Dagboka torsdag 29. juli 2010

Vi ser an skyene og håper på en underholdene kveld i kveld, med flere verdenstjerner på Ullevaal. Kamp mot…. Barcelona! Vel, nesten Barcelona i hvert fall. Laget som kommer består av Jose Manuel Pinto, Ruben Mino, Adriano, Armando Lozano, Benja Martinez, Bojan Krkic, Albert Dalmau, Edu Oriol, Zlatan Ibrahimovic, Ilie Sanchez, Jonatho Dos Santos, Jonathan … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 29. juli 2010»

Vi ser an skyene og håper på en underholdene kveld i kveld, med flere verdenstjerner på Ullevaal.

Kamp mot…. Barcelona!

Vel, nesten Barcelona i hvert fall.

Laget som kommer består av Jose Manuel Pinto, Ruben Mino, Adriano, Armando Lozano, Benja Martinez, Bojan Krkic, Albert Dalmau, Edu Oriol, Zlatan Ibrahimovic, Ilie Sanchez, Jonatho Dos Santos, Jonathan Soriano, Seydo Keita, Marti Riverola, Maxwell, Garbriel Milito, Marc Muniesa, Manuel Agudo Durán, Sergi Gómez, Sergi Roberto, Cristian Tello, Victor Sánchez. Og det er 2. laget…, eller rettere sagt så er det 8 førstelags- og 14 reservelagsspillere blant disse.

Mens Vålerengas tropp (merk at Freddy er med likevel) består av

Lars Hirschfeld, Frode Larsen, Andreas Nordvik, André Muri, Freddy dos Santos, Lars Iver Strand, Morten Berre, Bengt Sæternes, Mohammed Fellah, Dawda Leigh, Mostafa Abdellaoue, Luton Shelton, Kristofer Hæstad, Stefan Strandberg, Mohammed Abdellaoue, Bojan Zajic, Adnan Haidar, Harmeet Singh, Kristian Brix, Amin Nouri, Håvard Nielsen, Fabe Dabo.

Uansett så er Mohammed Fellah spent på motstanden,

– De fleste av dem som kommer er jo verdensklassespillere, og det blir spennende å møte dem. Ikke minst for å se hvor gode de er, og hvordan man får tak i dem. Jeg er spent på hvor gode de er med ball og uten ball og å se de små detaljene de gjør, sier han på VIF-TV via Aftenposten. Fellah fortsetter

– Barca kriger jo ikke, og gjør heller ikke vi. Vi skal spille langs bakken og ha det gøy.

Moa gleder seg også, sammen med resten av laget

– Alle vil vise seg fram. Dette er en anledning til å slippe ned skuldrene. Jeg gleder meg, sier Moa til Dagsavisen.

Med andre ord, så er dette en kamp både supportere og spillere kan glede seg til å se uten den sedvanlige spenningen – antagelig betyr det at kampen blir litt kjønnsløs, men på den annen side så får man nytt detaljene uten å måtte skjelle ut dommeren og annet pakk hele tiden. Greit nok, men hva med klubbens økonomer, greier Vålerenga å gjøre butikk av dette her?

– Vi går ikke ut med tall, men det er ingen tvil om at denne kampen har vært en betydelig økonomisk risiko. Prisen vi har betalt for å få Barcelona hit gjenspeiler størrelsen på klubben, men vi er likevel ikke i nærheten av å betale Asia-priser. Da hadde vi ikke hatt råd, sier kommersiell leder i VIF, Søren Eriksen, til Dagsavisen.

Han fortsetter samme sted:

– Vi er avhengige av et fullt stadion. Det har også kommet på en del utgifter i etterkant av avtalen, sier Eriksen og tenker da på Barcas rider med politieskorte, et antall leiebiler, ekstra vakthold og leie av stadion.

Og mens vi er i gang med tanker om fullt stadion sånn midt på sommeren stjeler vi ennå et sitat fra Dagsavsisen, denne gang fra Fellah:

– Vi bør fylle stadion. I hvert fall i storkampene. Vi er Oslos lag, det er billigere enn mot Barcelona og vi gir 90 minutter med underholdning nesten hver gang. Det er viktig for oss spillerne at så mange som mulig kommer. Det er lettere å spille da. Det er bare å komme mot Start.

Vi kunne ikke vært mer enig, og dessuten: kampen mot Start inneholder ikke fullt så mange stjerner, men kjønnsløs kommer den definitvt ikke til å være. Med andre ord, så gjelder det å få med seg begge kampene!

Og til slutt: Vålerenga og Barcelona har annonsert pressekonferanse kl. 14 i dag, VPN satser på å være på plass og kommer forhåpentligvis med en oppsummering av både den og kampen i dagboka i morgen.

Legg igjen en kommentar