med å la gutta gjøre deg god, slik du gjør de andre gutta gode. La oss vinne serien 2010 med stil og med ny scoringsrekord i norsk sammenheng.

Tenk på det – vær så snill!

Med optimistisk, hengiven og bedende hilsen

Vålerenga på Nett

Bojan

Og mens vi er i gang så må jeg nesten være like direkte med klubben:

Kan noen av dere skrive ut en ny treårskontrakt til Bojan?

Bengt
Kom inn, snudde kampen og har snart legendestatus i klubben. Vi snakker om en spiller som hadde vært i start-elleveren til samtlige lag i Tippeligaen. Bengt starter på benken, Doffen må ut med skade og Bengt leverer i 75 minutter. Konstant. Uten stopp. Hele tiden. Så:

Kjære Bengt,

Hvis vi hadde gått på skolen sammen da vi var små og jeg var lagkaptein i gymmen ville jeg valgt deg først og gitt deg rollen som libro på laget. Hver eneste gymtime, hver uke, hvert år.

Alle gutta
Ja. Nettopp det!

ALLE GUTTA!

Legg igjen en kommentar