Dagboka mandag 26. juli 2010

Gullmedaljen henger definitivt lenger ute i det blå denne blåmandagen enn forrige gang, men litt pissprat unner vi oss likevel. Pissprat 1 -For meg er det veldig spesielt å score i dag. Det gir meg blandede følelser å score mot Vålerenga, sa matchvinner Mathisen til NRK etter kampslutt. Om jeg hadde spilt spiss på et … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. juli 2010»

Gullmedaljen henger definitivt lenger ute i det blå denne blåmandagen enn forrige gang, men litt pissprat unner vi oss likevel.

Pissprat 1

-For meg er det veldig spesielt å score i dag. Det gir meg blandede følelser å score mot Vålerenga, sa matchvinner Mathisen til NRK etter kampslutt.

Om jeg hadde spilt spiss på et lag som kjemper om medalje i Tippeligaen ville følelsene mine blitt temmelig blanda om jeg ikke hadde klart å putte gavepakken fra Hirschfeld. Om jeg i tillegg hadde skåra to mål mot Vålerenga i fjorårets kamp på Color Line, ville jeg ikke synes det var så veldig spesielt å skåre ett mot samme lag lørdag.

Nei, hold deg til det du kan, Alex. Det er ikke å prate til NRK. Det du kan er å senke Enga. Du nyter det, ellers kunne du jo latt være. I år som i fjor har du lagt din elsk på å plage laget som ga deg på båten…eh… danskebåten. Og sånn skal det være. Speller du for et lag så speller du for det, gir alt for det og skårer for det. Selv om det altså går ut over dem som lærte deg å sparke ball. Lykke til videre, Alex! Om du har en brøkdel av engasympati i følelsesblandingen din etter skåringer så fortsetter du som du stevner og senker alle konkurrentene til Vålerenga mot spillets gang utover høsten.

Pissprat 2
Hirschfeldt tabba seg ut i en blanding av boksing og fast grep, noe som sjelden får en lykkelig slutt. Kampen var omtrent over og så var den over til gangs. Aalesund fikk tre poeng, Vålerenga fikk en syndebukk, en matchtaper i siste spillesekund.

Noen som husker Brügge? Freddy som bomma på straffe og som dermed var grunnen til at Vålerenga ikke kom til gruppespillet i CL. Det er sånt vi husker. Tabbene til enkeltspillere. Syndebukkene. Vi glemmer alltid at det egentlig er resten av laget som ikke strakk til. Hadde resten gjort jobben sin lørdag hadde vi fremdeles vært realistiske gullkandidater. Vi hadde rett og slett vinni, sånn som RBK alltid vinner fordi de nekter å tape. Ingenting å si på spillet vårt, det er det morsomste i landet i perioder, men selv om Vålerenga bøtter inn mål, ligger den gamle karakteristikken ineffektivitet veldig nær.

Ett dårlig inngrep fra målvakten er nok til å skape en syndebukk, ikke fem seks dårlige taklinger, skudd eller pasninger fra hver av utespillerne. Så mange syndebukker tåler vi ikke, men det er sånn det er. Vålerenga hadde ikke én, men fjorten matchtapere i attende serierunde.

Seier i dag?
Vålerenga 2 reiser til Kadettangen i kveld for å fortsette oppturen og for å banke Bærum som ligger trygt plassert midt på tabellen. Før fotballpausen hadde jeg avskrevet laget og allerede degradert rekruttlaget vårt til tredje, men nå har pipa fått en annen lyd. Det er nesten som det som skjedde med A-laget i 1977. Etter at Vålerenga tapte for Viking, sendte Bjørge Lillelien Vålerenga ned allerede før Sankthans. Høsten kom. Det umulige skjedde, plassen ble berga med god margin.

Lagoppstillingen finner du på vif-fotball.no . Garantien for at det blir seier er at Kristofer Hæstad spiller. Dumt med disse gule korta hans. Hadde han vært på banen i Ålesund hadde vi hatt tre poeng mer nå.

Billettnytt for alle
Snaut 4000 billetter igjen til Barcelonakampen torsdag, derav omtrent 500 billetter til Bendit Øvre à kr. 295

Billettnytt for sesongkortinnehavere
Kun 250 billetter til bortekampen mot Haugesund om to uker. Billettene legges ut for salg i Sjappa lørdag 31. juli kl 10. Kun tilgjengelige for sesongkortinnehavere. 1 kort = 1 billett. Pris kr 170,- pr stk

Vålerenga i dag
Banke Bærum på Kadettangen klokka 18

Legg igjen en kommentar