Dagboka mandag 19. juli 2010

Hva skal man si, det er blåmandag hver mandag, alle dager blir bare blåere og blåere for tiden, engablå. Fem mål mot xxx, tre poeng og sølvplass og helt opp i rumpa på bartene, jo det begynner å bli trivelig. Det er ikke mange månedene siden Martin skulle sparkes, rulles i tjære og bli offer … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. juli 2010»

Hva skal man si, det er blåmandag hver mandag, alle dager blir bare blåere og blåere for tiden, engablå. Fem mål mot xxx, tre poeng og sølvplass og helt opp i rumpa på bartene, jo det begynner å bli trivelig. Det er ikke mange månedene siden Martin skulle sparkes, rulles i tjære og bli offer for prikkedøden. I dag geniforklares sjefen, slik er fotballen og slik er Vålerenga

Deilige seiere
Martin drepte derbyspøkelse og han sørga for å gi xxx pungsmekk i begge møtene, det er ikke rart man må elske den mannen. Kan han ta skalpen til bartene både i Trondheim og på tabellen, ja da blir han fort en evig trenerlegende i klubben. Det er uansett langt frem i tid, nå må han først denge Ålesund og I på lørdag. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Skal vi erstatte, styrke eller erstatte og styrke
Det er spørsmålet som opptar Martin, Breen og Håkonsen om dagen. Hva sier støttespillerne våre og hvor løst sitter penga. Er det slik at vi må selge Moa om det kommer et godt tilbud, eller har vi is nok i magen til å beholde Moa å tørre og si at vi går for gull. Klubben har nok ikke egne penger nok til å styrke stallen uten at vi frigjør midler gjennom spillersalg, men vil våre økonomiske støttespillere satse noen millioner på seriegull og europacup i 2011?

Vi er på skuddhold til RBK, selv om vi skal møte bartene i Trondheim og nok har et generelt tøffere borteprogram i høst enn vi hadde i vår.

Eggen er nok en bedre trener i medgang enn i motgang, og det er mye som taler for at RBK stamper litt i motgang for tiden. Klarer vi å utnytte dette gjennom selv å gjøre jobben, ja da handler det meste bare om å ha bred nok tropp til å håndtere skadene og karantenene vi veit kommer utover høsten. Vi får bare krysse fingra mens vi ber om at det satses nok til at vi utnytter den utfordrer posisjonen vi har satt oss selv i. Det er i hvert fall liten tvil om at Vålerenga har vært Norges beste lag sommeren 2010.

Hvem skal inn
Skal vi tro avisene er det Marcus Pedersen og Torstein Helstad som er de mest aktuelle på spissplass. Torstein Helstad veit ikke undertegnede all verden om tilstanden til for tiden. Marcus Pedersen derimot har vi hatt muligheten til å følge gjennom sesongen. Han minner meg litt om Espen Supermusa Museus, bare giftigere, raskere, mer teknisk og med mer spenst. Bortsett fra det virker de like.. Nei, men du skjønner hva jeg mener, begge er litt typene som er gode i boks og ikke allverdens involvert i det oppbyggende angrepsspillet.

Om Marcus Pedersen fortsatt er en profil i Tippeligaen om 5 år, eller om han er en ungutt med flyt i 2010, se det vet vi først i 2015, men per i dag viser han egenskaper som i hvert fall er lovende. Et bra rykk, en god avslutter og en spiller som virker å være proppet med selvtillit. At han i perioder fremstår som en småfurten fjortis er nykker en god trener plukker av han.

Ellers gikk ryktene for et års tid siden at Vålerenga var på utkikk et Lædre Bjørdal i Bodø, en spennende stoppertype som flere lag sikler på. Om det er like aktuelt etter at vi har hentet Andreas Nordvik er vel kanskje mer usikker, men begge disse to er jo spillere for fremtiden.

Når det gjelder Lyns kontraktsløse spillere så er det vanskelig å se noen der som på kort sikt skal være i stand til å styrke laget og det er vel grenser for hvor mye vi er villig til å betale for å styrke andrelaget vårt.
Vi må heller ikke glemme at vi har mange spillere i troppen som har et uforløst potensial, både Dawda og Mos har ikke hatt den naturlige progresjonen vi hadde forventet etter fjorårssesongen og vi venter fortsatt på at Amin Nouri skal ta det neste steget i sin utvikling.

Bojan
Ellers registrerer jeg at mange reagerer med vantro og bestyrtelse på at Bojan er varslet å være på vei ut porten på Valle. Han har fire måneder igjen av kontrakten og har tilbud fra Kina og Tyrkia. For min del så legger jeg merke til at tilbudene han snakker om ikke akkurat er fra utstillingsvinduene i europeisk fotball og det sier kanskje litt om hva slags klasse andre lag mener han har.
Joda, den tyrkiske ligaen er nok noe bedre enn den norske, men noen stor liga er det ikke. Bojan virker å være en flott fyr, har en enorm ro med ballen og noen skuddfinter fra helvete, men i fotballen har det blitt viktigere og viktigere de siste årene at du er en positiv bidragsyter også når laget jager ball og der har Bojan mye å gå på.

Andrelaget mot Kjelsås
Andrelaget møter Kjelsås på Hafslundbanen i kveld kl. 18. Dessverre ligger andrelaget helt sist i sin avdeling i andredivisjon så det begynner å haste med poengplukking. Andredivisjon er en flott arena for våre nest beste og det vil være en nedtur om vi neste år må ta turen ned til tredjedivisjon.

Har du mulighet så er det bra om du legger turen om Valle i kveld, ikke bare får du se de nest beste og våre unge håpefulle, men du får mulighet til å gi ditt sommerhese bidrag i kampen om å beholde en viktig arena i Vålerengas kamp og treningstilbud for våre nest beste.

Vålerenga i dag
Kamp med andrelaget på Valle, Hafslundbanen kl. 18.00. Vi rykker aldri ned.

Legg igjen en kommentar