Vålerenga – Barcelona 2-4

Barcelona kom på en lynvisitt til sommer-Oslo preget av den heftigste regnskyllen på lenge. Kampen var morsom nok den, og endte med 4-2 seier til Barcelona. Vålerenga – Barcelona 2-4 (1-2) Treningskamp – Ullevaal Stadion 29.07.2010 – 21.993 tilskuere Vålerenga: Hirshfeld – Nouri, Muri, Strandberg, Nordvik – Hæstad, Singh, Fellah – Shelton, Moa, Berre Barcelona: … Fortsett å lese «Vålerenga – Barcelona 2-4»

Barcelona kom på en lynvisitt til sommer-Oslo preget av den heftigste regnskyllen på lenge. Kampen var morsom nok den, og endte med 4-2 seier til Barcelona.

Vålerenga – Barcelona 2-4 (1-2)

Treningskamp – Ullevaal Stadion 29.07.2010 – 21.993 tilskuere

Vålerenga: Hirshfeld – Nouri, Muri, Strandberg, Nordvik – Hæstad, Singh, Fellah – Shelton, Moa, Berre

Barcelona: Jose Manuel Pinto – Maxwell, Gabriel Milito, Sergi Gomez, Ilie – Victor Sanchez, Jonathan dos Santos, Marti Riverola – Bojan Krkic, Jonathan Soriano, Christian Tello

Til denne kampen hadde VPNs utvalgte trukket opp på pressetribunen og ble sittende å menge med TV Catalonia, Barcelona TV og Barcelonas 4 mann sterke analyseteam. Eller analyseteamet er sikkert større, men de hadde vaffal 4 personer til å filme treningskampen.

Kampen begynner lunt. Det er tydeligvis to lag som skal trille endel ball. Det er greit det, for det tar noen minutter å aklimatisere seg synet av en Muri som 1) har full kontroll på Krkic og 2) spiller langs bakken ut av egen sone mot det katalanske fotballaget som har styggest farger på drakrnummrene.

11 min Barca 4 skudd 25 m som Hirschfeld så vidt får dyttet vekk. Vålerenga går rett i angrep og utnytter at Barcaspillerne er litt himmelfalne over å ha kommet til skudd mot selveste Vålerenga. Barcakeeperen leker Rene Higuita og driter seg nesten like mye ut som originalen mot Kamerun. Shelton takler rent på ball samtidig som Rune Hauge får drypp og dømmer frispark. Da var Moa alene på vei mot et tomt mål.

Barca går så opp i 0-1 etter et veldig bra angrep. På en touch får de vål’enga til å skræve sentralt før Victor Sanchez dytter den rolig i lengste kors.

Å ligge under mot bønder har jo Vål’enga etter hvert fått god trening i å snu til seier. Minuttet etter 0-1 starter Vål’enga en kontring på siden til Shelton og beinflyr fra alt og alle. I midten ligger Moa på riktig side av stopperkjempen Nadal og da pasningen kommer riktig timet er det bare å pløye mann for å slippe baklengs. Resulat: Straffe. Singh sender den enkelt forbi Pinto, som på dette tidspunktet er oppe igjen etter å ha lekt død mann på boks noen minutter tidligere i forbindelse med at han dreit seg ut.

Etter dette roer det hele seg litt igjen. Det er mye småspill langs bakken og ikke et altfor aggressivt ballpress fra begge lag. Krkic og Soriano prøver seg med noen avslutninger fra distanse for bønda, mens Shelton har en frisk druser fra skrått hold.

Muri kunne også i denne perioden kommet til en sjanse om han hadde gøtsa litt og prøvd å ta nedfallsfrukten på corneren på dirra.

I stedet går Barca opp i 1-2 meget godt assistert av Nordvik. Bojan Krkic trekker inn i midten. Nordvik følger sentralt inn i stedet for å forholde seg til sin sone. Maxwelll kommer fra dypet og inn i sonen. Innlegget kan klareres av Nordvik, men han velger å sleive den tilbake til en umarkert Maxwell som klistret kula i samme krøss som Sanchez la en litt tidligere.

I pausen gjør Barca 38 bytter og inn kommer bl.a. Godsets Keita, Ibrahimovic og en tass som het Adriano. Han var forholdsvis liten og veik og dermed fikk vi avsluttet diskusjonen på hvorfor i helvete Barca hadde signert den tidligere Interspissen, og nå dypt deprimerte og trøstespisende Adriano på godt og vel 100 kg.
Barca er litt mer skjerpet etter sidebyttet og scorer også en tidlig goal etter at Strandberg produserer alle feilpasningers mor. Benja Martinez setter ballen enkelt i nettaket alene med vår blankissede sisteskanse.

Vi fortsetter å være litt på hæla og kvarteret senere styrer Keita inn et innlegg. Han fikk gå opp upresset på 4 meter. Slikt er litt dumt.

Mens speaker annonserer målscorer for Barca mottar vår Bojan en ball fra Singh 35 m fra målet til Barca. Han avanserer noen meter og dæljer til. Skuddet går inn og Bojan løper mot Gaza og mottar supporternes hyllest for det viktige 2-4 målet hjemme i en treningskamp.

Etter reduseringen er vi mer med igjen. Freddyboy gruser Zlatan i en takling og Fellah bør og skal score etter at keper gir retur på et skudd fra Bojan. Barca prøver seg også på en kontring, men istedet for at Zlatan kommer alene mot Hirsch så knebler dos ham.

Helt mot slutten kommer ungguttene Dado og Nielsen inn og utfra reaksjoner fra Håvard Nielsens kompisgjeng så er nok han hått støff på skolen imorgen. Han er garantert mus på neste fest.

Minutter senere blåses kampen av og det er jo bare å satse på et gjennsyn en gang i en europacup.

Spillerbørs

Hirschfeld: 5
Nouri: 4
Muri: 4
Strandberg: 3
Nordvik: 3
Hæstad: 6
Singh: 6
Fellah: 6
Moa: 6
Shelton: 6

Innbyttere:
Brix: 5
Bojan: 7 BB
Freddy: 6
Andre: for lite tid

Børskommentarer:
– Barca er jo bedre, men minst to av målene deres kommer som resultat av stygge tabber av våre folk. Derfor får Strandberg og Nordvik 3
– Kult med Vålerenga som tør å prøve sitt eget spill mot verdens beste klubb.
– Enda mer gøy med Fellah som hælsparker og var nær mål.
– BB er Bojan som drar ut 3 mann med finta si før han klinker den inn. Slepen fyr.
– Freddy tangerer bb-plass siden han takler Zlatan.

Legg igjen en kommentar